Køleskabsrester der blev til et festmåltid med flag i

Pak madkurven og grillen til en aften i naturen

Så altså, når man nu beslutter sig for, at man vil prøve det dersens friluftsliv af, hvad skal man så lige tage med? Og ja, det var da et godt spørgsmål, fordi hvis man er nybegynder og ikke tidligere i sit liv har været spejder, eller på anden måde ikke har fået erhvervet sig knivmærket, bålmærket, teltmærket, snobrødsmærket eller andet lir der indikere, at man godt kan lidt, så kommer her en lille guide til en tur ud i det fri, helt basic! Det er med det royale stel pakket i viskestykker, sølvbestik, den alt andet end naturfarvet køletaske, og grillen med kul og tænd-briketter.

img_1399

Så sidder du nu derhjemme, her på en søndag formiddag og tænker, at du bare godt kunne tænke dig at tage manden, konen, kæresten, hunden og/eller ungerne med ud og hygge i naturen, når nu den danske sommer for alvor er skudt igang, så læs endelig med! Det er jo ikke et krav at man sover derude. Man kan jo også godt snuse lidt til det, ved bare at pakke bilen med mad, stel, selskab og kolde drikke, tage ud og nyde en aften i det fri, og tage hjem igen og sove, hvilket denne pakkeliste er lavet ud fra. Det behøver ikke at skal være så komplekst, og det behøver heller ikke at kræve den store udstyrspakke eller de vilde rambo-skills.

Du skal bruge, til 2 pers.:

Pakket i en pose/taske:
2 tallerkner
2 sæt bestik
2 glas, evt vinglas
1 ske
1 skærebræt og 1 køkkenkniv
1 skål
Sølvpapir
Ekstra pose til opvaske
Vådservietter, fordi det er altid en god ide at have vådservietter med!

Pakket i køletaske:
2 bøffer
(Evt Pølser, gerne en specialudgave med lidt ekstra krydderi eller andet, hvis i ikke tror bøfferne mætter nok)
1 cremefraiche, 9%
1 dusk persille
1 dusk purløg
1 frysepose med 2 små håndfulde frosne edamame-bønner
1 pakke jordbær
1 pakke mørk chokolade
1 pakke M&Ms

Pakket i en anden pose/taske
1 fed hvidløg
1 peberfrugt
1 squash
1 hjertesalat
1 nektarin
1 æble
1 pose skumfiduser
1 pakke kræmmerhus
Salt og peber til krydderi

Derudover: grill, grillkul, tændbriketter, lighter, godt humør, varm trøje, et tæppe og evt en flakse vin, øl eller hvad i foretrækker at drikke.

1527972701299

Via appen “Shelter” viser hvor i Danmark der fx er en teltplads, shelterplads eller bålplads, hvor man kan kører ud og hygge sig. Vi plejer at gå efter et sted tæt på vandet, og så pakker vi badetøjet og tager tidligere afsted, evt med en madpakke smurt hjemmefra, så vi kan bruge eftermiddagen på at bade og slappe af, inden vi tænder op for grillen og sparker gang i udekøkkenet.
Når vi laver mad i det fri, så plejer M altid at stå for ilden/grillen og jeg for salaten. Så den måde kan i evt også dele det op på, hvis i ønsker.

img_1411
Men altså, nu tilbage til det der er pakket: kødet skal grilles, og det skal peberfrugten og squash’en også! Så peberfrugten skæres i 4 grove stykke og squashen skæres enten i tykke skiver eller tykke aflange strimler.
Så i mens grill-mesteren får tændt op i kullene og får sat kødet og grøntsagerne over, så laves salaten og dressingen:

Salat:
Skær hjertesalaten i fine strimler og fordel på de to tallerkner. Fordel edamame-bønnern ovenpå (de skulle gerne være tøet op nu), skær nektarin og æble i fine terne og kom dem ovenpå salaten også. Top evt med et par jordbær skåret i kvarte!

Dressing:
Kom 4 store spsk cremefraiche i skålen, hak både persille og purløg fint og tilsæt det i skålen. Hak et fed hvidløg meget fint og tilsæt også det i skålen. Rør rundt og smag til med salt og peber.

Tip: virker det nu alligevel for omstændigt at pakke det halve af køleskabet og det kvarte af køkkenet ned i poser og køletaske, så kan både salaten og dressingen jo laves hjemmefra og tages med i skåle med låg på.

Når kødet er klar fra grillen, så er der spisetid!
Men grillen skal ikke slukkes, den skal nemlig bruges til dessert! Så kom lidt kul påsat gangen så den holdes igang indtil i er klar til at spise dessert!
Desserten er perfekt til både børn og barnligesjæle, og til dem der er ejer af en sød tand eller et helt gebis.

Campfire Cones:
Her skal du brug kræmmerhusene, skumfiduserne, chokoladen og M&Ms!
Desserten er meget enkel og der skal bare fyldes i kræmmerhusene med lækkerier – og man må gerne presse skumfiduserne, så der kan være mere, men pas på kræmmerhuset ikke knækker. Når man har fyldt kræmmerhuset med favoritterne, så pakkes de godt ind i sølvpapir og ligges på grillen i cirka 5 minutter. Herefter skulle både skumfiduser, chokolade og M&Ms være smeltet sammen i kræmmerhuset, og være klar til at blive spist!
1527972566716

Når hyggeaftenen er slut kommes alt opvasken i en pose, og så er i ellers klar til at tage hjem og putte i egen seng. Men jeg håber, at denne oplevelse har givet en fornemmelse af, hvor nemt det er og fremmet lysten til at blive ude næste gang og tage en overnatning!

Ha en skøn søndag, der er jo masser af solskin over hele Danmark!
Smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køleskabsrester der blev til et festmåltid med flag i