En af de hårde dage

7 x grill tilbehør

Der har endelig været lidt sommerdage her i Danmark og det ser ud til at “festen” forsætter lidt endnu! Derfor har jeg samlet 7 lækre, sunde og super nemme opskrifter som gør sig perfekt som tilbehør til lækker grillmad!
(Alle opskrifter er til 2pers)

img_0434

Kartoffelsalat med blomkål:
200g kogt kartofler
100g blomkål
2 spsk græsk yoghurt
Karry, salt, peber og evt lidt sukker
Frisk purløg
Skær kartoflerne i mindre stykker og del blomkålen i små buketter. Ta’ en skål og kom græsk yoghurt, karry, salt, peber og evt lidt sukker, alt efter hvor stærk en dressing du ønsker. Du kan også tilføje en tsk sennep. Kom kartoflerne og blomkålen i skålen og rør godt rundt. Top med frisk purløg

Stegte asparges:
1 bundt asparges
1 spsk olie
Groft salt
Citronsaft
Sauter asparges i 5-6 min på en varm pande. Tilsæt groft salt og lidt citronsaft og sauter dem i yderligere 1 min. Du kan også eksperimenter med at tilsætte 1 presset fed hvidlød til olien og lad det stege lidt inden du tilsætter asparges og sautere dem sammen med hvidløget.

Snack bræt:
der er som sådan ikke en opskrift her, men lav en lækker tallerkenanretning med forskellige grøntsager og frugter – virkelig en perfekt måde at få ryddet op i køleskabet på!
Jeg serverede:
Melon
Jordbær
Brombær
Radiser
Edamame-bønner rørt med lidt citronsaft og salt.

Sommer-salat:
Salat mix
jordbær
brombær
Galia melon
Radiser
ærter
Edamame-bønner
Skyl salaten godt og fordel den på en stor tallerken eller et fad. Skær jordbær og melon i mindre tern. Skær radiserne i skiver og ærterne i mindre strimler. Fordel det hele udover salaten. Drys edamame-bønner hen over og top med brombær. Salaten er lynhurtig at lave og vil med garanti falde i god jord hos alle.
Jeg køber mine edamame-bønner på frost og tør dem op i en skål vand 10min før jeg skal bruge dem. Det er nemt og de smager dejligt!

img_0433

Tomat-salat:
2 stk store tomat
1 stk bøffel mozzarella
Frisk purløg
Salt, peber,
1 spsk hvidvinseddike
Skær tomaterne og osten i grove tern, krydder med salt, peber og eddike, top med frisk purløg.

Timian kartofler:
300g kartoffel
1 spsk tørret timian
1 spsk olie
Groft salt og peber
Rens kartoflerne og skær dem i mindre stykker (jo større de er jo mere tid skal de have i ovnen). Ta’ en frysepose (4L) og kom olien, salt, peber og timian deri. Tilsæt kartoflerne og ryst dem godt. Kom kartoflerne i et ildfast fad og giv dem 20-25min ved 180g i ovnen, alt efter hvor store stykkerne. Disse kartofler kan også laves på grillen! Kom dem da i en foliebakke og grill dem til de er let gylden, sprøde uden på men møre indeni.

Gulerodsmos:
300g gulerod
1 spsk Philadelphia light ost
Frisk persille
Rens gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand og bring den i kog. Kog gulerødderne i 10min alt efter størrelse. Hæld vandet fra og tilsæt osten. Blend det hele sammen med en stavblender og kom det i en skål. Top med frisk persille.

Håber i nyder sommeren!
Smil fra C.

 

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En af de hårde dage