Gik drømmerejsen som forventet? Og hvad med nordlyset?

Drømmerejsen til polarcirklen i detaljer og med billeder

Denne rejse blev sponsoreret af Barebells Danmark.

Søndag morgen rejste jeg og de danske ambassadører fra København til Helsinski. Her havde vi en overnatning før vi fløj videre op til Lapland. Vi brugte dagen i centrum af Helsinki, hvor vi gik rundt i gaderne og så lidt på butikker og seværdigheder. Ingen af os havde planlagt noget for denne dag andet end bare at hygge os. Så vi spiste sushi til frokost og burgere til aftensmad, fortalte dårlige jokes, og i forsøget på at være en smule kultureller tog billeder af pæne bygninger og kirker, mens vi grinte en helt masse.

Mandag morgen tog vi tidligt i lufthavnen, hvor vi mødes med ambassadørerne fra Sverige og Finland, hvorefter vi sammen tog flyveren til Kittilä. Her blev vi hentet i taxa og kørt ud til hotellet Levin Iglut Golden Crown.

Hos Levin Iglut fik vi serveret frokost, som var en lækker cremet laksesuppe sammen med friskbagt brød og en salatbar. Det smagte fantastisk.
Efterfølgende fik vi udleveret nøglerne til vores Iglo, hvor vi fik et par timer til at pakke ud og lige falde på plads. Jeg brugte mine timer på at forstå, at den her drøm faktisk var blevet til virkelighed!

I over to år har Levin Iglut stået på min drømmerejseliste, men priserne for overnatningerne her er langt over mit budget, så det har aldrig været en mulighed for mig. Dog har jeg altid lovet mig selv, at hvis jeg en dag skulle blive ustyrlig rig, så skulle det her sted være en af det første steder jeg ville besøge.

Du kan læse mere om mine drømmerier før afrejse her: I morgen bliver drømmerejse til virkelighed.

Eftermiddagen bød på en hårdtræning UDE i den iskolde natur! Minus 8 grader og fuld skrald på. Vores træner var helt fantastisk: skide sjov men benhård. Vi fløj rundt i sneen med hver vores træstub, som var vores ”lille baby” der skulle med gennem alle øvelser og løbeturer. Jeg siger jer, min kondition (eller mangel på samme) blev udfordret. Og det gør altså nas i halsen at hive efter vejret når der er minusgrader udenfor. Tilmed stod dampen tydeligt fra mit ansigt, så det var fuldstændig umuligt for mig at skjule, hvor ringe min kondition var. Men sjovt det var det helt bestemt! Og det var en rigtig god måde lige at få rystet os sammen på kryds af landende.

Efter træningen havde vi igen et par timer i vores iglo, hvor vi kunne tage et langt varm bad, slappe af og nyde omgivelserne.
Kl 18.00 mødtes vi alle i ”The Northern Light House”, som er et luksushus på hotellet som man kan leje. Huset har både egen udendørs jacuzzi, sauna, stue med åben pejs, panoramaview over landskabet og et master-bedroom der tog indretningen til nye højder. Jeg fik desværre ikke taget nogle billeder af netop dette, men det var med fancy toilet i forskellige farver, frynser på lamperne, en bruseniche med indbygget spa, guld, glimmer og hele molevitten. Der var ikke sparet på noget som helst.

Vi startede ud med bare at ligge og dase den i den meget varme jaquzzi med udsigt til måne-opgang. Et særligt syn, da månen var helt rød/orange.
Klokken 19.00 blev der serveret lækker aftensmad for os alle. Vi fik racelette. En ret jeg ikke har fået i mange år! Og de gange jeg har fået det har det været med æg, cocktailpølser, bacon osv, hvor man lavede små omeletter. Her var det med ost, som man smeltede, for så at hælde det over en bagt kartoffel og toppe med sprødstegt parmaskinke. Der var også toppings som syltede agurker, løg, oliven, tomater, laks og meget mere. Det var virkelig lækkert, og jeg fortryder jeg ikke før har været introduceret til den smeltede ost og bagekartoflen.

Kort efter aftensmaden gik alarmen på Nordlyset! Jeg fløj ud gennem døren, uden hverken sko eller jakke på, og jeg havde nær rykket hele døren af. Og så stod jeg ellers der, ude i sneen i strømpesokker og t-shirt, i minus 11 grader og så på en grøn sky ude i horisonten. En lille støvet grøn sky. Ja men kan vel næsten fornemme i teksten her, hvor skuffet jeg var.
Resten af aftenen gik med afslapning foran pejsen, sjove spil og masser af hyggesnak.

Måske du også finder dette indlæg interessant: Blev drømmerejse som forventet? Og hvad med nordlyset?

Tirsdag bød egentlig på at vi kunne sove lidt længe, da vi først skulle stå klar til hike kl09. Men jeg vågende meget tidligt, og fra sengen kunne jeg se hvordan solen farvede hele horisonten, hele vejen rundt, orange, blå og grøn. Altså ikke solopgangen, som kun sker i øst, men hele horisonten var farvet af solen. Egentlig så havde jeg sovet helt elendigt hele natten, fordi jeg simpelthen var bange for at falde i søvn og dermed gå glip af nordlyset, hvis det nu skulle komme. Så jeg var træt, meget træt. Men da jeg ikke kunne falde i søvn igen besluttede jeg mig for at gå uden for og kravle gennem skovstykket der lå til højre for min iglo og se, hvordan der så ud på den anden side af dette. Herfra var der en meget flot udsigt og tilmed begyndte solen at stå op. Et rigtig smukt syn der i den grad gav noget nyt energi til de ellers ret flade batterier.

Klokken 08 gik jeg ned til morgenmadsbuffeten, som bød på et overdådigt udvalg af frugt, æg, bacon, pålæg, frisk bagt brød, kage og meget mere!
Så ja, jeg startede dagen ud med en overfyldt tallerken og gik fra bordet meget mæt, grænsende til ubehagelig mavepine. Herefter tog vi vores taxa og kørte 45min nord på. Her mødtes vi med vores guide på en lille p-plads, hvorfra hiken startede.
Hiken var utrolig smuk i et snedækket landskab hvor træer og grene var dækket af iskrystaller i tusind forskellige afskygninger. Solen skinnede klart fra en skyfrihimmel og der var fuglesang i træerne. Hiken var hverken kuperet eller på anden måde svært fremkommelig. Vi gik på en sti uden nogle store stigninger. Dog kom vi alligevel op i højderne og endte på en smuk top, hvor vi kunne se ned over hele landskabet, og i horisonten steg store bjerge til vejrs.

Det var egentligt ikke fordi vi gik så forfærdeligt langt, men ting tager jo lidt tid, når man nærmest hver 5 meter skal stoppe for at tage et billede. Men det var altså svært at lade være, når nu der var så pokkers smukt!
…og det er det gode ved at rejse med andre influenser! Alle har fuldstændig forståelse for, at der skal tages billeder af alt, også af maden, selvom det kan betyde at vi alle får koldt mad. Sådan er det bare. Man må ofre sig for billederne – haha.Ej, men jeg fik faktisk rigtig meget ny viden om mit eget kamera, og forsøgte at suge til mig når fotografen fortalte mig om de forskellige indstillinger, og hvilke jeg særligt skulle være opmærksomme på, hvis jeg senere hen vil redigere i billederne via fx Lightroom.

I løbet af hiken slog vi lejer i en bålhytte, hvor der blev tændt bål så vi kunne grille pølser på spyd. Der blev også lavet pandekager og jeg drak spandevis af varm kakao. Det var død hyggeligt, men også en smule koldt at sidde stille efter hiken, hvor jeg holdte varmen ved at gå hurtigt, så pulsen kom helt op i røde felt – absolut en fordele ved dårlig kondition!

Efter maden gik vi det sidste stykke af hiken og derefter tog vi taxaen tilbage til Levin Iglut. Det var næsten blevet mørkt da vi var kommet tilbage. Her havde vi igen nogle fritimer før vi skulle mødes til lækker middag på Levin Iglut restaurant.
Jeg brugte mine timer på at laaangt og meget varmt bad så jeg kunne få noget liv tilbage i mine iskolde balder.
Og så kravlede jeg ellers under dynen, så lidt på udsigten, så lidt serie på netflix, og igen lige prøvede at forstå, hvad det var for en seng jeg rent faktisk lå i!

 

Om aftenen mødtes vi til en super lækker 3-retters menu i restauranten. Her fik vi serveret en forret bestående af laks tilberedt på en særlig måde, så det stadig var råt. Nok lidt lige som sushi-laks, men altså, bare meget bedre. Dertil var der en masse pynt som bare smagte helt fantastisk sammen. Ja med den beskrivelse af tallerkenen er det nok meget forståeligt, hvorfor jeg hvereken er madanmelder eller madblogger. Men anyway.. Hovedretten var et lækkert stykke rensdyrkød med kartoffel, rødvins sauce, pastinak creme og dybt stegt mos. Not shit, altså mos. Mos som i mos fra skoven, ja. Men det smagte helt fantastisk samme det hele, og mosset havde godt nok ikke så meget smag i sig, men tilføjede noget crunch til hele retten.

Vi drak både vin og øl til, men inden nogen blev alt for fulde havde vi fundet vores vej tilbage til hver vores iglo. På skalaen på 1-5, over hvor smukt nordlys man ville kunne se denne aften, lå vi på 4!!!! Men fandme om der ikke var så mega overskyet at man ikke engang kunne ane en stjerne. Så der stod jeg så. Ude i sneen, dog denne gang med sko og jakke på, og kigge op i en grå himmel. Så super skuffende endnu en gang. Og jeg var måske på grænsen til at være rasende over at vide, at der bag skyerne højst sandsynligt nok dansede det vildeste og smukkeste nordlys. Hvor uheldig har man lov til at være?!

De mange forskellige vejr-apps jeg i desperation havde fået indstillet sagde alle, at der ville være overskyet resten af natten og dermed ingen chance for at se nordlys. Forfanden altså!*#?%#!
Dog kunne jeg da så i det mindste se frem til noget nattesøvn, nu hvor jeg på forhånd vidste at jeg ikke ville gå glip af noget.
Og jeg fik også en god nats søvn, hvor jeg kun vågende tre gange for lige at tjekke, om det nu virkelig passede, at der stadig ikke var mulighed for bare lige at skimte gennem skyerne.

Onsdag morgen var der stadig helt overskyet og ikke engang chance for at gentage succes om at se solopgang, da der tilmed var tåget, så det heller ikke kunne lade sig gøre. Øvøv altså.
Jeg brugte min formiddag på at begynde at pakke. Jeg stoppede med at ærgre mig over den manglende oplevelse af nordlyset, som jeg jo alligevel ikke kunne gøre noget ved, og i stedet skruede fuldstændig op for humøret lod mig vælte af lykken over, at jeg fandme var hér. Om få timer var jeg godt nok på vej hjem, men altså, jeg var hér lige nu. STEDÈT som jeg aldrig havde troet på jeg ville besøge eller opleve.

Jeg mødtes med de andre til morgenmaden og vi small-talkede lidt om de mange fede oplevelse de sidste par dage havde budt på. Vi snakkede også om ting vi havde håbet på at se, som for alles vedkommen var nordlyset. Derudover havde jeg også håbet på at se vilde rensdyr.
Klokken 10 smed vi taskerne i taxen og satte kurs mod lufthavnen.
Da vi trillede fra hotellet kom jeg pludselig til at se ud af vinduet, hvor to rensdyr gik i skovkanten. Jeg var helt oppe at kører, nogen ville mene at jeg kortvarig nok var hysterisk, men altså, jeg var bare så pisse glad for at se de store smukke dyr med deres store gevirer gå der og hygge sig. Sikke et syn. Jeg blev så betaget, at jeg på ingen måde fik fisket hverken kamera eller mobil frem.

Vi fløj alle samlet tilbage til Helsinki, hvorefter vi splittede op, og hver i sær satte kurs mod vores hjemland. Os danske ambassadører fandt noget lækkert mad i lufthavnen og slog os ned til en god hyggesnak om de vilde oplevelser vi sammen lige havde haft.

En kæmpe stor tak skal lyde til Barebells Danmark som sendte mig på denne tur og gjorde en af mine største drømme til virkelighed. Nordlys eller ej, så var det en helt fantastisk tur! Jeg fik nye venner, som jeg håber jeg ser meget snart igen. Tilmed fik jeg lært en masse om kamera, billede- og video-redigering, optagelse af video og meget mere. En viden der forhåbentlig kan flytte mig og min lille sociale medieplatform til helt nye højder.

Kæmpe stort smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gik drømmerejsen som forventet? Og hvad med nordlyset?