Nu er jeg tilbage på bloggen

En sheltertur der blev til en telttur

img_1397

M havde spurgt mig, hvad jeg ønskede mig i gave efter min assistenteksamen. Og egentligt så har jeg det lidt svært med gaver, men det kan vi tage en anden dag… Men i hvert fald, så skulle jeg jo komme op med et par ønsker, uden jeg selv stod tilbage med følelsen af at have afgivet en bestillingsseddel til en andens pengepung. Så jeg ønskede mig en tur ud i det fri, med sovepose, mad over bål, masser af natur og kyssere. Hvilket i allerhøjeste grad også var til trængt efter 4 uger i en seriøs læse-boble! Og eftersom jeg jo er lidt af et forkælet pigebarn (selvindsigt på højeste niveau), så fik jeg det, sammen med et par meget flotte friluftsko, som jeg faktisk også havde ønsket mig, men som jeg synes var for dyre til at nogen skulle købe dem til mig.

Men altså, i lørdags pakkede vi jo så bilen og kørte på Sydfyn for at få frisk luft og en nat ude!
Vi havde været inde og kigge på nettet efter den shelter, som vi gerne ville sove i. Den lå på Tåsinge, helt nede ved vandet i nogle meget smukke omgivelser!

Når man ikke er først til møllen
Via hjemmesiden www.bookenshelter.dk kan man se, hvor der er shelterer på Sydfyn, og om de er ledige, og så kan man booke dem, så man ikke kører forgæves. De koster mellem 30-40kr pr. nat pr. mand. Men det er ikke alle shelterne som kan bookes, nogle af dem er af princippet ”først til mølle”.. Og det var denne som vi havde forelsket os i. Desværre. Fordi vi var bare ikke de første til møllen. Der var intet mindre end 5 biler da vi ankom, og altså kun to shelterer. Dog havde de andre friluftsentusiaster været lidt mere forberedt end os, og havde pakket telt også, som de jo så fornemt kunne slå op på det store græsareal lige ved stranden… Men altså, vi havde ikke noget telt med, eller nogen plan B.

Plan B
Jeg foreslog lynhurtigt at vi jo lige kunne grille en pøls og drikke en øl, mens vi kom i tanke om en god plan B… Meeeen den bed M ikke rigtig på. Vi søgte på mange andre shelterer via overstående hjemmeside, men alt var booket. Så foreslog jeg, at vi jo bare kunne købe et telt, et billigt et. Fordi det vi egentligt drømmer om koster 8000kr, og det har vi ikke helt sparret op til endnu.. Så vi google ”festivals telt”, og sådan et havde Harald Nyborg i Svendborg sørme på tilbud: 67kr dó! Det blev et stort jatak og en bil i retning mod Svendborg. På vejen passerede vi et micro-bryggeri, hvor vi købte et par specialøl. Jeg fik også lige stillet sulten med et pølsehorn, en pizzasnegl og en is! Så alt var godt og vi kom tilbage til shelterpladsen, med vores nye gule festivals telt. SÅ fint altså!
Pløkkerne bøjede og der var ikke noget regnslag, men altså, nu var der telt, til lige nøjagtigt 1,5mand.

skaermbillede-2018-05-28-kl-21-00-31

Strand, øl og grill
Vi havde pakket grillen, fordi der sidste mange dage har været meget varmt og tørt, så hvis der ikke var en tilgængelig bålplads, så kunne vi stadig have et ildsted til mad på forsvarlig vis. Jeg har sådan en mindre webergrill, til kul, som hedder ”Weber go anywhere”, og den er jeg rigtig glad for! Praktisk, lille og stadig stor nok til man kan grille meget kød der på, også en steg!
Så den fik vi tændt op for, og mens kulende blev varme badede vi i det helt klare havvand i Storbælt.
…og fik hentet vand til kartoflerne! Iført M’s røjsere, hvor der kom lige så meget vand op i dem, som der gjorde i skålen!
vandtilkartofler

Om aftenen begyndte det at blæse en del, og det trak det op til regn. Ikke så fedt, når man nu lige havde investeret i det hersens fine festivals telt, som ikke var vandafvisende.
Vi krøb i læ under et overdækket bord-bænkesæt, hvor vi grillede aftensmad og hyggede med et andet par, der også var på telttur. Det var super hyggeligt!
Heldigvis var regnen hurtigt væk og solen fik tørret vores telt igen – alt var godt!

Campfire Cones
Vi nød aftenens sidste solstråler sammen med friluftsparret fra Nørresundby og en dødlækker dessert, som jeg havde sørget for! Der var nemlig handlet indtil Campfire Cones, som i sin enkelthed er grillet isvafler med slik, chokolade og skumfiduser!
Og så blev der ellers fortalt røverhistorier og delt erfaringer med forskellige vandresteder rundt om i verdenen.
skaermbillede-2018-05-28-kl-20-51-49img_5422

Søndag morgen var vejret heller ikke helt på vores side, og vi besluttede derfor, at vi egentlig bare ville lave morgenmad herude på pladsen og så sætte kursen hjemover. Ikke at der regnede, men der blæste en del og helt varmt var der heller ikke – så den idylliske morgendukkert og en halv dag på stranden blev byttet ud med en solid omgang morgenmad, pakning af bil og retning hjemad.

Det var en skøn tur, og jeg elsker virkelig, at det er SÅ nemt at tage ud i naturen og bare koble fra. Det er første gang jeg har været afsted, hvor der har været mange andre friluftentusiast samlet på samme plads, men det var hyggeligt, og skønt at møde et par på samme alder som os selv, der havde masser af erfaring og gode historier fra verdenen set med en rygsæk. Det var faktisk dødhyggeligt.

Jeg havde jo som altid pakket det royale stel, simpelthen i manglen på ”bedre”… Fordi jeg faktisk bare ikke har andet. Og selvom jeg nu er meget øm over de dyre tallerkner, så var der jo ikke noget alternativ. Og det kostede mig en kop denne gang! Så nu er der bestilt friluftsstel! Og jeg glæder mig til det forhåbentligt meget snart lander på matriklen. Og så skal det helt sikkert med ud i naturen og indvies!
Jeg vil løbende ligge opskrifterne op fra den mad vi har lavet de sidste par gange vi har været afsted, hvordan vi har opbevaret det, tilberedt det, osv.

Ha’ en dejlig mandag aften!
Smil fra C.

img_5368

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu er jeg tilbage på bloggen