Lidt om alt det gode ved et langdistanceforhold

Sprøde fedtfattige fritter og hjemmerørt estragon-mayo

De af jer, som følger med på min instagram, kunne igår se, at jeg havde kastet mig ud i en ny ret. Nemlig hjemmerørt tatar, med sprøde fedtfattige fritter! Dertil var der en hjemmerødt estragon-mayo og en balsamicosalat med feta vendt i grønpesto med pinjekerne og parmesan. Meget vellykket ret, hvor M slikkede tallerken ren (den største ros man kan få i køkkenet!)
Opskriften på tartar kommer imorgen.

Men i første omgang, så få i altså lige opskriften på de fedtfattige fritter og mayo’en! Og dertil må jeg lige hellere skynde mig at sige, at nok er fritterne fedtfattige, men det er mayo’en altså ikke… Det er jo mayo… Men hvis det skal være sundt, så kunne et alternativ være den sukkerfrie ketchup fra Lidl, eller en anden dip lavet på fx skyr med en masse krydderurter og hvidløg.

Sprødt fedtfattige fritter
Til 2 pers
4-5 bagekartofler
1 dl eddike (jeg brugte lager eddike)
2 L vand
1 spsk olie
Salt
Først rengøres kartoflerne og skæres ud i pomfritstave. Skyl herefter stavne i et koldt vandbad, indtil stivelsen er vasket af (skift vandet 2-3 gange, eller indtil vandet er het klart). Bring 2 L vand med 1 dl eddike i kog. Når vandet koger tilsættes stavene. Lad dem koge i 10 min. Hæld herefter vandt fra og kom stavene i en skål og sæt dem i køleskabet i minimum 30min. Når stavene er kølet helt af kommes de i en pose hvor der tilsættes 1 spsk olie og rystet. Hvis du ønsker at krydrer med andet, fx bbq eller timian, tilsættes disse krydderier også nu. Herefter lægges stavene op enkeltvis på en bageplade med bagepapir. Det er vigtigt at de ikke røre ved hinanden.
Sæt pommesfritterne ind i en forvarmet oven, 200g varmluft. Efter 15 min vendes pommesfritterne og  bagningen forsætter. Hver opmærksom på, at de ikke får for meget nu! Mine pommesfritter fik i alt 23min og så var de færdige!  Men jeg havde faktisk regnet med de skulle have 30 min i alt.. Så hold lige øje, og bag dem til den ønskede sprødhed.
Drys med salt lige før servering.

Hjemmerørt estragon-mayo
Jeg må hellere lige starte med at tilstå, at jeg altså ikke lige rørte en mayo op fra bunden. Jeg købte en “ægte mayo” i pose i Netto.. Men hvis man er til den sådan heeeelt rigtige hjemmerørte, så skal man lige starte med at google sig ud af, hvordan man bikser sådan en sammen, før man kan gå til næste trin.
4 spsk ægte mayo
Frisk estragon
1 fed hvidløg
1 tsk citron saft
1 tsk sennep (bruger den økologiske fra Netto)
Kom mayo’en i en skål. Pil bladende af stilken på estragonen. Du skal have en halv håndfuld, cirka. Rul herefter bladene til en kugle, så de er nemmere at styre, og hak bladene meget fint. Start med at tilsæt 1 god spsk af den hakkede estragon til mayo’en sammen med 1 tsk citronsaft og 1 tsk sennep. Pres et fed hvidløg, men tilsæt kun halvdelen i første omgang. Rør herefter godt rundt i mayoøen og smag til. Tilsæt evt mere estragon, citronsaft og sennep, men pas på med at tilsætte for meget hvidløg. Mayo’en vil have godt af at stå at trække i køleskabet i mindst 10 min, og derved kan hvidløget godt nå at afgive meget mere smag end ved første tilsmagning.

Ha’ en dejlig søndag aften,
Smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt om alt det gode ved et langdistanceforhold