Hvad gik der lige galt?

Hvad er sundhed?

Mit indlæg igår (Læs her: Hvad gik der lige galt?) fik meget positiv feedback på, at man jo skal huske at gør det, som gør en glad! Derfor tager jeg i dag fat i emnet om, hvad sundhed egentlig er.
Sundhed er jo mere end bare sund mad og hårde træninger! Meget mere endda! Sundhed er først og fremmest, at have det godt med sig selv, elske sig selv og nyde sig selv. Sundhed handler ikke om, hvad du spiser eller hvor tungt du løfter, når du træner. Sundhed handler om, at du gør det, som gør dig glad. Min tro er dog, at en aktiv hverdag gør en glad, og sundt og velsmagende mad giver en god indre fornemmelse som til sammen giver en helt masse energi, velvære og livsglæde.
Jeg bestræber mig efter, at træning skal være en god og overskuelig ting og som rykker mig personligt mod et indre mål. Lige nu er det mål, at kunne gennemfører en halv Ironman! Det mål er et jeg har sat mig, fordi det vil gøre mig personligt stolt, da jeg aldrig har kunne svømme og altid været en dårlig løber!
Jeg bestræber mig efter, at spise masser af kød og grøntsager fordi jeg synes det smager skønt! det giver mig en god fornemmelse i maven og ligger ikke tungt som jeg fx synes sovs og kartofler gør. Jeg elsker den friskhed jeg føler der i at spise salat! Og så er jeg fan af, at det aldrig tager mere end 20min at sammensætte en skøn ret! Jeg spiser også kød og grøntsager fordi jeg ved min krop har godt af det, og vi er et team! Jeg har mest energi og overskud på kontoen når jeg spiser rigtig, og derfor elsker jeg at spise sundt.
Men at være skal være sund skal ikke være en byrde! Så er det ikke sundhed for dig! Hvis du hader at træner i dit lokale træningscenter, så lad være! Hvis du hader at spise broccoli, så lad være! Vi ved alle godt, at en kost bestående af pizza og pommesfritter og en inaktiv hverdag på divaneseren ikke er sundt – men sundhed er jo heller ikke så sort/hvid!!
Måske du elsker at være udenfor? Jamen så vil jeg da forslå at du får en aktiv hverdag gennem gode gå-, løbe-, cykelturer! Måske du elsker at putte bacon i din salat som lidt ekstra topping? jamen så put da den bacon i! det er jo ikke det som ændre på, om du er sund eller ej!
I min verden, så er sundhed ikke kogt torsk og rå grønsager. Det er heller ikke markeret mavemuskler eller en vægt på under 55kg. Sundhed er så meget mere end det.
Sundhed handler om at tage det rigtige valg for dig, din krop og dit mål!
Sundhed handler om, at du skal være glad og have det godt med dig selv! 

Så hver sund sammen med mig, også her gennem december måned! men hver sund på en afslappet, glad og tilfredstillende måde. Ikke noget overdrevet, bare ta’ de valg som gør dig glad! (også hvis valget indeholder julekonfekt!)

img_2814
Billedet er taget af Irfaan Repeat Fitness.

Jeg håber du får en skøn december måned!
Smil fra C.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad gik der lige galt?