Et lægetjek blev til endnu en blokade og 24 timer i sengen.

Køleskabsrester der blev til et festmåltid med flag i

img_5494

Sikke en imponerende overskrift! Og så er det ikke engang løgn. Fordi som jeg skrev på bloggen i går, så havde jeg på ingen måde planlagt at jeg skulle være sengeliggende i 24 timer. Til gengæld å havde jeg planlagt, at min mor kom til Odense, så vi kunne fejre hendes fødselsdag. Så alle planer røg lidt i vasken, og eftersom jeg havde regnet med vi skulle ud og spise, så var der ikke just handlet ind til noget lækkert i mit køleskab. Men vi blev jo nød til at blive hjemme, eftersom jeg ikke rigtig kunne komme nogen steder. Så vi hjalp hinanden i køkkenet. Eller min mor stod i køkkenet og jeg sad på en stol og skar salat! Hvilket teamwork.
Dog blev det ikke helt skidt, faktisk blev det til to lækre salater og saftig kalkun med flag i! Jeg lå billeder på insta-story, og opskriften på salaterne er især blevet efterspurgt, så den får i her:

Nektarin-salat, 2 pers.:
2 håndfulde blandet salat
2 mini peber
1 æble
1 nektarin
2 små håndfulde edamame-bønner (frost)
2 små håndfulde blåbær
Ristede cashewnødder
1 håndfuld salat på hver tallerken. Skær peberen i små strimler og fordel det ovenpå. Tø edamame-bønnerne op ved at give dem et hurtigt vandbad i varmt vand, 1 minut, og skyl dem over med koldt vand. Fordel dem oven på salaten. Skær både æble og nektarin ud i tern og fordel det ovenpå salaten, sammen med blåbær. Top med ristede cashewnødder, som hurtigt laves ved at varme dem på en tør pande ved middelhøj varme. Giv dem cirka 5 min, men rør i dem tit.

Græsk salat, 2 pers.:
4 små tomater
1/3 agurk
1 lille løg
Fetaost
Olivenolie
Hvidvinseddike
Salt og peber
Skær både tomater, agurk og løg i grove tern og fordel dem på tallerkenen. Kom feta ovenpå. Top med cirka 1 spsk olivenolie og 1 spsk eddike ud over salaten på hver tallerken og krydder med salt og peber.

Dressing:
God som kold sovs til lyst og mørkt kød
4 spsk cremefraiche 9%
1 spsk ketchup
2 tsk bbq krydderi
1 tsk all-around krydderi
½ tsk hvidløgspulver
Rør alt overstående sammen og smag til med lidt salt og peber, evt mere ketchup eller bbq, alt efter hvad man er til.

img_5506img_5508img_5509

Tip til kalkun:
Kalkun kan faktisk godt være lidt dyrt at købe, især fersk. Når jeg køber kalkun, så køber jeg det altid på tilbud, hvilket oftest skyldes af det er ved at gå på dato. Sidst jeg var i netto var der en klump kalkun på 900g som var sat ned til 55kr. Så den købte jeg, og da jeg kom hjem skar jeg klumpen ud i 9 stykker, så de hver vejede cirka 100g, kom dem i hver sin pose og frøs dem ned. Og så er det jo meget nemt, lige at hive sådan en pose op, en time før spisetid, smide den i noget vand og så er der kød klar!
Men det kan godt være en smule svært, at få kalkun gennemstegt uden at stege den helt tør. Mit bedste tip til det er, at stege konstant på middelvarme, i olivenolie og så vende det et par gange. Mange skruer helt op for varmen, så panden bliver hurtigt varm og skurer derefter ned, når kødet er kommet på, men det har jeg ikke haft succes med. Til gengæld er det gået rigtig godt, de gange jeg har kørt på middelvarme konstant i 10-15 min cirka. Når jeg skærer stykkerne ud fra en klump, forsøger jeg altid kun at gøre dem 1cm tykke, så kødet ikke skal have for længe på panden og så det er nemmere at få det gennemstegt uden det bliver tørt.

Jeg pyntede det hele med friskhakket persille og et par flag, og så var mor meget glad!

 

img_5513

Ha’ en dejlig fredag!
-Smil fra C.

PS: resterne fra disse salater og et koldt stykke kalkun går ogå perfekt til en madpakke eller en god frokost!

2 kommentarer

 • Ser vildt lækkert og vildt hyggeligt ud 😀 Tø-køleren rocks.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Taaak, det var i den grad også nemt! Og så blev køleskabet jo tømt! 😀
   Ha’ en dejlig weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et lægetjek blev til endnu en blokade og 24 timer i sengen.