Rejseplaner for 2018

Sidste vagt

sygeplej

I dag er min sidste vagt på Kolding Sygehus. Jeg har været i praktik her de sidste 7 uger. 4 uger på akutafdelingen og 3 uger på organkirurgisk afdeling.
For at være helt ærlig, så havde jeg ikke gjort mig så mange tanker om min praktik. Jeg havde hørt så meget dårligt om dét at være i sygehuspraktik fra andre kollegaer og elever. Så jeg havde egentligt skruet mine forventninger helt ned, og aftalt med mig selv, at jeg ville møde op med en positiv indstilling og få det bedste ud af det, fordi det jo er et led i min uddannelse.
Men jeg er virkelig så positivt overrasket! Jeg har haft 7 fantastiske uger, og jeg har lært enormt meget. Og set enormt meget. Det har virkelig været spændene.
Alting er jo hvad man gør det til, og var jeg gået ind til den praktik med en dårlig holdning og negativ tilgang, så havde jeg nok heller ikke fået så meget ud af det.
Hvilket minder mig om, hvor vigtigt det er at have en positiv indstilling til alt hvad man foretager sig, fordi det påvirker i den grad udfaldet af det. Om det så er en knap så fed opgave, som fx ble-skifte, så kan et smil på læben gøre det meget nemmere, fordi det er jo bare sjovere at samarbejde med en der ikke ligner gnavpot.

Jeg kommer i den grad til at savne de mange nye søde kollegaer som jeg har fået mig, der trods en virkelig presset hverdag på sygehuset, altid smiler – også selvom jeg stiller det samme spørgsmål for syvende gang. Det personale, som jeg har omgået, på akutafdelingen såvel som organkirurgisk afdeling, har i den grad min respekt. At se, hvordan de hver eneste dag kridter skoene og løber ekstra stærkt for at få alle ender til at hænge sammen, har været noget af en øjenåbner. Jeg håber ikke, at der kommer flere besparelser på dette område, fordi det er der ærligt ikke råd til.

Min sidste vagt starter nu her kl 14.00-23.00, og på mandag er jeg tilbage på skolebænken i Esbjerg. Om små 3 uger er jeg endelig tilbage på min savnede ambulance på stationen i Odense C. Jeg glæder helt vildt til at være tilbage i uniformen, i blandt de bedste kollegaer og lave det jeg elsker mest.

Smil fra C.

1 kommentar

 • Pia

  Hvor er du dejlig Caroline – du miner mig om dagligt, at med et smil og en positiv tilgang til udfordringerne, kommer man ikke bare længst, men man får også langt mere ud af det, og viser det sig alligevel, at falde uheldigt ud, så må man bruge det negative kunstruktivt, så man hurtigst muligt kommer videre.
  Jeg elsker dig, og er P…. Stolt af dig, du har alle de sidder, alle vi andre også har, men du vælger altid den positive tilgang, uanset hvad du bliver stillet over for. Det har jeg dyb respekt for.
  Mange varme tanker
  Mor

  Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejseplaner for 2018