3 x aftensmad på min kostplan (inkl. pikantgryde med kylling!)

Plan C for efterårsferien

Før jeg lige kommer nærmere ind på Plan C, tænker jeg at det er meget relevant lige at forklare Plan A og B. Som jo så slet ikke bliver til noget. Og så kan man godt sidde her bag tasterne og føle sig lidt snydt.. Men fordi man ikke får det man allerhelst vil have, så kan man jo sagtens få noget som også er rigtig godt. I nogle tilfælde, ikke alle.. Fx når det drejer sig som det styk kagemand med mest slik, flødeskum og marcipan på. Der findes der kun ét stykke som er rigtig godt. Nå man det skal det ikke handle om.

Plan A
I julegave fik jeg en flybillet til Portugal af M. Og ja, det var så klart drømmedestinationen for efterårsferien. En tur til Portugal med både et stop i Lissabon og Porto. Vi havde snakket om at leje en bil mellem de to byer for at kører turen, inklusiv en større omvej, så vi kunne nå at se noget af ”the county-side” og opleve naturen i landet. Vi havde snakket om, at vi i hvert fald skulle bruge 7 dage på at opleve Portugal, så det passede fint med efterårsferien, hvor vi begge havde ferie fra lørdag til søndagen ugen efter, så i alt 8 dage.
Men så skete der det… At M, som jo er soldat, fik af vide at hans øvelse til Norge var blevet fremrykket, og at han derfor skulle rejse afsted om torsdagen midt i efterårsferien. (MEGA nedren!!)Derfor havde vi nu pludselig kun 5 dages ferie, og så blev vi enige om at droppe Portugal, da der ikke var nogen grund at rejse dertil, når vi alligevel ikke ville have tiden til at se og opleve alt det vi gerne ville.

Plan B
På tur det skulle vi, og helst med rygsække og masser af naturskønne omgivelser. Så vi blev enige om, at vi jo kunne tage til Sverige og vandrer, som vi også gjorde i sommeren 2017. Læs mere om det her.
Dog ville vi denne tage bilen med over, så vi både kunne pakke til at vandrer, ro i kajak og klatrer! Så ville vi tage vores klatrergrej med, og bruge en dag eller to på at klatrer op af nogle klipper. Desværre kunne vi ikke låne det telt, som vi plejer at låne, og det telt som vi er i gang med at sparre sammen til, et Fjallräven KEB dome 2, var ikke på lager i den grønne farve som vi godt kunne tænke os, så vi kunne ikke engang løse det problem med et impulskøb. I stedet blev vi enige om, at vi så måtte sove i shelter, og så bare håbe på, at de ikke var optaget når vi nåede frem til dem. Det næste blev så, at skulle leje nogle kajakker, som i min optik jo egentlig burde være helt enkelt. Men de firmaer jeg skrev til var dødlangsomme til at svarer og alle skrev tilbage at vejret ikke helt var til det store kajakeventyr. Nå, men normalt er jeg ikke sådan at skræmme med en lille regnvejrsbyge, men måtte jo så selv ind og kigge, hvor slemt det egentligt stod til. Og det så ret slemt ud med regn både dag og nat 3 dage i streg!

Tilmed fik M en større afleveringsopgave for, som også skal laves i denne efterårsferie. Udover hans job i Forsvaret er han nemlig ved at læse en akademiuddannelse i Ledelse. Så det blev vi nød til at skulle tage hensyn til også. Og så var der jo udfordringen med teltet og vejret. Og ja, så valgte vi egentligt lidt at droppe det. Tiden gik jo, og vi havde heller ikke fået bestilt færgebillet, som også steg til en pris over 2.000kr med bil tur/retur fra Frederikshavn til Göteborg.

Plan C
M ringede tirsdag aften og vi var begge sådan lidt ”Hvad fanden gør vi lige?”  Det vigtigste for ferien var jo sådan set, at vi fik noget tid sammen. M er nemlig ikke ret meget hjemme resten af dette år, og når han er, så har han lange arbejdsdage. Og efter nytår skal han udsendes et halvt år.(Min holdning hertil kan vi tage i et andet indlæg en dag) .. Men ja, så for os var det vigtigste sådan set, at vi fik ferien sammen, og muligheden for at skabe nogle nye minder, inden han rejser. Så nu var Sverige droppet og Portogal var udelukket. Til gengæld var hans øvelse blev rykket tilbage, så nu skal M først afsted lørdag i uge 42, hvilket betyder at vi nu alligevel har en lille uges ferie sammen. Kravet for ferien var stadig, at vi var os to, gerne et sted med lidt ro og med mulighed for nogle dagsture, hvor vi evt.  kunne komme ud og ro i kajak eller andet. Og at der så om aftenen var mulighed for at M kunne skrive opgave.

Så vi havde altså et lille telefon-krise-møde omkring ferie tirsdag aften, hvor vi begge to sad på nettet og surfede rundt for at se, hvor vi evt. kunne tage hen. Vi snakkede om at flyve syd på, hvor der var noget varme, en flot natur og mulighed for nogle dagsture. Tenerife og Spanien var bl.a. på tegnebrættet, men det var kun lige for en kort periode. Flybilletterne er jo tårnhøje og alle afbudsrejser er af 8 dages varighed, og vi har kun 6 dage. Så i stedet kom vi til at snakke om, at vi jo lige så godt kunne tage på nogle dagture her i Danmark. Vi kunne enten låne et sommerhus på Sjælland eller et sted i Jylland? Og det var jo så dejligt nemt, fordi M’s mormor og morfar har et sommerhus i Sydvestjylland, og det kunne vi endda få lov at låne helt gratis! Og så var den ferie ligesom reddet!

Så nu skal vi altså på efterårsferie i sommerhus i Vestjylland. Sommerhuset ligger tæt ved vandet, med badebro og det hele. Så der er rig mulighed for et frisk lille morgendyp! Tilmed er vi tæt på skydebanen, hvor der er mulighed for både at skyde med pistol, riffel og haglgevær på lerduebanen. Og så er der et hav af træer vi kan klatrer i! Desuden googlede vi os lidt til, at man jo også sagtens kan leje kajakker her i Danmark, så det tror jeg også vi vil gøre, hvis vejret er med os. Og på fisketur! M har nemlig købt ny fiskestang, Så det bliver simpelthen så godt. Jeg glæder mig i hvert fald!
Så ja, for lige at opsummere min egen begejstring for næste uge, så bliver efterårsferien holdt i et sommerhus i Danmark med en masse dags-eventyrer ude i den danske natur.

Reklame:
Garmin Danmark har været så søde at udlåne deres to fede action kameraer; Virb360 og Virb Ultra 30, som jeg skal lege lidt med i ferien. Jeg håber meget, at det kommer til at resultere i en fed video fra vores ferie! Men nu må vi se, jeg har aldrig før prøvet at lave sådanne videoer og har heller ikke tidligere haft deres kamera i hånden, så det er jeg lidt spændt på at se, om jeg overhovedet kan finde ud af!

Men nu vil jeg se af at få pakket færdig, så jeg kan komme til Vestjylland og i sommerhus med M.

Har du efterårsferie? Og i så fald, hvad skal du bruge den på?
Smil fra C.

PS: rent grammatisk var jeg lidt udfordret med det her indlæg. Jeg kan altså ikke rigtig finde ud af det der med nutid og datid. Så ja, det har jeg nok blandet lidt sammen. Tilmed er der nok den sædvanlige mangel på nutids r’re og kommaer, så dem får i lige her, så i selv kan sætte dem ind, hvor de mangler: rrrrrr ,,,,,,, 

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 x aftensmad på min kostplan (inkl. pikantgryde med kylling!)