Jeg starter forfra med at lære og løbe

En dum kommentar

16145374_1176099962506550_454465581_o
^Det her billede blev taget lige inden svømmetræningen igår startede. Så glad var jeg en time forinden den dumme kommentar ødelagde hele min aften og et kort øjeblik fjernede troen på mig selv.. men jeg tager til svømning igen, både på torsdag og på mandag og jeg har sinde at tage det smil dér med mig. 

I oktober startede jeg til svømning.. Jeg kunne ikke svømme, overhovedet! Siden hen har jeg forsøgt at svømme 1-2 gange ugentligt, nogle gange med en træner på kanten og andre gange uden. Jeg er ikke god, men jeg er da begyndt at mestre grundteknikkerne i crawl, og nu går da også rimeligt fremad når jeg plasker. ja hvis jeg selv skal sige det, så har jeg taget gode fremskridt siden oktober.

I går var jeg så til svømning igen. Jeg knoklede alt hvad jeg overhovedet kunne i den time jeg var der og forsøgte virkelig at få mit lille korpus til at gøre alt det svømmetræneren bad mig. Men det er altså ikke nemt at sparke med benene fra hofterne, holde spænding i corren mens kroppen skal være strakt og samtidig roterer når man skal tage armtag som desuden skal fange et ‘catch’ og i vendingen skabe rum til at trække luft… men jeg prøver! Nogle gange går der rigtig godt, andre gange ligner jeg en hval der er ved at drukne og forsøger at undgå det ved at drikke alt pool-vandet…..
I går var en hård svømmetræning, synes jeg. Der blev kørt mange intervaller og mange af dem var 200m – men jeg fulgte energisk med, og selvom jeg ikke er den hurtigste på banen så var jeg heller ikke den langsommeste! Det sidste svømme-pas var intervaller på 4 x 200m. hvor man skulle give den alt hvad man havde i sig – så det gjorde jeg, selvom jeg nærmest slet ikke havde mere i mig. De andre var ved at være færdige og begyndt at gå op af vandet, men jeg ville gerne lige have den sidste bane med.
Da jeg skal til at sætte af fra kanten for at få de sidste 50m. prikker en mand mig på skulderen. Jeg vender mig selvfølgelig om og kigger op på kanten, hvor der står en ældre herre. (ikke en svømmetræner)
Han kigger ned på mig og spørger; må jeg fortælle dig noget?
Jeg når lige at svare; øhm..
Idet han udbryder meget højt; du svømmer fandme elendigt!!
Jeg bliver ret chokeret over hans udbrud og det der vildt akavet øjeblik hvor alle stopper op og kigger var jeg pludselig centrum i. Jeg vidste slet ikke hvad jeg skulle gøre af mig selv eller sige, jeg var både ked af det, forskrækket og værst af alt, så skammede jeg mig pludselig over at være dér.. som om jeg nu pludselig ikke hørte til fordi jeg var elendig.. jeg kiggede rundt på alle de andre og tilbage på manden og fik sagt meget lavt og ydmygt; jamen det er sådan set også derfor jeg er her. Selvom jeg lige præcis på det tidspunkt virkelig ønskede mig selv langt langt væk!
Jeg gik fra at have en god mavefornemmelse af at have knoklet igennem den hårde svømmetræning til at have den vildeste mavepine og fortryde at jeg i det hele taget var taget afsted.
Jeg skyndte jeg mig at tage den sidste bane og så greb jeg alle mine ting og gik direkte i omklædningen. Tusinde tanker fløj gennem mit hoved; hvorfor siger man sådan noget? altså hvad fik han ud af det? det er tydeligt at se jeg ikke er god, I know, men det fandme også tydeligt at se jeg virkelig arbejder for at blive bedre, så hvorfor være sådan? Jeg var SÅ frustreret og ked af det.
Jeg kender ingen til svømning og snakker kun meget lidt med de andre piger i omklædningen, så den akavet stilhed fyldte pludselig bare endnu mere og jeg følte mig helt ved siden af mig selv.

Jeg plejer altid at tage til svømning alene og jeg plejer aldrig at have noget imod det. Jeg har sat mig det her vanvittige mål om at løbe en halv Ironman til sommer, og jeg har sat mig det mål vel vidne om at jeg skulle starte helt fra 0! Jeg har skulle lære at svømme, blive en dygtig løber og sidde i sadlen på en cykel i flere timer og levere et højt watt-tal. Jeg er ikke god til noget af det endnu, men jeg træner for at blive bedre hver evig eneste dag, for jeg vil nå i mål til sommer, og ind til nu har der været mange små sejre hele vejen. Fornemmelsen af at man hele tiden rykker sig og kommer lidt tættere og lidt tættere mod målet er virkelig motiverende.
Men igår da jeg kørte hjem fra svømning var jeg fuldstændig umotiveret. Den dumme kommentar, og hele den pinlige situation jeg blev sat i, havde virkelig rystet mig. Jeg følte pludselig at målet var uopnåeligt. Havde manden ret? måske er jeg elendig til at svømme? jeg er alligevel også langsom på cykel og det gør ondt når jeg løber. måske skulle jeg bare droppe hele det her vanvidsprojekt og falde tilbage i min daglige rytme med lidt styrketræning i ny og næ, uden mål og uden pres. måske den her drøm om en ironman er for stor. Det er fandme også dumt at sætte sig så højt et mål når man ikke engang kan finde ud af at svømme.

Mine negative tanker kørte mig totalt i sænk og inden jeg nåede hjem var jeg virkelig ked af det og enormt frustreret… Hans sætning kørte på repeat inde i mit lille hoved! Jeg havde det elendigt! Og så blev jeg rasende. En så dum, latterlig og ubrugelig kommentar var det virkelig dét der skulle til for at for mig til at tvivle på mig selv? Skulle en gammel mand på en bassinkant virkelig have lov til at kaste min drøm om en ironman til jorden? Fandme nej! Jeg har sku knoklet benhårdt de sidste par måneder og trænet flere timer om dagen flere gange i ugen for at blive bedre. Jeg har ikke bare sat mig et mål, jeg har virkelig kæmpet for det og jeg har allerede rykket mig gevaldigt sammenlignet med, hvor jeg startede. Nej jeg er ikke elitesvømmer, hvilket er derfor jeg kommer til “svømning for begyndere”! Og trods den dumme kommentar, så bliver jeg altså ved med at komme.
Jeg blev hyttet totalt ud af den igår og i et par timer mistede jeg virkelig motivationen til hele min drøm. Den dumme kommentar kører stadig på repeat inde i mit lille hoved, men nu gør den mig ikke ked af det længere. Nu giver den mig kun mere blod på tanden. Mere end nogensinde før vil jeg fandme lære at svømme! Jeg vil fandme blive en god løber og jeg vil fandme kunne træde de watt i den cykel.Og mest af alt, så vil jeg fandme løbe i mål til den Ironman 70.30 den 18 juni i Kronborg!

Jeg har fået mange mærkelig kommentarer gennem livet, nogen har jeg kunne trække på smilebåndet over, andre har jeg glemt med det samme mens få har kunne gøre mig virkelig frustreret og ked af det. sådan er livet, og det har lært mig en helt masse. Denne gang er jeg blevet mindet om, at man gerne må drømme stort når man arbejder hårdt! Jeg er blevet mindet om, at troen på mig selv er den største drivkraft mod målet, uanset hvad folk ser eller siger på sidelinjen. Det her handler ikke om at blive den hurtigste eller den bedste, hverken til svømmetræning eller på selve løbsdagen. Det her handler om at krydse målstregen med alt hvad det indebærer; At lærer og svømme, blive en god løber og en dygtig cykelrytter. At finde kærligheden i de mange hårde timer på landevejen og finde styrken i at være der med høj puls og uden musik. At have selvdisciplin og holde det rigtig fokus hver eneste dag.
Jeg er startet fra at kunne intet og jeg er allerede tættere på målet end nogensinde før.
Jeg er der langt fra endnu, men imorgen vil jeg igen tage et lille skridt i den rigtige retning.

Hvad drømmer du om? Kæmper du mod et mål?
Så forsæt. Bare bliv ved. Også på de dage hvor du ikke orker.
Det er helt okay at der er nogen som ikke tror på det vil lykkes for dig.
Du må bare aldrig miste troen på dig selv. For du skal nok klare den.
Det ved du godt selv. 

Smil fra C.

24 kommentarer

 • Christina

  Han var da en idiot! Det hørte ingen steder hjemme at sige sådan – det var jo ikke engang konstruktivt kritik? Han har tydeligvis problemer, som skal gå udover andre. Hvilket ikke er en undskyldning . Og du skal vide, at du er en kæmpe inspiration for mig og en af de bloggere jeg glæder mig mest til at læse i hverdagen ! For du er fandme sej! Både din uddannelse og sport kræver så meget engagement – og du arbejder så hårdt på at opnå dine mål!
  Glem hvad han sagde – og faktisk synes jeg også andre burde have reageret. For den udtalelse var latterlig og den skal du bare glemme med det samme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Christina,
   Tak for den søde kommentar og de rosende ord! Det gør mig glad at læse.
   Jeg håber du får en skøn dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jan

  Hej Caroline, hvor er det rart at læse, at den tåbelige kommentar har givet dig mere energi til at nå dit mål. Den ældre herre har mistet situationsfornemmelsen. Han vidste jo ikke om du var dårlig fordi du enten ikke kunne eller skulle genoptrænes.
  Men én ting er sikkert. Du er sej, du gør noget ved det. Jeg tænker ofte på de store udøvere i fitness centret. De gør det måske ikke helt korrekt – men de er kommet ud af deres komfort zone og giver den en skalle. I modsætning til mange andre, der ikke kommer afsted. Så de skal have ros og opbakning ligesom du skal have.
  Glæder mig til at følge din træning og se hvordan det går til sommer 😃👍💜

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Jan,
   Nej du har helt ret. Mange tusinde tak for de rosende ord. Og ja, du har helt ret – der er mange der fortjener ros og opbakning i fx fitness centeret, desværre er tendens nok bare, at man ikke rigtig roser folk man ikke kender.
   Du er meget velkommen til at følge med, og jeg håber det kommer til at gå godt til sommer 😀
   Ha’ en skøn dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold kæft, en stor idiot! Jeg har virkelig svært ved at fatte, at der seriøst findes sådanne mennesker? Hvorfor gør man det?! Jeg kender det godt når folk siger sådan noget dumt, og man bliver fuldstændig paf og chokeret. Men man burde virkelig spørge:”HVAD får du ud af at sige sådan? Og kan du ikke selv se, hvordan du fremstår?”
  Du skal på ingen måde lade dig påvirke, som du også selv er kommet frem til, af sådan en gammel nar. Du kører bare på, smukke. Så kan du jo grine af ham, når du løber over målstregen til sommer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Ja jeg forstår heller ikke, hvorfor nogle har behov for at være så tarvelige.
   Og ja, jeg ville virkelig ønske jeg havde reageret med et; undskyld mig, men hvad fanden bilder du dig ind? Men ja, lige i øjeblikket var jeg virkelig bare helt mundlam!
   Tak søde du, jeg vil virkelig gøre mit bedste frem mod sommer og håber bestemt på at krydse målstregen med så meget overskud at jeg bare vil smile endnu mere over så dum en kommentar!
   Ha’ en skøn dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Så fræk en kommentar.
  Bare bliv ved i bassinet! Jeg besluttede mig for forring vinter at eg skulle give mig i kast med ironman 70.3 Kronborg og kunne bestemt heller ikke svømme 25 m uden at drukne og følte det håbløst – men formåede stadig at komme igennem de 1900m på dagen i en rigtig fin tid. Glæd dig til sommer perioden! Det hjælper så meget at komme ud i havet og længere flow ikke og ikke bremses af vendinger hver 25 m 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Lisbeth,
   Det glæder mig virkelig at hører, at det åbne vand havde en positiv effekt på dig! Jeg håber virkelig også at det har den effekt på mig og at jeg også klare mig igennem den de 1900m på en god tid.
   Tak for den søde kommentar, jeg håber du får en dejlig dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikolaj

  Det er bare at klø på! glemme dumme mennesker som ikke har andet end negative kommentarer. Lad ikke det gå dig på. Videre i livet, stærkere end før, det hele skal nok gå med ironman.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Nikolaj,
   Tak for den motiverende kommentar, jeg vil helt sikkert forsætte mod målet og klare mig igennem det løb til sommer.
   Ha’ en rigtig god dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan et fjols!
  Men kæmpe skulderklap til dig, for at vende det til noget positivt! Du for sej 🙂
  Knus!

  http://www.rikkevinbech.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Rikke;
   Tak for den søde kommentar og de motiverende ord.
   Jeg håber du får den dejligste dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Poul

  Ryst det af dig og kæmp videre for at nå dit mål, du er godt på vej.
  Lad ikke andres negativitet standse dig, mon ikke den ældre herre burde kigge indad og arbejde med sine egne issues, det er jo sådan at de fejl man ser ved andre, er dem man hader ved sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Poul,
   tak for de motiverende ord, du har helt ret.
   Jeg håber du får en dejlig dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hej Caroline.
  Hold op en ond kommentar! Jeg synes du sej, at du sigertil ham at det er derfor du er her! For den sætning gør dig kun stærkere, for som du selv skriver at du får endnu mere lyst til at gennemføre dit mål og lære at svømme.
  Men kunne du ikke tænke dig at konfrontere dog med ham hvorfor han siger det til dig? Jeg forestiller mig at siden du har har startet med at svømme til nu er der sket en udvikling! Det skriver du jo også selv. Men kunne det ikke være rart at fortælle ham at du faktisk ikke bare svømmer for at lære det men har endnu en grund til at du netop lære det med dit mål. Et mål du har sat dig, som er en kæmpe udfordring for dig, fordi det noget du ikke kan og gerne vil lære samt gennemføre? Jeg synes du er pisse sej med det du kommer igennem af træningspas, med skole og plads til hygge ved siden af på 24 timer af døgnet som du sikker ikke sys er nok? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Mie,
   Tusind tak for de rosende ord! Jo set i bakspejlet ville jeg virkelig ønske jeg havde sagt noget til ham, om ikke andet lige spørge ham, hvad fanden han egentlig bilder sig ind.. Men i øjeblikket var jeg bare fuldstændig mundlam! Jeg ville ønske jeg havde haft overskuddet til, som du skriver, at forklare ham hvorfor jeg kæmper som jeg gør og hvor jeg er startet for bare et par måneder siden!
   Ja det bliver knoklet igennem både med studie, træning og arbejde, og et par ekstra timer i døgnet havde bestemt ikke gjort noget 😉
   Jeg håber du får en rigtig dejlig dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gustavo Woltmann

  Ja, det var virkelig en dårlig kommentar at komme med og totalt uforskammet. I det mindste kæmper du for at blive bedre. Tag dig ikke af sådan en gnaven gammel med. Bare klø på!

  Gustavo Woltmann

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Gustavo,
   Tak for kommentaren, jeg vil bestemt blive ved med at klø på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej Caroline!
  Jeg ville høre om det er klosterbakkens svømmehal du bruger? Jeg har nemlig ofte overhørt og selv oplevet en del grimme kommentarer fra de “ældre herre” som kommer der regelmæssigt og (undskyld mig..) faktisk tror de ejer hele svømmehallen. Det var en af grundene til jeg sjældent kom afsted til sidst, men hey, jeg vil tage dit indlæg til mig og komme afsted i denne uge!!
  Held og lykke med det hele – du er super sej 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Nanna,
   Ja det er nemlig kloserbakkens svømmehal jeg svømmer i, hver mandag kl20-21.
   Men hvor er det ærgerligt at hører at der er flere som har oplevet de kedelige kommentarer fra den ældre generation dér. Jeg håber at se dig på mandag så! Om ikke andet, så er vi to til at smide dem og deres dumme kommentarer i baljen 😉
   Mange tusinde tak, ha’ en skøn dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke dog en upassende og latterlig kommentar. Jeg synes det er så sejt, at du kommer afsted og kæmper for, at dygtiggøre dig. Noget de fleste (undertegnet inklusiv) kunne blive en del bedre til. Tænk, jeg kan faktisk ikke engang svømme (;

  Held og lykke med projektet!

  – K

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Tusind tak for den søde kommentar, og ja det var virkelig en upassende kommentar :/
   Og mange tak, jeg håber virkelig det lykkes!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sylle

  Pyh hvor grimt, er SÅ vred på dine vejne, han må ha et virkeligt sørgeligt liv!
  Go Girl!!!! Hvis nogen kan, så dig!!! Kys
  Frost & Sylle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  Hej Caroline,
  Så dit opslag for en uges tid siden og regnede ud at du svømmer i byens bedste tri-klub 🙂
  Stemningen plejer i min oplevelse heldigvis at være noget anderledes, og hvis der er nogen der griner er det ofte af sig selv.
  Brugte et øjeblik på at observere din stil efter den første time, og det så i min optik fint ud. Svømmer kun selv “midt i bane-hierarkiet”, men Kasper skal nok hjælpe dig med at få lidt højere kadence i armtagene, og så bliver det intet problem med den halve IM 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg starter forfra med at lære og løbe