Plan C for efterårsferien

Burger over bål i skoven

En fantastisk måde at nyde naturen, og samtidig få et lækkert måltid mad på! Og har du nogle i familien som kan være svære at lokke, så er en bacon-cheese burger være et ret godt argument! Og det kræver faktisk ikke særligt meget. Udover en bålplads. Og det kan åbenbart godt være lidt svært at finde sådan en, som er fri på sådan en skøn solrig søndag. Det siger selvfølgelig sig selv, at der er mange som er ude og nyde det god vejr, derfor kan det være en rigtig god ide, at kører hjemmefra i god tid, eller hvis muligt, at booke shelterpladsen via nettet. Det er dog ikke alle pladser man kan gøre det med, faktisk er det kun få. Dog kan du få dig et overblik over, hvor shelterpladserne er via appen Shelter. Det er dog ikke alle shelter-pladser som er med i deres oversigt, men mange. Vi kørte forgæves 4 gange i dag, men ved den 5 var der frit, så der slog vi ”lejer” for eftermiddagen. Vi kom hjemmefra lidt sent, da min bil brød sammen.. Men havde vi nu været afsted efter planlagt tid, kl 11.30, så tror jeg ikke vi havde kørt forgæves så mange gange. Så det handler altså om at komme hjemmefra i god tid! Og ellers ligger der ofte mange pladser i nærheden af hinanden, så det er ikke fordi man skal ud og kører det halve af Danmark rundt for at finde en anden plads.

Hvad skal du pakke?
Service til de antal personer i nu er.
Drikkevarer
Vådservietter
Salat
Oksekød
Løg
Agurk
Ost
Bacon
Burgerboller
Miracle whip
Smør (eller andet stegefedt)
2 affaldsposer: en til affald og en til brugt service
Et skærebræt og en kniv
Pande + håndtag fra Trangia, læs mere om det her. Du kan også bruge en anden pande til bål, fx støbejernspande. Hver dog opmærksom på, at disse ofte er billigere at købe på nettet end hos din lokale isenkræmmerbutik.

Det kan være en rigtig god idé selv at medbringe brænde, da det ikke er sikkert, at der er noget på pladsen, eller at det der er, er tørt. Vi kørte forbi et byggemarked på vejen og købte en sæk brænde til 25kr.

Den nemmeste måde at få gang i bålet på er, at skrælle barken af birk og tænde ild i det, for derefter at tilsætte lidt kvas (smågrene og kviste som er meget tørre) til flammerne, og så efterfølgende bygge bålet op med helt små pinde, til lidt større pinde, og til sidst brænde.

Så snart der er gang i bålet drejes risten over og panden sættes herpå. Vi bruger den pande som tilhører Traniga-sættet. Det kan du læse mere om her.
Steg først baconen i en klat smør. Ja, det er nødvendigt at bruge smør, eller andet stegefedt. Også til baconen, da disse aluminiumspander brænder aaalt fast!
Form bøfferne i hånden og tør fingrene i vådservietter bagefter. Når baconen er stegt smides endnu en klat smør på og derefter bøfferne.
Skær agurk og løg i skiver. Egentligt ville jeg også gerne have haft tomat i, men M er ikke fan af tomat, så det undværede vi i dag.

Når bøfferne er næsten færdige smides en skive ost på, og når den er smeltet, ja så er der serveret. Varm også bollerne over bålet på risten, men hver opmærksom på, at de altså ikke skal have særligt meget før de bliver sorte.

Og ja, sådan skal det gøres. En fantastisk eftermiddag i skoven med burger fra bålet. Det smager så lækkert, og det er en herlig måde at nyde naturen og dem man elsker på!

Smil fra C.

2 kommentarer

 • Frank

  tak – for kæmpeinspiration til friluftsliv/udeliv – det gælder lige fra shelterplads til mad over bål osv

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Frank, det glæder mig virkelig meget at hører! Det er bestemt mit mål med disse skriv: at inspirerer andre til at komme med ud! Ha’ en dejlig dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plan C for efterårsferien