Træningsprogram #4

Pasta med trøffel og kærlighed

I forrige weekend var jeg hjemme hos mine forældre i Nordjylland. En skøn weekend med masser af hygge og kærlighed. Lørdag aften gik jeg i køkkenet med daddy-cool og vi lavede en rigtig lækker pastaret, som jeg faktisk svingende lidt ud fra hoften, men som blev død lækkert! Min far og jeg lavede nogle små videoklips direkte fra køkkenet, og rigtig mange skrev tilbage og spurgte, om de ikke kunne få opskriften – og selvfølgelig må i det!
Den er dog slet ikke sund. Men den er nem. Og den smager fantastisk!

Til 4 portioner:
500g frisk pasta
1 stort stykke bacon fra slagteren
1 rød peber, skåret i mindre tern
250g champignon, skåret i skiver
1 løg, fint hakket
2 fed hvidløg, presset
1 bundt asparges, skåret i mindre stykker
1 tsk. trøffel pasta (kan købes i større supermarkeder for ca. 40kr)
Parmesanost, revet
Frisk persille, fint hakket
2,5dl fløde
Skær baconen ud i mindre tern. Steg dem på en varm pande til de er sprøde. Ta’ baconen fra på en tallerken, men lad fedtet blive på panden. Steg først løg og hvidløg i fedtet. Tilsæt derefter alle de andre grøntsager. Når grøntsagerne er svitses, uden at blive mørere, tilsættes bacon og fløde og blusset skrues ned, så retten står og simre let. Tilsæt 1 tsk. trøffelpasta, salt og peber og rør rundt. Smag til og vurder, om du evt. er til mere trøffelsmag.
Mens retten står og simre svagt, koges pastaen efter paknings anvisning. Herefter hældes vandet fra og alt fra panden hældes over i gryden. Rør rundt og server straks efter. Anret med friskhakket persille og revet parmesan på toppen.

Tip til tilbehør:
Pasta er jo lidt i det italienske hjørne! Og derfor lavede min far og jeg små bruschetta til retten.
1 ciabattabrød (bare det helt billige i brødafdelingen)
1 pak tomater
2 fed hvidløg
2 dl olie, vi bruge oliven
2 bøffel mozzarella
1 pak parmaskinke
Tænd ovnen på 200g varmluft. Skær brødet ud i skiver og fordel dem på en bageplade. Hæld olien i en lille skål og pres hvidløget deri. Rør rundt og pensel brødene med olien. Giv em herefter 5 minutter i ovnen, eller til de er lidt er blevet sprøde på.
I mellemtiden skæres tomater og mozzarella ud i skiver. Når brødet er lidt sprødt tages de ud. Der fordeles mozzarella ud på alle brødene. På den ene halvdel ligges et par tomatskiver øverst og på den anden halvdel ligges et stykke let foldet parmaskinke øverst. Herefter skal brødene havde ca. 5-7 minutter i ovnen igen, hold dog øje med dem. Osten skal smeltet og parmaskinken skal blive sprød.
Server det hele sammen.

Er der rester, så gem dem bare til dagen efter, det kan sagtens varmes op igen og smager stadig rigtig god!
Velbekomme og god onsdag!

pasta

Jeg tog desværre kun dette ene billede, da vi havde
mere travlt med at hakke, snitte, røre, anrette og filme det hele imens. 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningsprogram #4