God jul til jer!

Det blev ikke en perfekt jul

En hård men sand overskrift for julen 2016.. den blev slet ikke som jeg havde forestillet mig; og det er ikke nogens skyld. kun min.
Jeg kom hjem til min familie den 23dec, og har siden da brugt det mest af tiden på at være ked af det. ked af det fordi, at familielivet ikke er, som det var før. altså før min far blev syg. (du kan læse mere om det på mine to tidligere indlæg: Min verden er væltet & Når ens verden vælter) det er tydeligvis stadig en kæmpe kamp for mig, at indse og forstå, at det aldrig bliver det samme, og samtidig huske, at det nødvendigvis ikke er negativt! men jeg ønsker så inderligt at tingene var som for bare 3 år siden.
Mine tanker hænger fast i det der var, og i mit evige ønske om at spole tiden tilbage har jeg fuldstændig glemt at værdsætte det jeg faktisk har. at jeg trods alle odds faktisk stadig har en far jeg kan fejre jul med igen i år. jeg ved der er nogle, der i år har måtte fejre deres jul uden en de holder meget af og savner. men jeg savner også, især de trygge rammer, hvor der ikke fandtes et cirkus af frustrationer, og hvor man ikke konstant blev sat i uvante situationer, og hvor man ikke hele tiden skulle mobilisere nye kampkræfter og finde overskud til selv helt små opgaver. Mange jeg møder som kender til min families situtation siger, at de synes jeg er stærk, men det betyder ikke det er nemt at være mig. at være den stærke er en hård opgave, som kræver, at man hele tiden kan leverer – og det kunne jeg ikke i denne jul.
Jeg ved godt min familie ikke forventer det, men jeg havde forventet det af mig selv. jeg havde forventet, at jeg kunne levere et overskud, et smil og skabe en god jul for min familie.

I hele december er der et kæmpe fokus på den perfekte jul, som kun er skabt i rammerne af den perfekte familie. det er en måned hvor det er helt obligatorisk at man bare skal glæde sig! der ligger forventninger over alt i denne måned; forventninger om mad, gaver, traditioner og ikke mindst humør.   der er i denne måned nærmest kun én måde at gøre tingene på, og træder det lidt ved siden af, så er det ikke perfekt – hvilket gør forskellene tydelige. og det gør ondt.
Min jul blev slet ikke lige som på film. den var ikke perfekt.

men jeg har indset nu, at den faktisk var helt okay. den var ikke fyldt med masser af glæde og store smil. den var heller ikke fyldt med overskud eller magiske øjeblikke forbundet med traditioner. min jul var fyldt med tårer og frustrationer. men også med kærlighed og forståelse.
For tredje år i træk blev julen ikke som jeg havde drømt om – men det er okay.
Jeg ved julen kan være svær for mange, men jeg ved også, at julen er hvad man gør det til.
Trods frusterende tanker og tårer er i overtal for denne jul, så vælger jeg kun at se på alt det positive; at jeg trods omstændighederne stadig kan holde min far i hånden og gå en lille tur om juletræet, at min mormor stadig smiler og kalder mig ‘snut’ og at jeg har min families arme at trøste mig i, når jeg ikke længere kan være den stærke.

Jeg håber, at du har haft en fantastisk jul; fantastisk fordi der har været plads til dig, til dine tanker, frustrationer, smil, tårer og grin, og fantastisk fordi den har været fyldt med den helt særlige kærlighed der kun kan gives af en familie.

Smil fra C.

15801529_1160004567449423_1072645761_n

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

God jul til jer!