mad-plan uge 6

Må man godt spise så meget junkfood?

Har du fuldt med på insta-story eller snapchat mens jeg var i Budapest her fra fredag-tirsdag?
Og har du lagt mærke til hvad jeg har spist? Ellers kan det siges meget kort; junk, junk, chokolade, chips og lidt mere junk! Hvorfor? Fordi jeg havde herrer meget lyst!

p1000934

Her er et billede fra en af vores aftner i Budapest, hvor vi virkelig skejede os ud! Vi kunne ikke helt blive enige om, hvad ville have til aftensmad, for vi alle havde faktisk lyst til flere forskellige ting – så det endte det med, at vi hentede! Både hotdogs, pizza, chips, pizza og nachos! det var en stor fest i junkfood og vi hyggede os SÅ meget!

Må man godt spise så meget junkfood?
Ja – det findes der faktisk ikke nogen regler for! Jeg ved godt det ikke er sundt, men altså, det er ikke forbudt. Man må faktisk godt spise lige hvad man vil, og det må jeg også godt! Også selvom jeg til daglig snakker højt om en sund livsstil og deler sunde opskrifter.
Jeg er helt almindelig, men helt almindelige lyster til engang imellem at spise pizza, chips, chokolade, burger and what so ever – og nogle gange har jeg lyst til at spise det hele på samme tid! Og så gør jeg det! For den sunde livsstil handler ikke om bønner og broccoli – den handler om balance med sig selv! Ikke med de tynde modeller på reklamen eller sixpakc’en på fitnesspigen! Nej sundhed handler om at du er balance med dig selv! At du er glad for din krop og den måde du lever dit liv på!
For mig er det en kæmpe blanding af det hele, og ja til tider en smule forvirrende. For lige nu, der vil jeg faktisk rigtig gerne tabe mig! Som i rigtig gerne! Og det er også en nødvendighed, for at jeg kan ramme min topform til sommer og løbe et godt løb den 18 juni, hvor jeg skal deltage i min første Ironman 70.3! Men denne tur til Budapest var for mig et afbræk fra det hele, hvor jeg slog hjernen fra og også mit enorme fokus på mit mål, bare for at samle kræfter og overskud.
Jeg kunne sagtens have holdt fokus, og holdt mig fra alt det junkfood, chips, chokolade og varm kakao – jeg kunne sagtens have drukket vand, spist kød, grøntager og salat, og hygget mig på den måde også. Men det havde jeg ikke lyst til! Jeg havde lyst til at slå det hele fra og vælge lige hvad jeg havde allermest lyst til på menukortet – og det meste af det indeholdte både ost, bacon og friture fritter med mayo!

Jeg er typen der sætter mig nogle store mål og gerne arbejder hårdt for dem, men jeg er også typen der synes det skal være sjovt at kæmpe så hårdt og som gerne vil leve i nuet. Så for mig handler min sundhed om, at være så meget i balance med mig selv, så jeg hele tiden kan vælge fra og til. Så jeg både er i balance med min krop, mine mål og min hverdag. For mig skal det give mening hele vejen rundt. Jeg vil både være glad for mit spejlbillede, føle jeg flytter mit tættere på mit mål og stadig synes min hverdag er sjov og ikke kun indeholder træning og vejet mad pakket i plastikbøtter.

Så ja, jeg må godt spise så meget junkfood, hvis det er det jeg har lyst til og det der gør mig glad. Og det må du også godt! Jeg træner stadig mod en Ironman og jeg skal stadig tabe mig, men jeg fortryder på ingen måde de mange spiste kalorier fra i weekenden, overhovedet ikke! Nu har jeg tanket depoterne, haft sluppet tøjlerne og foldet mig totalt ud, så nu er jeg klar til at holde fuldt fokus på målet igen. Jeg er ser frem til min træning senere i dag og til min madpakke som består af en lækker kyllingesalat (Opskrift HER). Jeg elsker mine rutiner i min hverdag, men jeg elsker også mine manglende rutiner i weekenderne, som til tider byder på hård træning og sund mad, meeeen, 9 ud af 10 gange byder den på hjemmelavet pizza, rødvin og slik!

Der er virkelig 1000 måder at være sund på, men jeg synes at den helt rigtige måde er, at finde en balance med sig selv hvor man er glad, og hvor de sunde tiltag man gør i sin hverdag giver overskud, energi og velvære.

Hvad er sundhed for dig?
Smil fra C.

1 kommentar

  • Camilla

    Hej Caroline,

    Hvordan er du kommet frem til denne her balance? Jeg synes, det kan være sindsygt svært at give sig selv lov til “at give slip”. Jeg træner meget, og jeg er vild med, at jeg har en flot, stærk krop. På den anden side er jeg en food lover, og jeg elsker kage, slik, burger, you name it. Men når jeg spiser det, så føler jeg, at jeg ødelægger ALT, og jeg får vildt dårlig samvittighed. Jeg vil så gerne blive bedre til at få en balance.

    // Camilla

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

mad-plan uge 6