Sprøde fedtfattige fritter og hjemmerørt estragon-mayo

Hjemmerørt tartar med balsamico-salat

Bonjour, og velkommen til det franske køkken!
Ej det var bare for sjov. Jeg kan hverken fransk og mit billige hvide plastik køkken er sådan set heller ikke særligt fransk. Men om ikke andet, så har jeg alligevel bevæget mig ud på usikker grund og er nu kommet i land med en virkelig lækker tartar, hjemmerørt med ekstra kærlighed. Dét med ekstra kærlighed er vel egentligt bare noget man siger, hvis man selv er ret begejstret for, hvor godt resultatet af opskriften blev? (det er det i hvertfald i mit tilfælde..)

Før jeg lige skriver opskriften ned, så vil jeg gerne slå et slag for, hvor billigt den ret faktisk er! Jeg er meget overrasket. Jeg havde troet, at skulle ud og ofrer flere hundrede kroner på det rigtige stykke kød man skal bruge til tartar, men sådan er det ikke. I følge min lokale slagter (jeg er ikke stadig ikke særlig lokaltkendt her i Odense, så det jeg mener er slagteren i Føtex), så kan man sagtens bruge det der ligger i køledisken. Han fandt en pakke der hed “wok-kød”, som var okseinderlår skåret i mindre stykker, velegnet til wok. Pakken kostede 45 kr. og var rigeligt til to. Man kan lave tartar på 2 måder. Den ene er, hvor man har en klumpe kød som man skraber med fiberne. Dette kræver en rigtig skarp kniv og en god røvfuld tålmodighed… Derfor benyttede jeg mig af den anden mulighed: at hakke kødet så fint som muligt, hvilket fungerede ganske fint.

Tartar
Til 2 pers.
300g finthakket okseinderlår
1 spsk sennep (jeg brugte øko-sennep fra Netto)
1 spsk finthakket kapers
2 spsk finthakket cornichoner (små drueagurker)
1 lille finthakket rødløg
1 spsk finthakket persille
1 spsk finthakket estragon
2 spsk Engelsk sauce
2 pasteriuserede æggeblommer
Evt. lidt revet peberrod til pynt.
Rør alle overstående ingredienser sammen og smag til med lidt sennep, engelsk sauce, salt og peber. Tartaren er klar til servering lige efter den er rørt sammen. Jeps, så enkelt er det!

Balsamico-salat
Til 2 pers.
2/3 blade fra et hjertesalat
1/3 agurk
2 spsk feta tern
1 spsk grøn pesto
2 spsk balsamico
Skræ salatbladene lidt groft. Halver agurken og skær den i fine skiver. Kom salaten og agurken i en skål og vend det i balsamico. Ved fetaen i pesto i anden skål og top salaten med disse, og evt også lidt pinjekerner.

Lad min anbefale at servere tartarten sammen med sprøde fedtfattige fritter med etstragon-mayo! Denne sammensætning er ikke bare en fransk klassiker, men også en ret der helt sikkert vil kunne tage kegler hjemme hos dig og blandt kød-elskere!

Jeg håber du har dig en skøn mandag.
Smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde fedtfattige fritter og hjemmerørt estragon-mayo