1 stk friuftsgrej som jeg vil anbefale til nye friluftsfolk!

3 x aftensmad på min kostplan (inkl. pikantgryde med kylling!)

Som lovet kommer her et par opskrifter på aftensmad på den kostplan jeg i øjeblikket spiser efter! Jeg må sige, at jeg er helt vild med kostplanen i sig selv, som i den grad sørger for jeg er mæt og konstant spiser smagfuldt mad! Noget andet, som jeg virkelig godt kan lide ved denne kostplan er, at der ikke er nogle fancy ingredienser der skal købes ind, det er bare helt almindelig råvarer som ikke koster en bondegård at købe.
Min kostplan er 4-5 år gammel og har lagt nederst i en rode skuffe… Jeg ved ikke hvem der har lavet den, så til alle jer det spørg, der må jeg melde fisk.. Derudover som kommer jeg heller ikke til at gengive alle 8 ugers opskrifter her på bloggen, men jeg vil gerne dele nogle af dem!
Fælles for alle opskrifterne er, at jeg gemmer halvdelen af portionen til madpakke dagen efter! Og ja, så kan du bytte kyllingen ud med kalkun, hvis du har lyst til det.

Pikantgryde med kylling
250 g kylling i tern
1 spsk olie
200 g champingion i skiver
1 rød peberfrugt i strimler
100 g pikantost (gerne light)
1 rødløg halveret og skåret i skiver
1/2 hønseboullion terning
1 fed hvidløg
Steg først kyllingen i 1/2 spsk olie. Ta’ kødet fra og kom herefter alle grøntsagerne på panden sammen med 1 presset fed hvidløg. Svits grøntsagerne i 5-8min. Varm 1 dl vand og opløs boullionterningen heri. Kom kødet tilbage på panden med grøntsagerne og tilsæt boullionvand. Lad retten simrer i 5 min. Rør 100g pikant i 1 dl vand og tilsæt retten. Lad retten koge op og simrer i 10min. Server evt med et drys persille.

Kyllinge wok
250g kylling skåret i strimler
1 spsk olie
100g gulerødder skåret i tynde stave
100g spidskål skåret i tynde strimler
1/2 peberfrugt skåret i tynde strimler
1 presset fed hvidløg
2 spsk engelsk sauce
1 spsk citron saft
1/2 terning hønseboullion
Har du en wok, så varm den op, men ellers så kan en pande også sagtens bruges. Varm 1/2 spsk olie og steg kyllingen. Ta’ herefter kødet op og tilsæt 1/2 spsk olie igen. Svits grøntsagerne i max 5min. Varm 1/2 dl vand i en lille skål og tilsæt boullionterning. Rør til terningen er opløst og tilsæt derefter hvidløg, engelsk sauce og citronsaft. Kom kødet tilbage på panden med grøntsagerne og tilsæt saucen. Kog retten op og lad det simre i 5-10min.

Kylling med bagte tomater og mandler
300 g kyllingfilet
2 røde peberfrugter
1 stort rødløg
30 g feta ost
4 store tomater
3 spsk balasamico
2 spsk citron saft
20 g mandler
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk persille
Skær kyllingfilten i tern og rist det på en pande. Skær tomater, løg og peberfrugter ud i grove tern og kom dem i en skål. Til sæt balsamico, citronsaft, hvidløg, kylling og feta. Rør det godt sammen og kom det i et lille ildfast fad. Drys med grofthakkede mandler og kom det ind i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min. Server evt med et drys persille.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1 stk friuftsgrej som jeg vil anbefale til nye friluftsfolk!