De 5 højdepunkter i min sommerferie

Ny viden om årets sommermode og scoretricks

facetune_05-06-2018-18-23-12

En skøn fri dag på en herlig solskinsdag. En national fridag, på en solskinsdag. Altså en dansksommerdag, hvor alle åbenbart har fri og butikkerne holder lukket. Lidt af en surprise for mig, som ikke var klar over at grundlovsdag var så super hellig. Men det er det den var, og stadig er, i dag. Tydeligvis.

Det er tanken der tæller – som det eneste i dag
Men altså, jeg tænkte, at nu hvor foden ikke var helt good to go – yet, så kunne jeg jo tage ned i friluftsbadet og svømme et par baner. Rigtig god tanke, synes jeg selv! Og i dag er en af de dage, hvor tanken bare må tælle nok, fordi det med at svømme baner kom i hvert fald ikke til at ske. Jeg var nemlig ikke den eneste der havde tænkt mig at besøge friluftsbadet på sådan en landsdækkende sommer-fridag. Det havde hele Odense faktisk også tænkt! Og de havde alle sammen taget hver deres bil med, og startet et større trafikkaos på en lille kolonihave-vej, hvor der i høj stemmeføring blev diskuteret hvem der skulle slå sidespejle ind, hvem der skulle bakke og hvor meget plads der i hvert flad var til at få sin blikspand ind til siden.
På græsplænen inde i friluftsbadet, var der sådan set også kaos. Folk lå med deres tæpper/plaider lige så tæt som frimærker er sat i en samlers bog. Og ja, i poolen var der vel egentligt også kaos? Der var i hvert fald mange mennesker, meget vandplaskeri og nogle ivrigere rød-shortsede fløjterer der forsøgte at få styr på situationen.

Ung med de unge
Men altså, jeg fandt en lille plads mellem mange tæpper, plaider og køletasker, og fik lagt mit lille frimærke af et håndklæde, hvilket jo i sin virkelighed er en perfekt måde at afmærke en plet som er min, hvor andres sure tæer ikke skal være. Fedt.
Og der lå jeg så. 25 år. Iført bikini. Og pludselig meget ung med de unge, og slet ikke moderne. Åbenbart. Jeg havde regnet med, at jeg skulle ligge der og slappe af, læse lidt i Papmaché-reglen, som jeg er gået i gang med igen, og egentlig bare lige koble fra. Meeeen, snakken gik jo på nabo-tæpperne, og så kan man jo ikke lade være med at lytte med. Og det gør vi jo alle, også dem der ikke vil indrømme det, fordi man kan ikke lade være. Og skæbnen ville altså, at jeg jo havde fået lagt mit håndklæde blandt en folk teenagepiger, hvor livets helt store spørgsmål blev diskuteret. Interessant? Meget!

Ny viden om årets sommermode og scoretricks.
Og nu er jeg så blevet en del klogere. Blandt andet på dette års vilde scoretrick, som faktisk er ret enkelt og tydeligvis også ret effektivt! Det går ud på at man råber et tilfældigt drengenavn efter en tilfældig dreng fx ”Olliiiiiiii”– og nu siger jeg dreng, fordi det var drenge der blev råbt efter, i starten af teenageårene, måske kun lige konfirmeret, men tilbage til scoretricket: og når han så vender sig om og siger ”det hedder jeg ikke”, så skal man skynde sig at spørge ”nå ups (tihi fnis) jamen hvad hedder du så?”– og så er den samtale ligesom skudt i gang.

Jeg har også lært lidt nyt om sommermoden! Og at man i hvertfald ikke ligger på håndklæde længere, fordi det jo ligesom sætter mærker i huden, så man kommer til at se helt rynket ud – her går det “cirklede” sengetæppe fra HAY meget bedre. Derudover må jeg jo blankt konstatere at min billige bikini fra H&M er totalt yt! Nu skal bikinien være af mærket Calvin Klein eller Tommy Hilfiger, eller også skal det bare være en helt almindelig bh, dog med ekstra meget pushup! Og så er det vigtigt at man medbringer en stor hættetrøje, til at have ovenpå – hvilket jeg slet ikke forstår, men sådan er det jo med mode, det skal men ikke altid forstå, fx Lady Gagas kødkjole. Men altså, en stor hættetrøje er også en del af sommermoden, og den skal man bare have på, mens man sidder på sit HAY-tæppe, i bagene sol og 27 graders varme, og fråder en pose Kims Chips med sur-creme-&-løg-smag sammen med de andre piger, og diskutere ens vægt, taljemål og sunde livsstil, i en alder, hvor det ikke engang er fysisk muligt at fremavle appelsinhud.

Slåskamp
Man kan jo ikke være enige om alting og med alle. Og det var tilfældet  for to konfirmationsdrægtie-knejter i dag. Og i stedet for at dele damen, pizza’en eller hvad pokker de nu var blevet uenige om, ja så slog de på hinanden. På sådan en lidt fesen måde. Mest skubbede de nok bare til hinanden. Men om ikke andet, så skete der en kædereaktion af andre omkringstående knejter som heller ikke var enige med hinanden og dertil kom en kødrand af tilskuer. Og så var den fest ligesom skudt i gang. Heldigvis var der nogle livreddere med deres fløjter, og lige som i en god boksekamp, dog var denne helt uden boksning, så blev ”kampen” fløjtet af og folk kunne gå tilbage til deres frimærke.

Men så var der også nok af oplevelser og ny viden for mig. Det blev til 30 meget intense minutter blandt resten af Odenses befolkning. Og så smuttede jeg ud i kaosset på kolonihavevejen, hvor snakken om køreevner stadig foregik i højt tonelegen, fandt min cykel og satte kursen hjem til haven, hvor der var ro. Ingen pool. Ingen mennesker. Bare ro. Og kolde øl i køleskabet. Jatak.

Jeg drysser glimmer på hele oplevelsen og sætter den op på min kaminhylde.
Ha’ en skøn tirsdag aften,
Smil fra C.

 

 

4 kommentarer

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De 5 højdepunkter i min sommerferie