Fuck-det-hele-ferie!

Kylling med smagfuld og proteinrig krydderiblanding

Her er 2 lækre, nemme og virkelig smagfulde retter med kylling! Jeg har fået et proteinrigt krydderi fra MyProtein, som jeg har brugt i retterne for både at tilføje flere proteiner, men i den grad også for at tilføje mere smag!
Hvis du har lyst til at prøve dem af, så kan de købes her, og du får -15% på hele din ordre ved at bruge koden CAROLINE  – men disse retter kan også sagtens laves uden dette krydderi; så tager du bare hvad du har på lager i skabet og blander din egen!

Kylling-tortilla 
Opskrift til 2 pers. (det er vel tortilla-tirsdag?)
2 x kyllingfilet
Krydderiblanding
Salat (ta’ den du bedst kan lide)
Tomat
Agurk
Løg
Evt majs, eller andre rester i grøntsagsskuffen?
Cremefraice dressing
Vi købte de lækreste durum-brød ved den lokale mellemøstlige forhandler – som jeg forresten gerne lige vil slå et slag for! Fordi disse butikker har altid alle mulige lækre specialvarer og de er billige! Vi købte 2 agurker og 2 tomater + pakken med durum-pandekagerne i (8stk) for en flad 20’er! (men selvføgelig kan de klassike tortilla-pandekager fra brugsen også gøre arbejdet, det andre smager bare SÅ meget bedre!)
Skær kyllingen ud i mindre stykker og kom den i en frysepose med 1 spsk olie og 1 spsk krydderiblanding og ryst (evt 2 hvis du er til en mere spicy udgave). Steg kyllingen på en pande i ca  15min, alt efter hvor store stykkerne er. Imens kyllingen steger skæres grøntsagerne ud og kommes i skåle eller på et fad. Når kyllingen er ved at være færdig lunes pandekagerne, enten i ovnen eller i micro-ovnen og så er der ellers serveret!

img_0146

Kylling på spyd med lun bulgursalat
Opskrift til 2 pers.
2 x kyllingfilet
1/2 squash
1 peberfrugt
1 løg
6 spyd
Olie og krydderier
250g bulgur
4dl vand
150g abrikoser (frisk eller tørret)
Frisk persille
Citronsaft
Pinjekerner
Tænd ovnen på 180grader. Rengør grøntsagerne og skær dem groft. Skær kyllingen i store tern. Sæt grøntsagerne og kyllingen skiftevis på spydet. Bland krydderiblandingen i olien og pensel spydet. Kom dem i et ildfastfad og sæt dem i ovnen i 20 min. De kan selvfølgelig også grilles! Og for at være helt ærlig, så tog jeg bare resterne i grøntsagsskuffen, så hvis du har nogle rester der skal bruges er denne ret perfekt til formålet, og ellers kan anbefale champignon, løg, og tomat!
Den lune bulgurssalat kan laves mens kyllingen er i ovnen. Kog bulgueren efter foreskriften på pakken (typisk 10-12min) og lad dem køle af., evt kom dem i et dørslag og skyld dem i koldt vandt. Når de er afkølet (og afdryppet) kommes de i en skål. Tilsæt en dusk hakket persille, friske abrikose skåret i mindre stykker (hvis tørret, kan du med fordel bløde dem lidt op i vand, evt stille dem i blød så snart du går i køkkenet), bland det hele godt sammen. Top med lidt citronsaft og pinjekerner! Jeg serverede faktisk også en lille vandmelon-salat hertil, fordi vi havde lidt rester i køleskabet. Den bestod i alt sin enkelthed af vandmelon, feta og citronsaft, 3 ting som bare smager rigtig godt sammen.

skaermbillede-2017-07-31-kl-17-14-26

Et sidste lille lækkerheds-tip om denne krydderi-blandning fra MyProtein er til alle jer, som engang imellem lever af tørkost (fletration). Jeg havde krydderi-blandning med på min “fuck-det-hele-ferie”, hvor jeg i en lille uge fik mad fra pose. Men med denne krydderiblandning blev der både tilføjet flere proteiner til maden men i den grad også noget mere smag! Og det var død lækkert!

Pssst, rester fra disse retter er perfekte i madpakken!
Smil fra C.

img_3138

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuck-det-hele-ferie!