Jeg drømte om at blive politibetjent men endte som ambulanceredder

Shelter-tur med fødselsdag i det fri!

I torsdags pakkede M og jeg bilen og tog på et lille eventyr, ud i naturen, langt væk fra hverdagens travlhed. Det var virkelig herligt, og stedet, hvor vi havde lejet en shelter var i sandheden en lille perle!

img_1335

Booking af Shelter
Før vi tog hjemmefra klikkede vi ind på siden www.bookenshelter.dk, hvor vi via et kort kunne finde en oversigt over, hvor de forskellige shelter-pladser lå omkring det sydfynske ø-hav. Jeg havde sagt til M, at jeg synes det kunne være pladder romantisk hvis vi bookede en shelter tæt på noget vand så vi kunne bade og se solnedgang! Og det var intet problem at finde sådan en, da de fleste af dem faktisk lå tæt på vandet. Vi havde besluttet os for at booke en shelter på sydsiden af Stenodde, som lå helt nede til vandet, så man kunne have den fineste udsigt fra sin sovepose. Men da vinden i løbet af formiddagen tog til, blev vi enige om, at en shelter der lå mere i læ og var mere lukket til, måske nok alligevel var en bedre ide.
Så vi klikkede ind på kortet igen og fandt den fineste shelter-plads tæt på Faldsled. Her var der også en stor bålhytte, hvilket ville være godt, hvis der kom regn som de lovede i vejrudsigten. Så vi bookede shelteren via nettet, til en pris af 80 kr. for 2 mand, og så fik vi ellers pakket bilen og sat kursen mod Fladsled.

aa

Millinge Klint
Shelter-pladsen hedder Millinge Klint og har plads til over 30 personer. Der er 7 forskellige shelters, hvor man i hver kan bo mellem 2 og 9 personer. Derudover er der et stort bålhus, et bad/toilet-hus og en sauna!
Vi boede i det shelter som hedder Hornfisk, hvilket lå lidt for sig selv bag ved bålhuset og fuldstændig i læ for det hårde blæsevejr. Der var et bålsted lige foran hytten og kun 30 meter derfra gik der en trappe ned til vandet med den fineste badebro. Her var der også fuldstændig læ, så det kunne slet ikke være bedre!

Vi fik pakket ud, redt ”seng”, tændt bålet og kom i gang med madlavningen. Vores fordeling var som altid, at M fik gang i bålet og stod for det der skulle grilles, mens jeg stod for salaten, kartoflerne og alt det andet.
Der er altså noget helt særligt over at lave mad over bål. Det smager så meget bedre!

img_1225 img_1228 img_1241 img_1260 img_1290 img_1335 img_1338

Trods der jo faktisk var tilgang til vand på shelter-pladsen via toilet-huset, så valgte vi at hente vand til kartoflerne nede ved havet, da det var fuldstændig krystalklart. Og så giver det jo lidt ekstra point til friluftkontoen, at kartoflerne er kogt i ”ægte” saltvand!
img_1343 img_1345 img_1347

Jeg dækkede fint ”bord” på trappen, som lå helt i læ for vinden og med udsigten udover havet og en smuk solnedgang, og så sad vi ellers der med gode bøffer, nye kartofler og et stort glas rødvin. Det var hammer hyggeligt, og ja, pladder romantisk. Jeg var helt vild med det!
Da mørket faldt på hoppede vi i posen og forsatte med at hyggesnakke og spise slik!

img_1358

Fredag og fødselsdag
M blev vækket med nylavet kaffe, hjemmebagt gulerodskage (den usunde af slagsen med både sukker, mel og et overdrevent lag af oste-creme), pakker, sang og flag!
Og trods min ellers lidt rustne morgenstemme, så blev han rigtig glad! Jeg havde både gave med fra mig selv, og min mor og far. Gaven fra mig havde jeg selv tegnet…. Men altså, tegningen fortalte meget tydeligt, at vi til sommer skal til Paris og se afslutningen på Tour De France. Og han blev hammer glad, hvilket var helt fantastisk.
Jeg er typen der elsker at give gaver, og det er snart et halvt år siden jeg bookede rejsen til Paris, så for pokker hvor havde jeg glædet mig længe til at give ham den gave!

img_1361
img_4527
Bagefter stod vi op, lavede lækker morgenmad bestående af ”brunch-burger”, en ret jeg selv har opfundet” De blev også nydt på vores lille solskisplet på trappen, hvor vi igen sad totalt i læ for vinden. Bagefter lå vi os ned på badebroen og nød solskinsvejret, roen og hinanden. Det var virkelig herligt og fuldstændig afslappende.

img_1373img_1375 img_1374img_1384

Egentlig ville vi også have lavet frokost ude i det fri, før vi kørte hjem, men vi var bare så mætte efter morgenmaden, så vi blev enige om at sætte kursen tilbage mod min lejlighed i Odense og bruge resten af M’s fødselsdag hjemme.
Så vi fik pakket vores lille friluftsliv ned i bilen igen og fandt vejen tilbage til Odense.

img_1310

img_4445

Jeg postede om hele vores tur via in instagram-story, og rigtig mange skrev og spurgte, hvor vi var henne. Det hed som sagt Millinge Klint.
Derudover har mange også spurgt, hvad opskrifterne var på den mad vi lavede, hvordan vores pakningsliste så ud, og hvordan man sådan ren praktisk gør, hvis man ikke før har prøvet at sove i shelter. Alle disse spørgsmål vil jeg meget gerne svarer på, men jeg deler dem lidt op, så de kommer i flere blog-indlæg. Jeg håber meget at det hele kan være med til at inspirer andre til at komme med ud i naturen og nyde friluftslivet!
Fordi det er faktisk ganske nemt, og skøn herligt!

Smil fra C.

2 kommentarer

 • Hej Caroline,
  Jeg har booket en shelter på Millinge Klint, til 1. tur med min 6 årige datter. Er det muligt at parkere tæt ved pladsen? Kan ikke rigtig finde info om det nogen steder. Tak for nogle gode indlæg 😊.
  Vh Morten

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Morten,

   Det lyder da pragtfuldt! Det bliver en fremragende tur! Ja det er det, så det burde bestemt ikke været noget problem!
   Jeg vil ønsker dig/jer en rigtig god tur.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg drømte om at blive politibetjent men endte som ambulanceredder