Status på redderuddannelsen

Ambulanceredder var ikke altid drømmejobbet

At blive ambulanceredder har ikke altid været mit drømmejob. Jeg har faktisk siden 4.klasse drømt om at blive politibetjent! Jeg har virkelig været målrettet omkring dette og tog min værnepligt ene og alene fordi jeg gerne ville have mere at skrive på mit CV til politiet!
I værnepligten gennemgik vi et førstehjælpskursus hvor jeg bestod med guld og herfra fik jeg en plads på hærens reaktionsstyrkeuddannelse hos sanitetstropperne i Aalborg. Jeg følte ikke selv jeg havde fået meget ud af min tid som værnepligtig da min far var blevet syg dagen efter vi startede og hele mit liv på daværende tidspunkt var et levende helvede. Jeg husker ærligt ikke meget fra den tid, min krop var så stresset og enormt presset. Jeg var glad for jeg havde fået pladsen i Aalborg, så jeg også kunne opleve lidt mere af det med at være soldat og tilmed kunne skrive lidt mere på CV’et. Under min tid i HRU’en gennemgik jeg et kursus kaldet “Junior Medic” og blev en del af forsvarets ambulancer. Det var fedt og det gik stille og roligt op for mig, at det med at redde liv og gøre en forskel virkelig var noget jeg brændte for. Jeg gik (irriterende) meget op i at blive en dygtig behandler, og det trak virkelig i mig at få patienter i hænderne. Det var tydeligt at fornemme jeg var helt oppe og kører når der stod “Sanitet” på skemaet fremfor “Orientering” (men nu er jeg også virkelig elendig til at finde vej!) Jeg gik med tusinde tanker indeni, for jeg kunne godt mærke at jeg ikke rigtig brændte for “soldater-delen” længere men nærmest kun “sanitets-delen” i mit arbejde. Så skulle jeg nu sige op i forsvaret for at blive ambulancebehandler og dermed droppe politiet? for mig var det virkelig en svær beslutning fordi jeg jo i så mange år havde drømt om at blive politibetjent og havde arbejdet så målrettet mod det..
Jeg var helt sikker på at jeg ikke skulle være soldat længere, men jeg var slet ikke sikker på om jeg skulle søge politiet eller ambulancen.
Jeg forsøgte virkelig at spå både 3 og 10 år frem i mit liv og opstillede tusinde scenarier inde i mit hoved, og hver gang faldt det på at jeg altså helst ville være ham i det gule end ham i det blå..
Og alligevel var jeg usikker, for jeg havde jo været så fast besluttet på at blive politibetjent i så mange år! Men det at redde liv og gøre en forskel for andre gav mig virkelig et kick, og jeg ville bare have mere af det!
Så det endte med at jeg sendte ansøgningen afsted til BIOS (da det eksisterede) og var så heldig at blive udvalgt til at komme til optagelsesprøve, som jeg bestod, og endnu mere heldig at få en plads efterfølgende.
Jeg startede på redder-elevuddannelsen i oktober 2016 og har virkelig aldrig fortrudt mit valg, tværtimod. Jeg er endnu mere sikker på nu, at jeg har valgt rigtig. At være ambulanceredder er virkelig verdens fedeste arbejde!
Hvis du tror at en dag på ambulancen er fyldt med blåblink, høj fart og vanvittige situationer – så nej. Men den er fyldt med mennesker som har brug for din hjælp på den ene eller den anden måde, og du får lov at gøre en forskel for andre. Nogle gange er det rigtig hårdt, grænseoverskridende og svært, andre gange er det mere roligt og lige til. Men hver eneste gang er det en som har brug for hjælp og hver eneste gang gør man en forskel – og det er virkelig et drømmejob, synes jeg.

15380559_1144142462368967_5084425482511700683_n

Nu vil jeg nyde min dag på ambulancen blandt mine søde kollegaer.
Ha’ en skøn fredag, og god weekend!
Husk næste madplan kommer på bloggen søndag.

Smil fra C.

2 kommentarer

 • Julie

  Hej Caroline 🙂
  Jeg skal aftjene min værnepligt på Aalborg kaserne til Februar, hvor Aalborg var det oplagte valg pågrund af sanitet afdelingen. Din beskrivelse af din tid i forsvaret er et drømmescenarie for mig. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan det hele forløb sig. Skulle du bestå førstehjælp inde til værnepligten, for så at uddanne dig videre, som en af sanitetstropperne? Og arbejdede du så i Danmark, som ‘ambulanceredder’ i forsvaret? Håber du forstår mine spørgsmål. Mvh Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Julie,

   Det lyder spændene. Du kan roligt glæde dig, du går en fed tid i møde!
   Jeg ved ikke om det er et direkte krav du skal bestå førstehjælpsprøven i værnepligten, men generelt set, kræver det at du er en dygtig værnepligt før at du får muligheden for at kan søge enten HRU eller sergentskolen.
   Jeg var tilknyttet sanitetstropperne i Aalborg og arbejde dermed i Danmark.
   Ha’ en god dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på redderuddannelsen