Interview med Hummel om træning, sundhed og en travl hverdag

Jeg drømte om at blive politibetjent men endte som ambulanceredder

Så længe jeg overhovedet kan huske, har jeg drømt om at blive politibetjent!

img_4305

Derfor valgte jeg at aftjene min værnepligt, så jeg havde lidt ekstra at skrive på CV’et. Men under min tid i forsvaret blev jeg uddannet 2. behandler til forsvarets ambulancer, og jeg kunne tydeligt mærke, at det brændte i mig at kunne gøre den afgørende forskel for andre mennesker. I et år gik jeg med tankerne om, hvorvidt jeg egentlig ville være betjent, nu hvor det føltes så rigtigt at være behandler.
I det år gik mine tanker især på min far, som var ambulanceredder i 28 år, før han blev syg, og han var så hammer stolt og glad for det job. Og selvom jeg egentligt havde fået ambulancetjenesten ind med modermælken, så var det først i en alder af 22år, at det gik op for mig, hvad mit drømmejob egentlig var. Så jeg tog en beslutning om at droppe politi-drømmene og i stedet sende en ansøgning afsted til det der dengang hed BIOS, nu ambulance syd.

Jeg var så heldig at komme igennem det første nåleøje, og kom til optagelsesprøve og samtale. Herfra gik jeg også videre og modtog nogle test per mail. Dem bestod jeg også og endte med at få en plads på elevholdet der startede i oktober 2016.

Det er uden tvivl den bedste og mest rigtige beslutning jeg nogensinde har taget. Jeg har aldrig følt mig så meget på den rette hylde, som jeg gør nu. Jeg knuselsker mit arbejde og glæder mig hver dag til at stå op og gøre en forskel for andre. Selvfølgelig er der kedelige oplevelser, nogen rigtige hårde af slagsen også, men alt det sure tages med det søde og nogle fantastiske kollegaer, som udgør et rigtig godt team. Jeg er glad for at være flyttet til Odense for at blive en del af stationen her, og jeg er så glad for min kollegaer.
Jeg kunne ikke forestille mig selv lavet noget andet arbejde, som vil gøre mig mere glad eller stolt, end det her. Jeg synes ambulance-jobbet er det bedste som findes!

Måske det også er din?

Men jeg bliver nød til at sige, at hvis du tror at en dag på ambulancen er fyldt med blå blink, ekstreme situationer og masser af fart, så tager du helt fejl. En dag på ambulancen er fyldt med mennesker som har brug for din hjælp, på den ene eller den anden måde, og du får lov til at gøre en forskel for andre. Nogle gange er det svært, hårdt og grænseoverskridende, andre gange er det let og ligetil. Men hver eneste gang er der en som har brug for netop din hjælp, og hver eneste gang får du lov til at gøre en forskel, stor som lille. Og det er virkelig et drømmejob, synes jeg!

Lidt information om min egen ansøgning
Jeg modtager mange spørgsmål fra andre om som også drømmer om at blive ambulanceredder, og gerne vil vide, hvad der evt kan skrives / gøres for at forbedre sine chancer..
Hånden på hjertet, så ved jeg det virkelig ikke. Jeg kender jo ikke til systemet som sådan, eller hvordan de vælger og vejer deres ansøgere. Men jeg kan godt fortælle hvad jeg selv skrev om i min ansøgning, måske det kan være en inspiration for nogle.
Min ansøgning var én god sides tekst, hvor jeg lå vægt på mine personlige kompetencer, hvad jeg har lavet livet, og hvordan netop dette har bidraget til min udvikling som person. Jeg skrev også lidt om, hvilke kvaliteter jeg synes jeg selv har, og selvfølgelig hvorfor netop ambulancejobbet var min drøm.
Husk at du jo både kan søge elevplads hos Falck, Responce og Ambulance Syd.

-Smil fra C.

img_4311

2 kommentarer

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Interview med Hummel om træning, sundhed og en travl hverdag