En pige med pistol og et par regler om, hvornår du må erhverve en selv

Bøf, bagte rodfrugter, hj.lavet dressing og salat m. rugbrødscruotoner

Jeg elsker at lave sund mad, men kravende dertil er at det skal være velsmagende og nemt/hurtigt at lave! Og så m resterne også gerne smage godt koldt, så jeg kan spise dem i min madpakke dagen efter…
I mandags lavede jeg denne ret ud af en masse rester i grøntsagsskuffen, og nu får i opskriften her:

Bøf, bagte rodfrugter og salat:
Opskrift til 2 portioner
2 x tykstegs bøf (kylling eller kalkun filet kan også bruges) steges efter eget ønske.

Bagte rodfrugter:
Tænd ovnen på 180g varmluft.
Ca. 300g kartofler og 500g gulerødder rengøres og skæres groft ud. Skræl to rødløg og skær også dem ud groft. Kom det hele i en frysepose og tilsæt 2 spsk olie, groft salt, peber, 2 presset fed hvidløg og 2 tsk tørret timian. Ryst godt! Og hæld posens indhold ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Tilføj evt et par hele tomater i hjørnet. Sæt det i midten af ovnen i 20-25min alt efter hvor groft rodfrugterne er skåret.

Salat med hjemmelavet dressing og  rugbrøds croutoner:
Ta’ en skive rugbrød og hæld 1/2 tsk olie ud på den og gnid den godt ind i det. Du behøver kun at gøre det på den ene side. Krydder med lidt salt og skær den derefter ud i små tern. Læg en lille stykke bagepapir på en rist og fordel rugbrødsternene herpå. Sæt risten øverst i ovnen (hvor rodfrugterne allerede er i gang med at blive bagt) i ca. 5min – hver opmærksom så de netop når at blive sprøde og ikke brænder på.
Ta’ en stor håndfuld salatmix i en skål. Skær 1/3 agurk og 4 mindre tomater groft og tilsæt dem til skålen. Tilsæt feta i passende mængde (så det er jo en smagssag).. Tilføj 1 spsk olivenolie og 1 spsk balsamico, salt peber og 1/2 tsk sennep (jeg bruger Øko’en fra Netto). Rør godt rundt i skålen så ingredienserne blandes godt sammen med salaten. Anret (halvdelen) på en tallerken og tilføj rugbrøds croutonerne når de er kølet lidt af.

Dressing / kold sovs:
Ta’ 3 spsk creme fraice 9%, 2 spsk ketchup, 1 tsk barbeque krydderi og 1 tsk citronsaft (evt fra dåse) i en mindrer skål og rør godt rundt. Smag til med mere barbeque, salt og peber. Er du til en stærk dressing, så kan du tilføje tabasco.

Ha’ en dejlig dag,
Smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En pige med pistol og et par regler om, hvornår du må erhverve en selv