3 lækre striktrøjer til efteråret! Og min egen yndlings...

Lækker cremet pastaret med kanteraller, kylling og bacon! Kan laves i naturen.

Efterårsvejret er begyndt at tage til og skoven er begyndt at iklæde sig de flotteste farver! Der er blevet en smule koldere uden for, men jeg synes personligt selv, at der blevet en stor smule smukkere! Selvfølgelig er sommeren flot, hvor alting er grønt og frodigt (hvis ikke der er tørke og vandingsforbud), men efteråret kan bare noget helt andet. Hele skoven forvandler sig til at flammehav i farverne. Og så er det jo også årstiden, hvor kronhjorten er i brunst, hvilket kan give en stor naturoplevelse, hvis man er så heldig at se eller hører et brøl fra det store dyr. Og vi må heller ikke glemme, at det jo også er årstiden for svampe-jagt! Hvilket denne ret især ligger op til! Kanteraller er nemlig en af hovedingredienserne i denne lækre cremet pastaret.

Denne ret lavede M og jeg på trangia en skøn aften ude i et shelter, hvor der regnede en lille smule, og det var simpelthen SÅ hyggeligt. Det er min klare anbefaling, hvis du har en trangia eller 2 bålgryder, at denne ret laves i naturen – fordi der smager den bare bedst!

Opskrift:
Til 2 personer
2 stk kyllingfilet
2 stor håndfulde kanteraller (1 bakke)
1 pakke bacon i tern (vælg bacon-filet for at gøre retten sund)
1 pakke frisk pasta
5 dl madfløde (vælg en lav fedtprocent for at gøre retten sund)
2-3 spsk philadelphia natural (vælg light for at gøre retten sund)
4 klumper frossent spinat eller 1 stor håndfuld frisk
Fedtstof (nødvendigt når man laver mad på trangia)

Denne opskrift skrives ud fra, at retten laves på trangia med to mindre gryder og en pande.
Steg først bacon på panden, til det er gyldent og sprødt. Ta’ baconet fra i den store gryde, men lad fedtet blive på panden. Skær kyllingfiletterne ud i mindre tern og steg det efterfølgende på panden, hvor baconfedtet stadig er. Hver opmærksom på, at det kan være nødvendigt at tilsætte mere fedtstof.

I mellemtiden rengøres kantarellerne for jord og ligges også i gryden med bacon. Når kyllingen er stegt gylden kommes det i samme gryde som baconet og kantarellerne ligger i.

Sæt nu den lille gryde over med vand og bring vandet i kog. Så snart vandet koger ligges den frosne spinat vandet. Når spinaten er tøet helt op fiskes den fra og kommes i gryden med bacon, kylling og kanteraller. “Spinat-vandet” gemmes i den lille gryde. Den store gryde sættes nu over blusset og der tilsættes madfløde, philadelphia og evt lidt “spinat-vand”.

Når retten har været oppe og simre i 5-10 minutter tages den fra. Den lille gryde med resterne af spinat-vandet bringes igen i kog og pastaen kommes i vandet og koges efter foreskrifterne på pakken (normalt 2-3min). Så snart pastaen er færdig er rettens klar til servering!

Udover trangia’en og madvarene, så husk også at medbringe:
2 tallerkner, 2 gafler, 2 knive
1 grydeske eller andet til at vende kødet osv.
1 kniv og 1 skærebræt
2 liter vand (der skal både være til rengøring af svampe, pastakogning og evt drikkevand)
2 øl (eller hvad i nu foretrækker at drikke til maden)
2 poser (1 til affald og 1 til beskidt service)
Gas til trangiaen og fyrtøj
Varmt tøj


Og så vil jeg foreslå, at i tager ud i naturen i god nok tid til at se om i kan supplere retten lidt op med selvfundne kanteraller! Det gør altså lige retten dét bedre!
Ha’ en skøn dag, og rigtig god weekend!
Jeg håber du skal ud i naturen og nyde nogle timer.

Smil fra C.
PS: retten kan også sgatens laves hjemme i køkkenet. 

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 lækre striktrøjer til efteråret! Og min egen yndlings...