Forberedelse af madpakker

Konkurrence: Lær at tale et nyt sprog!

Sponsoreret af EF Sprogkurser

afrika2

Konkurrence
EF sprogkursus har lavet en konkurrence, hvor du har mulighed for at vinde 2 ugers sprogkursus! Hvilket jeg synes er helt fantastisk, fordi jeg ved, at mange stadig holder sig tilbage så snart det handler om at tale et fremmedsprog. Det er virkelig også svært at have selvtillid i stemmen, når man står overfor for en, eller flere, der snakker sproget ”spotless” og man selv bliver genert bare ved sætningen ”Hello, my name is…” (eller hvilket fremmedsprog der nu lige er tale om).
Selv lærte jeg først at tale engelsk, da jeg ikke længere gik i skole, og endda havde fået hue på! Men denne historie kan du læse lidt mere om længere nede i indlægget.
EF sprogkurser tilbyder garanteret sprogforbedring, hvor du kan vælge mellem 9 sprog fordelt på 50 destinationer, og der er opstart hver mandag!
Har du selv har et sprog, som du rigtig godt kunne tænke dig at lærer, eller et sprog som du gerne vil have genopfrisket eller blive bedre til, så synes jeg virkelig du skal deltage i denne konkurrence, hvor du altså har muligheden for at vinde 2 ugers sprogkursus.
Er du +16år og bor i Danmark, så deltag i konkurrencen inden 2. april via dette link: Vind 2 ugers sprogkursus!

Min egen historie
Jeg ved ikke helt, hvordan det forholder sig i dag i folkeskolen. Men da jeg gik i folkeskole, startede man med at have engelsk i 4. Klasse. Efter folkeskolen tog jeg 10. Klasse på en efterskole, hvor jeg også have engelsk. Og herefter forsatte jeg på HHX, hvor jeg også havde engelsk i 3 år, på A niveau.
Man skulle jo synes, at der herigennem ellers har været rig mulighed for at lære sproget, men det var bare ikke tilfældet for mig. Fordi jeg forstod det ikke rigtig, og min egen opfattelse var, at jeg virkelig var dårlig. Og det bevirkede, at jeg netop ikke turde række hånden op i klassen og sige noget, fordi jeg både var nervøs for ikke at sige de rigtige ord, og endnu værre, ikke kunne udtale dem rigtig. Jeg ved jeg ikke er den eneste der har haft det sådan. Og jeg ved, at mange stadig har det sådan, Altså at de ikke vil snakke sproget, fx engelsk, fordi de ikke er helt sikker på hvilke ord de skal bruge, og netop hvordan de skal udtales. Selv min egen mor kan gå helt i panik hvis nogen snakker andet end dansk til hende.
Selv lærte jeg først sproget, da jeg for alvor blev tvunget ud i det, på en rejse til Afrika. Her backpakcede jeg først i 3 uger, hvorefter jeg arbejde på en farm i 4 uger. Og under hele turen, blev jeg tvunget til at snakke engelsk, fordi ellers kunne jeg jo ikke kommunikere med nogen. Og selvom det var sindssygt svært til at starte med, fordi jeg følte mig så ”dum” og begrænset i det lille ordforråd jeg havde, så endte det med, at jeg efter disse 7 uger faktisk kunne tale sproget flydende. Nok kan jeg ikke alle ord i den engelske ordbog, men jeg kan i hvert fald kommunikere, forklare og forståeliggør mig selv!
Og i guder, hvor er jeg taknemmelig for, at jeg tvang mig selv ud i det. Selvom det var grænseoverskridende (as fuck!).

arikaaaBillederne er fra min første tur til Afrika, hvor jeg rejste rundt i 7 uger! Jeg mødte folk fra hele verdenen på min tur, og tvang mig selv til at snakke engelsk med dem alle. Selv også, hvis de var danskere. Og aber…. 

Held og lykke i konkurrencen!
-Smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forberedelse af madpakker