Nu er jeg klar til 2018

Forberedelse af madpakker

Igår skar jeg hele min madpakke ud i pap. Om man vil.
Eller i hvert fald viste jeg, hvordan jeg lavede den step-by-step på min insta-story.
Der rulledede dog alligevel en del spørgsmål ind, som tv-køkken-damen (mig) i dag svarer på:
Hvordan man laver juicy kylling? Hvad er der i din salat?
Og mest af alt… Hvor køber du dine engangsplastikbøtter henne?
Her kommer opskrift, tips og indkøb af mindre opvask:
madpakke

Til 4 portioner:
2 stk store kylling filet (købes ofte i en bakke til 25kr med 450g. i)
1 stk blomkål
1 stk grønkål/spidskål/spinat eller hvad salat du nu foretrækker
2 stk appelsin
1 pak blåbær
2 dl bulgur
2 dl nødder, fx ristede cashew eller peanuts
Krydderi efter eget ønske til kylling, Jeg bruger hvidløgsalt, tørret timian og bbq.
Forvarm ovnen på 180g varmluft. Skær kyllingen, så du har 4 lige store stykker. Lav en lille foliebakke ud af sølvpapir (hermed mindre opvask). Kom lidt olie i bunden. Placer kyllingen ovenpå og drys med krydderi. Som sagt bruger jeg hvidløgsalt, tørret timian og bbq. Placer kyllingen midt i ovnen, i cirka 25min. alt efter størrelse.
(Tip til juicy kylling: lad være med at give det en evighed i ovnen)
I mens kyllingen steger laves salaten. Kog bulguren efter pakkens anvisninger. Når den er færdig kan du køle den hurtigt ned, ved at hælde bulguren i et dørslag og skyl med koldt vand. Del bulguren op i 4 portioner og kom det i hver sin bøtte. Ta’ en håndfuld at salaten i hver bøtte, skær blomkålen halvgroft og fordel også den i de 4 bøtter. Fjern skrællen fra appelsinerne, halver dem og skær dem i tern. Kom en halv appelsin i hver portion. Top salaten med blåbær og nødder.
Tip: rist selv dine cashew på en tør pande i 5-6min, til de er godt gyldne. 
Når kyllingen er færdig i ovnen skal den køle helt af. Herefter skæres hvert stykke i skiver og kommes øverst på salaten.

Og købes de her plastik-fantastiske engangsbøtter så henne?
Jeg køber mine i Dagrofa. Men. Der er jo altid et lille men… Her mener jeg kun, at man kan handle, hvis man har et virksomhedskort med CVR-nummer. Men eftersom i er virkelig mange, der efterspørger dem, så vil jeg forsøge at finde ud af, hvor de kan købes og så vender jeg kraftigt tilbage!

Tip: har man nu ikke engangsbøtter, og har man tilmed kun 1 eller 2 plastik bøtter, så man ikke kan lave 4 portioner, så kan du pakke det hele i poser. Altså dele bulguren i 4 portioner i små fryseposer, det samme med salaten og kyllingen, og så komme det i bøtten som ugen skrider frem. Så slipper du stadig for at skal bruge tid i køkkenet til madpakke hver dag.
Og så kan man jo spørge sig selv, om man gider at spise det sammen en hel uge i streg? Det ved jeg ikke om du gør – men jeg gider godt. Og ellers kan du jo fx ændre lidt i den, ved at tilføje noget andet frugt eller bruge tun i stedet for kylling. Jeg har en opskrift på en nem tunsalat i ærmet, den dele jeg med jer en af dagene.

Jeg håber du har fået en rigtig god start på ugen, og at dette indlæg var til hjælp for at skabe en god vane for en lækker madpakke! Jeg laver altid min samtidig med jeg laver aftensmad om søndagen. Så er køkkenet allerede i gang med at blive svinet til, ovnen kører og kødgryderne bobler. Og så sætter jeg noget god musik på, synger med og nyder, at jeg har en lækker madpakke jeg kan se frem til, hele ugen!
Smil fra C.

 

 

2 kommentarer

  • Super spændende indlæg – dog synes jeg det er et kæmpe miljø svineri at købe engangs plastikbøtter. Vi skal alle sammen værne om vores lille planet. Ikea bøtter koster under 30kr og kan bruges igen og igen, men ja – de kræver man lige gider vaske op en gang imellem (-:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Hej Caroline! Tak for inspiration 🙂
    Jeg synes dog, at det er rigtig ærgerligt, at du opfordrer til så meget spild ved at bruge så meget engangs-indpakning! Både plastik, men i særdeleshed også sølvpapir er nogle af de største problemer når det kommer til klimaforandringer og hvis det kan undværes ved at man vasker et fad eller en madkasse op håber jeg du vil tænke lidt over det – bare engang imellem. God aften!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu er jeg klar til 2018