Bacon-ost brødet

Vandretur til Norge, planlagt på 2 timer

Sidste år tog vi på vores første “Fuck-det-hele-ferie”, og nu gør vi det igen! Imorgen….
(Læs om sidste års rejsedetaljer her og dagbog fra turen her)
Hele turen blev sammensat og planlagt i foregårs, og jeg har kun lige bestilt færgebilletterne!?
Egentligt plejer vi ikke at være i så dårlig tid, men som M siger: hvor meget planlægning skal der lige til, når vi selv har “restaurant” og “hotel” med? (læs: feltrationer og telt)
Bevares, manden har jo ret. Det tog os i hvertfald kun 2 timer og en øl at få sat turen sammen.
Og ja, nu rejser vi altså imorgen aften kl.20.00 mod Stavanger, Norge!

Planen for Norge ser således ud lige nu:

Jeps, du kigger på et meget flot hjemmelavet oversigtskort! I know!

10 juli (i dag) : PANIK! Jeg er lige kommet fra døgnvagt her til morgen, jeg er flere timer bag ud på søvn, jeg har en lang liste med lister over ting jeg skal nå, pakke, gøre og finde inden jeg skal til Holstebro om bare få timer. Jeg har ikke rigtig været hjemme i 14 dage, så der er vasketøj over alt, og når jeg kører fra min lejlighed her i Odense om nogle timer, så er jeg ikke hjemme igen før den 23 juli. Så alt hvad jeg skal bruge både i Norge, hjemme hos M’s mor, til fødselsdagsfest hos drengene, familietur til Læsø og hygge med pigerne i Nordjyallnd skal altså pakkes i dag. Og så skal der hentes pakker på posthuset! (det skal jeg dælme huske…)
Og ja, så skal jeg til Holstebro, hvor der helt sikkert er kontrol af min taske. M er jo i forsvaret, så han har helt sikkert planer om at pakke hele min taske ud, for at sikre sig at jeg har pakket PRÆCIS det jeg skal, hverken mere eller mindre! Med andre ord, så vil han sikre sig at jeg ikke har byttet regnjakken ud med fx en pose slik, at alt er pakket vandtæt, osv. I aften skal vi ud spise med en god ven i aften, og så skal undertegnet her have nogle timers søvn. Jeg smider en pakkeliste på bloggen imorgen!

11 juli : Der er afgang fra Holstebro til Sæby fra morgenstunden, hvor vi kører hjem til min familie i nord. Her har vi planlagt en lækker frokost med min familie, hvor vi også lige skal have smurt nogle lækre madpakker.
Kl. 18.30 kører vi til Hirtshals (ca 50min i bil), hvor vi stiller bilen og gå ombord på færgen.
Kl. 20.00 sejler vi til Stavanger, hvor vi ankommer kl 06.30 næste dags morgen. (Yes, den sejltur er urimelig lang!!!) Vi har booket færgen via www.aferrry.dk og vi gav 2.106kr tur/retur for 2 pers.

12 juli : Vi ankommer til Stavanger kl 06.30.
Kl. 07.00 går der en bus til “Fiskespirren”, herfra skal vi med en færge til “Tau”, hvorfra vi skal videre med bus til “Preikestolen”. Dette lyder ret omstændigt, men det er det ikke. Disse tre forbindelser hænger nærmest sammen, og kører så det passer, se den grønne linje og lilla linje på det flotte kort ovenover! Det er en form for rute der er lavet, hvis man som turist gerne vil til Preikestolen. Det skulle tage omkring 1.5 time at komme fra Stavanger til starten af Preikestolen, og herfra et par timer at gå op af den store klippe. Billetter her til har vi ikke købt, da det fremgår, at man kan købe dem i turistinformationen i Stavanger, så det satser vi på!
Vi fandt disse informationer på VisitNorway – læs dem her,og rutevejledning og tidsplaner her.
Og når vi er i turistinformationen i Stavanger, så køber vi ogå et kort over Lysefjorden, som vi vil vandre med. Vi har godt nok en rigtig fin GPS med fra Garmin, Orgeon 750t, men det er altid en rigtig god idé at have et fysisk kort med også! Vi har også fået fat i det nye action kamera fra Garmin, Virb 360, så vi vil forsøge at lave en fed video omkring vores vandretur! Det bliver første gang jeg skal prøve at lave en video over en rejse, så det er jeg spændt på!
Nå men altså, når vi har været på toppen af Preikestolen, så vil vi bevæge os ud på vores vandretur! Denne rute er slet ikke planlagt endnu, og det bliver den heller ikke, før vi står i det. Det kommer nemlig helt an på vind, vejr, terræn osv, før vi kan afgøre, hvilken vej og hvor langt vi vil gå.
Men det vi forudser er at vi går denne vej, som jeg har forsøgt at tegne ind mit fine kort – se den røde prikkede linje!

13-17 juli : Fra Preikestolen, hele lysefjorden rundt, ned til enden, som hedder Lysebotn, og op forbi Kjeragbolten, og hen til byen Flørli – se igen den røde prikkede linje!
Som sagt er det ikke planlagt på dagsplan, hvor meget vi går hver dag eller hvor vi slår lejer, det tager vi hen af vejen og så skal jeg nok komme med et opdateret kort, når vi er hjemme igen!
Dog ved vi, at senest den 18 juli skal vi være kommet til byen Flørli.

18 juli : Her skal vi med en lille færge fra Flørli til Lauvvik. Se den blå linje!
Denne færge går kun 2 gange i døgnet, og kan kun have 10 biler med og et par gående passagerer. Derfor har vi booket færgen hjemmefra, for at være sikre på, at vi kan komme med den. Vi fandt tidsplan for afgange og bookede billetter her.
Færgebilletten kostede 156kr for to pers, og tager cirka 45min.
Når vi ankommer til Lauvvik skal vi med bussen til Sandnes: rute 47 / 110, kører hver 2. time (26-40kr)
I Sandnes skfiter vi til et toget til Stavanger: rute 59, kører hver 30. minut (50-75kr)
Se den pinke linje på det flotte kort!
Disse billetter har vi ikke bestilt, da vi ikke ved hvilken afgang vi kan nå, i forhold til hvor langt der er mellem havnen og busterminalen. Vi fandt afgangene her, men køber billetterne når vi står på terminalen.
Når vi ankommer til Stavanger er det nok ved at være aften, så her vil vi finde et hotel at sove på.

19 juli : Denne dag rejser vi hjem til Danmark.
Vi skal først med færgen kl 20.00 om aftenen, så her vil vi bruge dagen i Stavanger by, drikke en øl og lade de norske priser æde vores sparrepenge op…
Vi ankommer i Hirstshals havn den 20 juli kl. 07.30 om morgenen!
I får lige et billede af færgebilletten tur/retur fra Hirtshals til Stavanger også:

Men altså, som jeg startede med at skrive, så er der totalt PANIK på i dag.
Så jeg må hellere få afsluttet det her blogindlæg og komme i gang med at vaske tøj, pakke tasker, hente pakker på posthuset, gå i panik og i tøjkrise.

Og nårh ja, min ferie starter jo i dag!
Så rigtig god sommerferie til dig også, hvis du er lige så heldig!
HUSK du kan følge hele rejsen i Norge på min instagram: caroline_schack
Og søger du mere inspiration til en “Fuck-det-hele-ferie”, så kan du læse om sidste års rejsedetaljer her og dagbog fra turen her)

Ha’ en dejlig dag,
Smil fra C.

3 kommentarer

 • Karoline

  Eg håper dere nyter Norge!
  Preikestolen er en nydelig tur, de fleste klarer den på 3 timer, dere klarer den sikkert raskere 😉 bare pass på når dere går til kanten, det er laaaangt ned 😱tog billetter kan du kjøpa på stasjonen i en liten maskin så de er bare å kjøpe når dere er der 😁 Jeg gleder te å følga me på turen din i hjembyen min ❤️
  – @ZazuPyro

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter

  Hej Caroline,
  Jeg skal Lysefjorden rundt sidst i august (29/8-3/9) og vil derfor spørge dig, om dine erfaringer og råd til turen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Peter,
   Du kan læse om hele turen, har skrevet om den delt op i 7 etaper. Prøv bare et google “Caroline Schack, vandretur til norge, etape 1-7” så kan du læse om alle detajler, hvor vi var, hvad jeg anbefaler osv.
   Glæd dig, det er en fantastisk tur!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bacon-ost brødet