Dagens træning: svømning

En pige med jagttegn

Jeg fik mit jagttegn som 15 årig, og nej, jeg har ikke skudt særlig mange dyr.
Faktisk er det eneste jeg har skudt på dansk grund en and…. Vel at mærke en edderfugl!
Hvilket også er det eneste jeg har skudt med hagl, udover en helt masse lerduer.

Jeg er som sådan ikke dårlig til det med de lerduer – men jeg er virkelig heller ikke god, og derfor øver jeg når det er muligt. Man kan faktisk dele det lidt op, for jer der kender til skydebanen: spidsduer og bagduer = rigtig godt – højre/venstre sideduer = rigtig skidt…!
Siden min far blev syg i 2014 har jeg ikke været på skydebanen, det har bare ikke været det samme uden ham. Men er jeg endelig kommet igang igen, og jeg elsker det. Jeg synes virkelig, at det er hyggeligt, at tage på skydebanen med nogle venner og gå et par timer rundt mellem de forskellige stationer. Og så smager en øl bare altid rigtig godt bagefter!
Du kan se en video af mig skyde en dublé (dobbelt lerdue) på min instagram: caroline_schack

Men altså, der er sku ikke skide mange piger på min alder (24) som har jagttegn. Jeg har en barndomsveninde fra min hjemby, Sæby, som også har jagttegn og gerne vil med på skydebanen, men vi bor bare så pokkers langt fra hinanden nu, hvor jeg er flyttet til Odense. Jeg synes selvfølgelig det er liiiidt ærgerligt at der ikke er så mange inde for det her fag, men jeg hygger mig nu rigtig meget i drengenes selskab også – især fordi jeg nok er lidt en ‘drengepige’.

Er der nogle af jer som sidder og læser med, som har jagttegn?
Eller som måske har overvejet at få det?

Smil fra C.

img_9474

 

6 kommentarer

 • Oliver

  Jeg mener jeg så et billede af dig hvor du skød med håndvåben, enten her på bloggen eller IG. Kræver det en bestemt type jagttegn?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Der ligger en video på instagram, hvor jeg skyder med pistol.
   Det kræver ikke noget jagttegn, da du ikke bruger pistoler til jagt. Du kan sikkert skyde med pistol i din lokale skydeklub, men at få tilladelser til at købe sin egen pistol kræver bl.a. at du har været aktiv i en skydeklub i 2 år osv.
   Håber det var svar nok 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Caroline.
  Tak for en inspirerende blog! Det er virkelig fedt at læse blogposts, som er både inspirerende og jordnære! Jeg overvejer at tage jagttegn, men jeg er i tvivl om, hvor man finder et godt sted at tage det i Odense. Kender du et sted, eller kan du anbefale et sted? Og kan det lade sig gøre ved siden af sit studie?
  Mvh Katrine.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Katrine,
   Mange tusinde tak for de rosende ord!
   Jeg har taget mit jagttegn i nordjylland, men jeg er sikker på du kan finde masser af informationer om, hvor og hvordan du kan tage et jagttegn på fyn. Det vil jeg sagtens mene du kan, men jeg ved ikke hvad dit studie kræver. Ta’ evt en snak med en kursusinstruktør, når du finder et sted hvor du muligvis vil tage jagttegnet.
   Ha’ en dejlig dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Caroline. Jeg har ligesom dig jagttegn – både hagl og riffel. Jeg er fan af bukkejagt. Det at stå tidligt op og se det hele vågne eller omvendt – tage en sen bukkejagt og bare koble af og nyde naturen efter en lang arbejdsdag. Ikke mindst når man er en travl selvstændig fitnessejer og personlig træner, så er det virkelig ren terapi for sjælen:-) Jeg har haft jagttegnet siden 1999 – og runder snart de 40 år 🙂 PS. Skød to bukke i år:-)
  Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Camilla, hvor er vi bare ens på det punkt! jeg elsker også riffeljagt og virkelig dét at sidde i naturen og endten se den stå eller se den ‘gå i seng’! Det er virkelig terapi for sjælen, som du skriver. Og flot med de to bukke, jeg håber ud får en dejlig sommer. Knus fra C.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens træning: svømning