Ny viden om årets sommermode og scoretricks

Endnu en rejesalat

Fordi jeg er fan. Det er jo SÅ nemt, død lækkert og pokkers sundt også. Rejer nemlig er lav på fedt, høj på proteiner og så har de en fornuftig pris! Og det er jo 3 vigtige elementer i sundhed: det skal smage godt godt, vi må ikke blive tykke og slet ikke fattige. Jeg køber dem oftest på frost i Netto, hvor en pose koster 30-35kr for 300g. Og der er jo lynhurtige til at tø op, hvilket passer perfekt ind i en hverdag, hvor det med at der skal laves aftensmad ofte kommer som lidt af en overraskelse.
Så her er altså et forslag på endnu en nem, lækker, sund, velsmagende, hurtigt, lavt fedtindhold, højt proteinindhold, budget-venlig, skøn, frisk, sommerlig (du digter bare selv videre på tillægsoverskrifterne….) rejesalat:

Til 2 portioner:
(Hvis du er single eller bor alene, eller begge dele, så har du til en luksuriøs madpakke!)
2 håndfulde blandet salat
2 små håndfulde edamame-bønner
2 æg
1 avokado
1 peberfrugt
1/3 agurk
8 små tomater
Frisk dild
Feta i blok, så den kan smulres og være mere “instagram-venlig” (du kan selvfølgelig også bare bruge dem i bøtte der er skåret i tern)

Dressing:

3 spsk cremefraice 9%
2 tsk bornholmer sennep (jeg bruger denne fordi den er sødet med honning og perfekt til dressing)
1 finhakket skalotteløg (kan undlades)
Frisk persille, en løs håndfuld
Hvidløgssalt

Tø rejerne og edamame-bønnerne op i koldt vand, hvis ikke de er købt ferske. Kog æggene, cirka 8min. Fordel overstående grøntsager på to tallerkner således: salat, peberfrugt skåret i fine strimler, agurk, tomat og avokado i tern, edamame-bønner, feta, æg, rejer og en masse dild på toppen. Pynt med en skive citron og lidt salt og peber – meget madbloggervenligt!

Dressingen er lige så nem at lave som salaten: hak løget helt fint, snit persillen, bland det hele sammen og smag til. Denne dressing kan variere meget alt efter, hvad det er for en sennep man har. Og er du bare ikke den type, som lige røre sådan noget snask sammen, så købe en Thousand Island i bøtte, de fås også uden så meget sukker og lavt fedtindhold, og den går fremragende til rejer!

Ha’ en dejlig aften!
-Smil fra C.

2 kommentarer

 • Pernille

  Hvor køber du din sennep? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Det gør jeg i Netto eller Rema. Jeg går efter den sennep der er sødet med fx honning, den er perfekt til dressinger. Nette har en fra deres “øko-serie”, og Rema har en der vist nok hedder “bornholmer-sennep” 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny viden om årets sommermode og scoretricks