Alene i mit kaos

Når jeg har det værst, gør jeg noget godt

happy

I kølevandet på indlægget i mandags, der handlede om, at jeg følte mig ensom i mit kaos (læs det her), kommer der her et indlæg, som handler om, hvordan jeg forsøger at kontrollere det, når der er faldet lidt ro på. Fordi det er svært. Lige i starten. Når det er aller værst. Når kaosset af frustrationer og negative tanker fylder det hele. Og nogle gange kræver det, at man bare trækker stikket. Bare for en stund. Og slår alt fra. Også mobiltelefonen. Og virkelig kigger ind af i sig selv. Gøre det bevidst overfor sig selv, at man har det af helvedes til. Og at det er helt okay. Det er okay at græde. Det er okay at være ked af det.

Det er aldrig en god idé at lade som ingen ting, hvis man har det skidt. Det er aldrig en god idé at spille helt eller gemmer følelserne væk. Aldrig. Det har jeg lært. Fordi følelserne hober sig op. Og på et tidspunkt kan man ikke længere komme op at hul man har gravet alle sine følelserne ned i.
Derfor forsøger jeg altid at tackle dem, når jeg har dem. Især de negative følelser. Først giver jeg dem plads, og så tackler jeg dem, med hvad end overskud jeg har.
Jeg har lært, at det bedste jeg kan gøre for mig selv, når jeg det træls, er at gøre noget godt for mig selv. Det kan være alt lige fra at spille min yndlingsmusik, tage ned og træne, lave noget sundt mad, gøre lejligheden eller bilen ren, send en kærlig besked til en veninde eller ring og spørg, hvordan hun har det. (ikke for at fortælle, hvor ked af det jeg selv er). Et frirum for mig er især også naturen og skydebanen, som også er steder jeg tager til, både på min gode og dårlige dage. Fordi det er svært at føle negative følelser, når man gør noget positivt.
Det er ikke altid, at det er nok til at flytte min tanker fra min frustrationer, men jeg får det altid bedre, og det er et skridt i den rigtige retning. Og så forsøger jeg at blive ved med at gå den vej, ved at blive ved med at gøre noget godt for mig selv.

Så her er mit onsdagsråd til dig, og til mig selv:
Gør noget godt, enten for dig selv eller en anden, og du får det godt.
Giv et knus, ros en kollega, kys din kæreste, lav noget sundt mad eller gå en tur med dit yndlingsmusik i ørene.

Smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alene i mit kaos