Harry Potter Tour!

Dagbog fra Harry Potter turen #1

Reklame for Visit Britain
img_2865

Der er simpelthen sket SÅ meget over de sidste par dage. Jeg har virkelig glædet mig til at fortælle om turen, men jeg har bare ikke haft tid til at sætte mig ned og skrive om det, før nu. Nu er jeg nemlig på vej til Skotland med toget, og jeg skal da lige hilse og sige, at den tur er virkelig smuk!

London baby
Men jeg kom jo til London i onsdags, hvor jeg tjekkede ind på det mest fantastiske hotel, St Pancras Renaissance Hotel. Det lignede virkelig noget fra Harry Potter. Der var ikke noget trylleri, men det var fuldstændig luksus, og det gjorde det til en magisk oplevelse!
Jeg gik en tur rundt i London og fandt bl.a. ”Platform 9¾” ved Kings Cross Station, hvor jeg fik taget det  fantastiske billede ovenover!
Aftenen stod på den lækreste middag på hotellets egen restaurant, The Booking Office. Forretten, om man vil, var en hjemmebrygget kærligheds eliksir, ”The eleksir of Love”! Den bestod af 4 forskellige slags likør og en stor skvis vodka. Og uden mad i maven var jeg allerede fjollet nok til at starte en fest! Maden var virkelig god, vi fik serveret 9 forskellige retter og det hele smagte fantastisk. Chef-kokken kom ud og sagde hej et par gange, og jeg synes personligt der er noget skønt over, at han kommer ud og fortæller helt passioneret omkring den mad han har tilberedt til os.
hotel

En varm øl
Jeg fik anbefalet af jer læsere, at jeg skulle prøve ”Butterbeer”. Hvilket jeg jo så gjorde. Og jeg ved ikke helt hvad havde forestillet mig, men det var i hvert fald langt fra det. Jeg drikker ikke kaffe, eller varme ting generelt. Og øl skal i min verden altid være kold. Men jeg blev da klogere!
For Butterbeer er altså en lunken øl, toppet med flødeskum der smagte lidt af kaffe, og en chokolade-kaffebønne på toppen! Jeg ved ikke om i kan forestille jer, hvor underlig jeg så i hovedet, da den blev serveret. Ikke desto mindre, så smagte den faktisk rigtig godt!
Og så var det vist også ved at være sengetid inden min promille blev for pinlig.

En dag fyldt med magi
Jeg startede dagen med en god træning og en tur i spa! Ren luksus, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at tanken bag den tidlige morgentræning var, at så ville jeg være meget mere sulten til at gå amok i morgenmadsbuffeten!  – jeg er vel ikke den eneste, som tænker sådan på ferie? …
Bagefter kørte vi ud til ”The House of MinaLima”. En lille perle, som fortæller utroligt meget om alt det arbejde, som ligger bag de mange Harry Potter film. Her mødtes vi med de Miraphora Mina og Eduardo Lima, som begge er grafiske designere og ejerne af galleriet. Det er dem, som står bag alle de detaljer i filmene, som gør dem endnu mere spændene og realistiske. Alt lige fra det første brev Harry Potter modtog fra Hogwarts, til de levende aviser, indpakningen på chokoladefrøerne, plakaterne i gaderne, deres skolebøger, bogen som Dumbledore efterlader Herminoe, eliksirbogen som spiller en stor rolle i filmen ”The Half Blood Prince”, kortet som Harry bruger til at se, hvor de andre er på Hogwarts og SÅ meget mere. Det var virkelig en oplevelse at hører de mange detaljer og tanker bag, og møde de personer, som de sidste 15 år har dedikeret deres liv til at gøre de grafiske detaljer i filmene helt perfekte og ægte. Det var virkelig en imponerede oplevelse, som har mine absolut varmeste anbefalinger! Du kan se mere om The House of MinaLima her.

minalima

Hvor det hele startede
Da det er 20 år siden den først Harry Potter bog udkom, havde man på ”The British Library Exhibition” lavet en flot udstilling med trolddomsbøger, manuskripter og billeder som fortalte historien bag ideerne til både bøgerne og filmene. Det var muligt at få lov til at læse det første udkast af Harry Potter og De Vise Sten, som J. K. Rowling skrev allerede i 1995. Det er virkelig beundringsværdigt at tænke tilbage på, hvordan hun for flere år siden havde fået denne idé, skrevet et lille udkast, for så nu at være verdens berømt.
Det var desværre ikke muligt, at få lov til at tage et billede af det første udkast, men det var virkelig en oplevelse at stå og læse de få sider, som nu har forvandlet sig til 7 bøger og 8 film, der er kendt over hele verdenen!

The Making of Harry Potter
Bagefter forsatte den magiske rejse ud til Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter. Her spiste vi frokost med en af kostume-designerne, som bl.a. står bag Dumbledores kostume. Det var lidt af en øjenåbner, at hører om, hvor krævende det faktisk er at lave disse kostumer. Jeg har ærligt nok aldrig tænkt over, den ”udvikling” tøjet tager igennem en film. Og de særlige detaljer, der bl.a. er i de farver og toner, som er brugt i kostumerne.
Han fortalte om, hvordan fx Voldemorts kostume gennem de mange film faktisk bliver lysere og lysere, i takt med, at han bliver mere svag. Han fortalte også om, hvordan Dolores Umbridge fra ”The Ministry of Magic” pinke tøj bliver mørkere og mørkere gennem filmene, i takt med at hun bliver mere ond.
Det mest imponerede var dog, selve ”aldringen” af tøjet. Hvordan de med nyt stof har syet fx en ny jakke, som så skulle igennem en aldringsproces, så den ikke længere så ny ud. Fx den jakke, som Harry Potter har på i den sidste film, hvor han kæmper mod Voldemort. Den starter med at være ny, til at være revet halvt i stykker og brændt. Så for hver scene denne jakke bliver brugt, sker der en aldring af den, og derfor skal der laves en jakke til næsten hver scene. Derudover skal der også være en jakke til stuntmanden osv. og inden man får set sig om, så skal der være 40-50 udgaver af den samme jakke! Og det er jo bare den ene jakke, så kommer hans bukser, skoleuniform osv., ja og det samme til alle de andre skuespillere i filmene!
costumer

Efter en god frokost blev vi lukket ind i Harry Potter verdenen. Og det var virkelig en magisk oplevelse!
Det startede med en lille film i en biograf, hvor man så en slags tidlinje af, hvordan Harry, Hermione og Ron står som helt små i en alder af bare 11 år, og indspiller deres første scene. Til hvordan de bor, går i skole og lever i det store studie, fejre fødselsdage og får en familie bestående af flere hunderede folk, der strækker sig fra både kamerafolk, lydfolk, kostumedesignere, kokkene i køkkenet osv. Så mange mennesker brugte over 10 år af deres liv, på at gøre disse film mulige, og det var virkelig en oplevelse at se. Bagefter gik vi rundt i det store studie, og selv om jeg ellers havde god fart på, så tog det over 3 timer at se det hele!
Man fik indblik i både parykker, rekvisitter, og selve scenerne. Bl.a. Gryffindorværelset, Hagrids hus, kemilokalet, Diagon Alley og meget mere. Der var også mulighed for at prøve kræfter med en tur på en flyvende kost! Jeg var også en tur inde i den forbudte skov, The Ministy of Magic, Weasley huset osv. Det var SÅ imponerende og se alle de scener, og ved siden af dem stod en tv-skærm, der skiftevis viste de originale filmklip sammensat med den redigeret udgave til filmen. The Hogwarts Express var der også, sammen med alt den lækre slik som de spiser i filmene. Der var også lavet et udendørs område, hvor der var lagt op til kamp mod de mørke kræfter på broen til Hogwarts! Den deltog jeg selvfølgelig i, sammen med en masse børn. Jeg fik, som den absolut eneste over 10 år, også udeleveret en tryllestav og et lynkursus i besværgelser og bevægelser for at få den til at virke! Og det gik jo glimrende! Vi vandt kampen!
Som afslutning på det hele, stod den store model af Hogwarts, hvor man fik et helt særligt indblik i, hvordan den både er bygget og brugt gennem filmemen til de forskellige optagelser.
wb-studio

Det er lidt svært at finde de rigtige ord til at beskrive Warner Bro Studio – The Making of Harry Potter. Men jeg kan kun anbefale det til alle! Også selvom man måske ikke har set alle filmene eller bare ikke er sådan 110% dedikeret Harry-fan, så er det stadig en kæmpe oplevelse at se de mange detaljer, og få en oplevelse af, hvor meget det kræver at støbe sådan en film sammen.

Fredag og en tur til Oxford
Endnu en morgen med træning og et par solide tallerkner fra morgenbuffeten! Herefter blev kursen sat mod Oxford via tog! Da vi ankom til Oxford startede vi ud med en god frokost på en hyggelig restaurant, The Ole Parsonage.
Bagefter fik vi en guidet tur gennem Oxford, hvor vi bl.a. så det bibliotek, som bliver brugt i Harry Potter filmene, samt det rum der egentlig tilhører et universitet, men som blev brugt til både indspilning af sygehus samt den hal, hvor de træner til at danse frem mod den store gallafest.
crist-church

Vi var også inde på Christ Church University, som mindede rigtig meget om Hogwarts. Det var tydeligt at se, at var der indhentet rigtig meget inspiration til de mange forskellige filmscener her.
Det er også her, at scenen, hvor Harry advarer Cedric mod dragerne, og hvor Draco Malfoy endnu en gang mobber Harry mens han sidder i et træ, hvorefter han forsøger at kaste en besværgelse på Harry da han går, men så bliver tryllet om til en mink af Mad Eye Moody. Jeg kan så godt lide den scene! Du får lige et link til youtube så du også kan gense den her!
Måske du også kan genkende det lidt fra min billeder?
harry-cedric

Om eftermiddagen tog vi toget tilbage til London, hvorefter vi tjekkede ind på et nyt hotel, Mondrain London. Et nyt hotel fyldt med luksus! Og med små cupcakes og et velkomstbrev på værelset var jeg sådan set solgt. Aftenen stod på vanvittig lækker mad i deres egen restaurant, Sea Containers. Uden tvivl den absolut bedste mad på turen. Det var SÅ lækkert, og servicen var fantastisk. Vi sluttede aftenen af med drinks i deres Rooftop bar, Rumpus Room, med udsigt over London.

Ja og nu sidder jeg så her på toget og smiler, mens jeg skriver om alle disse dejlige oplevelser. Jeg er lige nu på vej til Skotland, Edinburgh. Jeg har aldrig været i Skotland, men drømt om det mange gange. SÅ jeg glæder mig virkelig til at se det hele og den smukke natur, som jeg har hørt så meget om!

Du er meget velkommen til at følge min rejse på min instagram: caroline_schack!

Jeg håber du har en skøn weekend,
Smil fra C.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Harry Potter Tour!