Rugbrøds chips & Avocado-dip

Rugbrøds chips & Avocado-dip

rugbrødschips og avocado-dip

Caroline Schack

Sund på den fede måde – yumyumyuuuuum!

 

Er du som mig, af til og til (måske lidt for tit) meget chips-trængende? Så har jeg altså fundet en sund og virkelig lækker løsning, som tilmed ikke kræver ret meget – heller ikke tid!

Rugbrøds-chips:
Du skal bruge noget rugbrød, som har stået natten over på køkkenbordet og er blevet tørt (så bliver det mere sprødt!) ..
1) Skær rugbrødet i tynde siver og derefter i mindre firkanter, og læg dem på en bageplade på et stykke bagepapir.
2) Pensel dem med lidt olie – jeg brugte solsikkeolie..
3) Drys med saltflager (almindelig salt kan sagtens bruges)
4) Ind i ovnen på 180-200 grader i cirka 10-12 minutter (indtil de er sprøde)

Imens du venter på chipsene, kan du jo passende lave avocado-dippen :-)!

Avocado-dip:
Du skal bruge en moden avocado, skyr/cremefraiche/kvark, citronsaft og 1 fed hvidløg + en stavblender..
1) Skær avokadoen over og ta’ kernen ud samt fjern skrællen
2) Kom avocadoen ned i en skål (som du kan blende i) og tilsæt 2-3 spsk. skyr/cremefraiche/kvark, 2 spsk. citronsaft (jeg bruger det på ”dåse”), 1 fed hvidløg (eller 3 hvis du er til det?) og bleeeeeeeend!
4) tilsmag den cremet grønne dip med salt og pepper!

Nu er chipsene sikkert ved at være færdige (ellers kan du jo lige tage opvasken) – når du tager chipsene ud af ovnen, skal de lige stå og køle lidt af på risten, og så er du ellers klar til en hyggeaften med lækre snacks på den sunde måde 😉

Ps. på billedet nyder jeg lige mine lækkerier med et glas koldt vand fyldt med lime og, ja det er faktisk en klementin/mandarin (jeg ved ikke hvad forskellen er..)  da jeg ikke havde nogen appelsin, og det smager fantastisk godt! Prøv det 😀

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rugbrøds chips & Avocado-dip