Tossede ting jeg gør... #1

Jeg har brug for din hjælp!

img_2763
Hvis nogle af jer følger med på instagram, har i kunne se, at jeg fortiden spiser anderledes. Alle mine måltider er både glutenfrit, laktosefrit, uden sukker, uden gær og uden eddike. Og hvorfor så det?
Jeg har gennem en lang periode døjet rigtig meget med min mave.
Hver eneste gang jeg har spist er jeg blevet fuldstændig oppustet, fået mavepine, og nogle gange kvalme. Og så har jeg tilmed døjet rigtig meget med forstoppelse.
Det var ved at drive mig totalt til vanvid!
Jeg elsker mad. Faktisk af hele mit hjerte. Og jeg nyder virkelig inderligt meget at blive forkælet gennem et virkelig lækkert måltid, om det er hjemmelavet eller på restaurant.
Så dét at min mave har opført sig så tarveligt på det seneste, har virkelig fyldt meget for mig.
Jeg har været til lægen med det, fået taget en masse blodprøver og fået en god snak. Jeg ved endnu ikke, om jeg er allergisk overfor noget endnu, da der ikke er kommet svar på prøverne. Men jeg har fået af vide af min læge, at jeg får en periode skal lade være med at spise ko, gris, gluten, laktose, sukker, eddike og gær.
Og da hun sagde det, var jeg ved at flade ned af stolen! For hvad er det så lige jeg må spise? Jeg har aldrig før skulle tage hensyn til noget i min kost, så det er virkelig svært for mig at være kreativ med alle disse begrænsninger.
Jeg har indtil nu levet meget kedeligt. Jeg må jo pludselig “kun” få grøntsager, kartofler, ris, kylling, fisk og kalkun. Så i min verden har det bare været en salat og et stykke kød. Men udover mine måltider er blevet lidt kedelige, så er min mave kommet i orden igen! Den er hverken oppustet eller forstoppet. Jeg er også sluppet af med mavepinen og kvalmen. Så om ikke andet, så har det hjulpet rigtig meget.
Men…. Jeg kunne virkelig godt bruge noget inspiration og opskrifter til at gøre in måltider lidt mere spændene!
Så jeg har brug for din hjælp.
Har du en opskrift på en god ret, som både er glutenfri, laktosefri, uden gær, sukker og eddike, og som du vil dele med mig? Smid den gerne i kommentar, så vil jeg virkelig blive glad!
Jeg søger både opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og snacks!

Stort smil fra C!

2 kommentarer

 • Karoline

  Stor respekt for at tage et så personligt og endda tabubelagt emne op!
  I mine ører lyder det dog helt mærkeligt, at din læge beder dig udelukke alle de ting fra din kost – hvis det nu hjælper, er meningen så, at du skal introducere et fødeemne en ad gangen for at finde ud af, hvad der trigger din mave?
  De faktorer, der umiddelbart falder mig ind kunne spille en rolle når det kommer til forstoppelse, er ting som:
  – Fibre (får du nok?)
  – Væske (drikker du tilstrækkeligt?)
  – Bevæger du dig nok (det tror jeg, du gør)
  – Sover du godt om natten
  – Er du stresset?
  – Tager du nogle vitamin-/mineraltilskud (fx jern kan give forstoppelse)

  Håber i hvert fald, du får det bedre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Karoline,
   Tusind tak for din kommentar! Den har jeg læst mange gange nu og sagt meget stor pris på. Jeg kan sige, at jeg sover virkelig dårligt om natten. Men det har jeg gjort i mange år. Jeg er plaget af drømme, og mange af dem mareridt. Men om det kan have nogen betydning, det ved jeg ikke. Og ja, stresset er jeg måske nok også, men det er svært ikke at være i en hverdag hvor man stadig prøver at finde sig til rette i ny by, ny uddannelse, nyt job og ny hverdag med en far som er handicappet. Men jeg synes selv, at trods jeg ofte blive bekræftet i, at jeg er stresset, forsøger at få det bedste ud af min hverdag, passe på mig selv og tage hensyn. Måske jeg ikke helt får fiber nok, det er i hvertfald et håndgribeligt punkt, som jeg tror jeg vil arbejde lidt med!
   Tak igen, jeg håber du har haft en rigtig god weekend.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tossede ting jeg gør... #1