En uge på fødegangen

En dag i skoven

img_1493

I torsdags havde jeg en herlig fridag sammen med M. Han havde planlagt en skovtur med mad over bål. Et virkelig herlig afbræk i en ellers stresset hverdag, hvor vi begge har meget travlt.
Jeg ved, at mange har en hverdag magen til vores, proppet med arbejde, uddannelse, sport og andre aftaler. Og en gang i mellem kan man bare godt føle, at man bliver kvalt i alt det, som man altid skal nå. Uanset, om man er medskyldig i at have booket et fuldt program af aftaler 3 dage i træk.
Og så er det tit, at man tænker ”Hvor kunne jeg bare godt bruge en ferie!” .. Selvom man jo godt ved, at man ikke bare uge kan tage en uge fri, hæve den opsparing som man måske ikke helt har fået lavet, og så bare skride.
Derfor kommer jeg her med et super godt og næsten gratis alternativ til at få luft fra hverdagens travlhed: En dag i skoven! Og det kan gøres virkelig godt, på en helt simpel måde!

Her er hvad vi gjorde:
Vi tog godt med varmt tøj på, både skiundertøj, sokker og gode støvler. Herefter pakkede vi en taske med sodavand, vand, snacks, lighter, feltkniv (spejderkniv kan bruges), vådservietter og en optændningsblok (som man bruger til optænding af brændeovn – god hvis skovbunden er fugtigt og man ikke kan finde tørre kviste eller birkebark).
Så gik vi på app’en: Shelter og fandt en shelter-plads nærliggende en sø med bålplads, i Resenborg Plantage. Ikke langt fra Holstebro, hvor M bor.

1515934986997

På vej derud slog vi et smut forbi Netto, hvor vi købte 500g oksefars, smør (til stegning), 1 glas aioli, en lille pose salat, 1 agurk, 1 pak skiveost og grove burgerboller. Så kørte vi forbi Jem&Fix og hentede en lille sæk brænde og så kørte vi ud til en kirke i nærheden af skoven og satte bilen. Her pakkede vi maden i tasken sammen med det brænde vi skulle bruge.
Faktisk pakkede vi også de to små bilmåtter i tasken, så vi havde noget at sidde på, så vi undgik at få våde kolde numser. Her vil jeg nok forslå et tæppe eller et liggeunderlag til andre. Men bilmåtter er også et rigtig godt alternativ!

1515935226952

Så gik vi en tur i skoven, fandt shelter-pladsen, tændte bål og lavede virkelig lækre burgere.
Vi havde også et trangia-sæt med. Men har man ikke sådan et, så køb evt engangs-alubakke i Netto, så i har noget at stege kødet på, selvom der er en rist ved bålstedet.

1515935418891

Synes du, at det virker lidt for omfattende, det med at lave bål og burgere. Så smør et par gode madpakker og kom ud og nyd naturen. Ta’ evt. en termokande med varm kakao eller kaffe med og noget hjemmebag. Det er virkelig herligt, ikke at skulle noget andet, end bare at gå i de omgivelser og slappe af.

img_0019

Ha’ en herlig weekend,
Smil fa C.

1 kommentar

  • Rikke

    Hvor ser det hyggeligt ud!
    Jeg elsker skov og bål, så jeg vil lade mig inspirere til en lignende dag næste gang jeg har fri.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En uge på fødegangen