Denne uges løbeprogram

Status på redderuddannelsen

Følger du med på snappen eller insta-story? (caroline_schack) så har du sikkert bemærket at jeg de sidste par dage har randt rundt i brandmandstøj, sprøjtet med vand og klippet biler i stykker – det har været super sjovt og lærerigt.
Jeg har nu været igang som redderelev siden oktober og har indtil nu været igennem et grundforløb med en udvidet førstehjælpsprøve. Jeg har også taget kørekort til taxa, fordi det skal man nemlig have for at kører sygetransport og ambulance (please don’t ask why, for det giver ingen mening hvis i spørg mig…) og her efter jul er jeg så blevet grundudannet brandmand!
Denne grundudannelse har stået på teori omkring skader ved trafikuheld, hvordan roller fordeles på redningskøretøjerne og samarbejdet mellem politibetjente, ambulanceredder og brandmænd ved fx et stort trafikuheld.
Der har også været en masse praktisk, som helt sikkert har været den sjove del! Vi har klippet et par biler i stykker, hvor scenariet bl.a. var to biler som var kørt sammen med 2 tilskadekommende. Det har været meget lærerigt at prøve det hele af, både fordi det er sindsygt hårdt at arbejde på at skille disse biler af fordi værktøjet vejer så enormt meget. Derudover har det også været rigtig lærerigt at få et indblik i, hvor lang tid det reelt tager at klippe en person fri fra en bil, hvor mange overvejelser man skal gøre sig og hvor svært det kan være at skabe tryghed for en patient der har ondt og er bange når bilen bliver klippet i stykker af store larmende værktøjer.

16357356_1183841201732426_1556943770_o

Vi har lært lidt om et luft-apperat, hvordan det virker og hvor hurtigt man egentligt opbruger sin luft! Iklædt alt vores bandmandstøj og luft-apperat blev vi sendt igennem en forhindringsbane som var en mørk lille kravlegang med masser af forhindringer der var svære og se i mørket. Den snævre plads og alt udstyret gjorde det svært at møve sig igennem og jeg sad fast mere end 1 gang… Det var stressende og hårdt at kravle rundt uden rigtig at kunne se noget med det tunge udstyr mens man kamp svedte og hele tiden skulle tænke over, hvordan man trak vejret for ikke at opbruge sin luft for hurtigt!

16326658_1183841175065762_966217722_o

Vi har også sprøjtet med vand og er en smule imponeret over den enorme kraft vandet kommer ud med gennem slangerne, som kan gøre det rigtig svært at stå stille! Desværre var der ikke en del af kurset, at slukke en ildebrand – så selvom “Grunduddannelse Brand” er afsluttet og bestået, så vil jeg nu ikke kalde mig selv for brandmand. Men det har været rigtigt sjovt og lærerigt!
Og nu kan jeg endelig se frem til en måneds praktik på ambulance hjemme i Odense! Jeg glæder mig så meget til at være tilbage på stationen, have en hverdag med mine gode kollegaer, og mest af alt, til at gøre en forskel for andre!

Smil fra C.

2 kommentarer

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne uges løbeprogram