Hvorfor har du jagttegn?

2 dage på kostplan: alle måltider

Jeg ved godt, jeg har sagt 3 gange inden for den sidste måned, at jeg er startet på slankekur. Og jaja, nu siger jeg det igen. Men den er altså også god nok! Siden min mormor blev meget syg og min far blev indlagt har jeg taget 5 kg på, og det bryder jeg mig ærlig talt ikke om. Og så kan vi jo sagtens begynde at diskutere, om hvorvidt jeg ikke er tyk, og at de 5kg kan man ikke se, og at jeg da ikke behøver at tabe mig.. Men det er jo det dejlige nemme ved, at det er min krop: så er det nemlig mig der bestemmer! Og jeg har bestemt mig for, at de 5 kg skal af igen!
Derfor har jeg fundet en gammel kostplan frem fra skuffen, som jeg har valgt at benytte mig af, og endda også dele lidt ud af!
Så hvis du mangler inspiration til noget sundere mad, der stadig er meget velsmagende og nemt at lave, så er her de måltider jeg har spist de sidste 2 dage på kostplanen!

Mandag
Morgenmad: 2 æg, 1/2 skive rugbrød, 2 spsk hytteost, 1 æble
Mellemmåltid: 2 gulerødder
Frokost: 1 rugbrød, 1 dåse makrel i tomat
Mellemmåltid: 5 spsk skyr med et halvt hakket æble og 1 tsk kanel på (Netto er begyndt at forhandle en skyr 0,2% med pære og banan, og den er fantastisk god!)
Aftensmad: Kylling med spidskålssalat.
2 stk kylling steges på en sliplet-pande. 300g spidskål snittes i fine strimler og kommes i en skål. Tilsæt saft og kerner fra 1 granatæble, 3 spsk citronsaft, lidt karry og mix.
Ta’ halvdelen af salaten og den ene kyllingfilet fra til frokost tirsdag.

Tirsdag
Morgenmad: æg og bacon!
Steg 80g kalkun bacon, mix 1 helt æg + 3 æggehvider i en skål med lidt salt og peber og steg det på panden bagefter. Gem halvdelen af baconet til aftensmaden.
Mellemmåltid: 1/2 agurk og 1 æble
Frokost: Kylling med spidskålssalat (rester fra igår)
Mellemmåltid: 4 tsk hytteost, 1 skive fuldkornsknækbrød og 1/2 rød peberfrugt
Aftensmad: Tunsalat med bacon
2 dåser tun i vand drænes og kommes i en skål. Tilsæt 1 tsk sennep, 3 spsk skyr og mix. Top med bacon drys (resterne fra morgenmad). Riv 3 store gulerødder til gulerodssalat. Ta’ igen halvdelen af tun-salaten og gulerodssalaten fra til frokost imorgen. 

Det vigtige ved min kostplan er, at jeg ikke går rundt og er sulten. Derfor spiser jeg hver 3. time. Dette er også med til at holde min forbrænding i gang hele tiden! I forbindelse med træning drikker jeg enten en shake eller spiser en proteinbar.
Jeg ved, at nogle af de kilo jeg har taget på skyldes stress. Derfor er det virkelig vigtigt for mig, at jeg får noget ro og rutine ind. Derfor prioritere jeg en pause i min hverdag med enten en bog eller noget andet, hvor computeren og mobilen er lagt væk. Derudover er det også meget vigtigt for mig, at jeg får minimum 7.5 times søvn hver nat.

Selvom jeg kun har været igang i 2 dage, synes jeg allerede jeg kan mærke det. Det er dejligt at være så udhvilet og have så meget energi, selvom jeg kun indtager 1700kcal om dagen. Og så giver det mig bare rigtig meget glæde, at jeg gør det her for mig selv. At jeg får mig selv tilbage i den rigtige bane. Det er saftsuseme dejligt.

Smil fra C.

5 kommentarer

 • Karoline

  Hej Caroline ☺️Det er dejligt at læse, du har fundet en metode, der virker for dig, og som du er glad for! Har dog lige et undrende spørgsmål ift. det, du skriver, om at forbrændingen holdes oppe ved at spise hver 3. time. Jeg har læst/hørt, at måltidfrekvens ikke har nogen betydning for vægttab, men at det er den samlede energibalance, der er udslagsgivende 🤔Hvordan underbygger du din påstand om hyppig måltidsfrekvens? 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Karoline,
   Jeg er jo hverken uddannet kostvejleder, personlig træner eller professionel kalorietæller… Så jeg forholder mig egentlig til det, som jeg for af vide af de personer som har valgt at tage de uddannelser. Og jeg har hørt mange gange, fra mange forskellige, at det med at spise ofte, helst hver 3. time holder forbrændingen igang! Så ja, det er sådan jeg forholder mig til det, men fitness/slanke-verdenen er jo lidt af en jungle, hvor mange har mange forskellige meninger. Så hvis det er fordi du søger et principelt svar på, hvorvidt noget er mere rigtigt end noget andet, så tror jeg du skal have fat i en som Daniel Riisgaard, som i hvert fald er super klog på netop dette område.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline

   Tak for svaret. Jeg undrede mig mest over, hvorfor du “anbefaler” det her på din blog 😉Jeg er selv i gang med en sundhedsfaglig uddannelse, og derudover har jeg fulgt en del med hos Morten Elsøe. Han har en kandidatgrad i human ernæring. I en af hans podcasts “Detox din hjerne” har han talt om forbrænding, og her gør han op med “myten” om, at høj måltidsfrekvens kan øge forbrændingen sammenlignet med færre måltider/dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alina

  Har du lyst til at dele hele kostplanen? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Alina, nej jeg kommer ikke til at dele det hele, men en stor del af det vil nok ende her på bloggen!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor har du jagttegn?