Søndag og opstart på slankekur

Nyd friluftslivet i din hverdag

Reklame for Ecco


Jeg tænker vi alle er ved at være faldet tilbage i hverdagens rutiner oven på en virkelig fantastisk sommer. Og sådan skal det jo være. Helt uden vi opdager det, bruger vi bare mere af tiden indenfor på grund af arbejdet. Eftermiddagstimerne bliver brugt på lektier, tøjvask, indkøb, madlavning, børnepasning, træning og fjernsyn. Fordi man skal jo også lige koble af, inden en ny dag starter i morgen. De større ture med manden/kæresten/børnene bliver gemt til weekenden. Hvor man har tid. Og overskud.

Men behøver det at være sådan?
Sensommeren er over Danmark, og selvom skyerne til tider er lidt tætte på himlen, så er temperaturen omkring de 15-18 grader! Der er stadig mange lyse timer i døgnet og rig mulighed for at bruge eftermiddagstimerne udendørs, med dem du holder af! Og jeg tror på, at et par timer i skoven vil kunne give dig mere energi og livsglæde end et par timer foran tv’et.

Fordi det er jo nemt
Det eneste du skal gøre, er at tage din kære i hånden og det gode fodtøj på, og så er det ellers bare ud i naturen. Gå en tur, få masser af frisk luft, lad mobilen ligge i lommen og bare være dér. Ikke på facebook, mail eller instagram. Men i skoven. Eller på stranden. Eller parken. Hver dér. Læs ikke sms’en, men snak med dem ved siden af dig. Scroll ikke rundt på medierne, men se dig i stedet omkring. Lyt ikke til musik i dit headset men til fuglene, blæsten og vandet.
Jeg er virkelig af den overbevisning, at hvis du bare én gang i ugen bytter rundt på prioriteterne, og gemmer hverdagens gøremål til om aftenen, og i stedet bruger timerne efter arbejde udenfor, med de gode sko på, så får du SÅ meget mere energi, glæde og livskvalitet ind. Og så kan du altid ordne vasketøj, smører madpakker eller læse lektier i de timer, som du før brugte på at se TV inden du kravler i seng.

Jeg gør det selv
Min kæreste og jeg gør det så tit vi kan. Udsætter hverdagens gøremål til aften og lader vasketøjskurven og nullermændene flyde til weekenden. Fordi for os er det vigtigt at få det pusterum fra hverdagen og bare være os to i naturen. Og man kan jo være heldig at møde andre ude i skoven! Vi mødte disse to majestætiske dyr på vores sidste gåtur. Det var helt igennem fantastisk!

De 2 uskrevne regler for en god gåtur
Den ene er den som jeg nævnte før: at være dér, hvor man er. Hold det rigtige fokus. Lad være med at tænke på den mail du glemte at svare på, eller det møde du ikke har forberedt dig til i morgen, eller hvad i dog skal spise til aftensmad, nu hvor du har glemt at tage kød op. Lad det ligge. Fordi du kan alligevel ikke gøre noget ved noget af det lige nu. Lige nu kan du kun gøre én ting, og det er at nyde, at du har prioriteret en time uden for. Så hold nu fokus.
Den anden regel for en god gåtur er godt fodtøj! Danmark er ikke længere ramt af tørke og de mange regnfulde timer der har været over Danmark gennem den sidste uge har efterladt skovbunden sumpet mange steder. Derudover skal fodtøjet også helst være noget, som kan tåle at blive beskidt, fugtigt og brugt. Men vigtigst at alt, så skal det sidde godt på fødderne, uden at give vabler. Det skal være let, lækkert og grunden til, at gåturen bliver ekstra god.

Selv er min kæreste og jeg helt vildt glade for den nye serie fra ECCO.
Du kender sikkert ECCO som et kvalitetsmærke, men også som et mærke du måske ikke så tit køber sko i, fordi det er blevet så moderne med Nike, Adidas etc. Men sådanne sportssko går altså ikke helt til eventyr i skoven. De er helt simpelt bare ikke lavet til det. Der er ikke nok mønster under skoen så man ikke glider, og så er de ikke vandtætte eller slidstærke nok til at klarer fx sumpet skovbund. Men det er den nye serie fra ECCO: EXOstrike.

Jeg vil mene, at jeg har en bred erfaring inden for vandreskov og udendørsfodtøj. Og de har faktisk, hånden på hjertet, virkelig imponeret mig. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at skoene her er sponsoreret, men jeg fik selv lov at vælge mellem de to modeller fra serien. Jeg valgte ECCO EXOstrike L ud fra det virkelig pæne design (der minder lidt om den berømte Chelsea boot) og at den har gore-tex membran. Denne model har ingen snørebånd hvilket i første omgang satte mig lidt i dilemma. Fordi med elastikken ville den være super nem at hoppe i, men omvendt var jeg ikke sikker op om de så ville sidde tæt nok på min fod og være behagelig at have på, på længere vandreture. Det gode ved snørebånd er nemlig at man kan få skoen til at slutte helt tæt om sin fod. Men samtlige vandresko jeg har er alle med snørebånd, så jeg tænkte, at jeg altså måtte prøve uden, da jeg allerede havde forelsket mig i designet. Og det har nu vist sig at være en virkelig god beslutning, fordi selvom de ingen snørebånd har, så sidder de lige præcis som de skal! Og de er saftsusme behagelig at have på.
Som jeg allerede havde forudset, så ville de være nemme at hoppe i, hvilket har betydet, at jeg har brugt dem virkelig meget. Jeg synes de er drøn smarte, også til et par jeans når jeg lige skal i Netto og hente mælk.
Jeg er selv på elevløn, og har ikke råd til at købe et sæt sko til ethvert outfit. Derfor betyder det faktisk noget for mig, at designet er så flot, fordi disse sko kan jeg også sagtens bruge som en efterårs/vinter sko i hverdagen. De er ikke foret inden i, men der er plads til en god uldsok, og så har de jo gore-tex membran, så jeg er sikker på de ikke blive våde inden i når det regner eller sner. Gore-tex gør nemlig at de både er vandtætte og åndbare. Skoene har en godt mønsteret sålen, der sikre man står fast, selv i mudret/glat terræn. Tilmed er sålen lavet af nogle helt særlige materialer som både gør dem smidige, slidstærke og lette! Det mest fantastiske ved dette materiale er, at forbliver sådan, selv i minusgrader! Så jeg glæder mig til vinter, hvor skoen forbliver både tør og smidig, uanset vejret. Skoens såler kan tages ud, hvilket er ideelt for mig, da jeg selv bruger specialeindlæg. Og ja, så er de lavet af yaklæder, hvilket gør dem bløde at bevæge sig i og virkelig pæne at se på. Det er i hvert fald ikke uden grund at ECCO EXOstike har vundet flere priser inden for friluftssko, her i blandt Scandinavian Outdoor Award og ISPO Award, fordi de lever virkelig op alle de parameret som en aktiv sko-bruger værdsætter!

M har også et par sko fra den nye serie ECCO EXOstrike. Han har om nogen gået mange kilometer i støvler. Ja han er jo en mand, så for ham er funktionalitet og kvalitet klart vigtigere end selve designet. Men han er nu virkelig glad for sine sko, som han selv siger, i den grad er anbefalelsesværdige. Denne model (her) har også gore-tex membran, og bygget af nogle materialer der gør dem lette, smidige og slidstærke. De er med snørebånd så de kan slutte helt tæt om foden. De er i læder og nemme at tørre af med en klud, hvis man har haft dem på gennem en mudderpøl. Jeg spurgte M, hvad han helt ærligt syntes om dem, og han svarede:”Det ligner ikke den typiske vandrestøvle jeg ville købe, men det er efterhånden nogle tusinde kilometer siden jeg er stoppet med at købe støvler med øjnene. Den sidder fantastisk på foden, fast omkring hælen som undgår friktion og vabler. Støvlen føles let og ekstrem blød, hvilket jeg godt kunne huske fra mine første Ecco vandrestøvler, som jeg i øvrigt gik i til de faldt fra hinanden, og det var langt, meget langt. Jeg havde helt glemt hvor behageligt Ecco’s yaklæder er. En stor bonus er designet. Der er ikke mangle støvler i min garderobe som får godt til et par jeans, men det gør disse. Jeg har altid haft et Love/Hate forhold til Goretex i støvler. Den kan holde fødderne tørre, men hvis der kommer vand ned ovenfra tager det lang tid at gå dem tørre. Derfor har jeg på arbejdet sværget til læderstøvler i flere år. Men når det til friluftsliv, hvor man bare kan gå uden om søen eller over broen istedet for gennem åen er membranen et hit.  Kan næsten ikke vente med at hoppe ud af bilen i sjap til vinter og smile over mine tørre føder”

Og når du nu er i skoven, så kan du jo
Samle svampe til din aftensmad eller endda lave aftensmaden ude i skoven! En opskrift hertil kommer snart på bloggen. Men ja, du kan altså sagtens være heldig på en svampejagt! Sæsonen for svampe er nemlig for alvor gået ind og du kan finde både kantareller, karl johan og markchampignon!

Sidste gang M og jeg var i skoven mødte vi både de to fine kronhjorte, og ved et rent tilfælde fandt vi også kantareller i skovbunden. Det var virkelig en fantastisk tur, og vi var kun væk fra hverdagens tommerum i én time. Men da vi kom hjem var vi begge fyldt med en anden form for energi, og den friske luft havde fået tømt ud i tankerne på øverste etage og tanket batterierne til ugen sidste arbejdsdage.

Jeg håber meget, at dette indlæg har inspireret dig til at tage dig selv, og evt. dine kære med ud i naturen en helt almindelig hverdag.

Smil fra C.

2 kommentarer

 • Vicki

  Hvordan vedligeholder/renser du dine ecco støvler? 🙂 de er så flotte! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Tusind tak! jeg vaske dem bare med en klud eller skrubber dem med den bløde side på en grydesvamp! Og så giver jeg dem inprenering hvis jeg har vasket eller skrubbet dem meget!
   Ha’ en dejlig dag og god weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndag og opstart på slankekur