Dét mest skræmmende ved at M skal udsendes

En anderledes men glædelig jul

Vores jul i år var meget anderledes, mest fordi vi i den grad manglede min elskede mormor. Det er kun 4 måneder siden hun gik bort, og savnet er stadig enormt. Jeg mistede min morfar i et trafikuheld for 16 år siden, og derefter har min mormor været hele min verden. Den eneste bedsteforældre jeg rigtig har haft. Vi var utrolig tætte, både hende og jeg, men hun var også helt tæt med resten af min lille familie.

Så i de traditionsrige juledage har vi alle virkelig skulle bearbejde savnet til hende.
Siden min far blev syg for 4.5 år siden, har højtiderne været svære for mig. Det har jeg før skrevet et blogpost om her: Højtiderne er de værste, så det vil jeg ikke yderligere komme ind på i dag. I stedet vil jeg gerne holde det positivt! Efter par kedelige dage med en lungebetændelse der blusede op igen og satte sig i bihulerne, er jeg nu endelig var at have noget overskud til at få noget arbejde gjort! Og jeg har glædet mig til at dele en helt masse med jer, fordi der sker simpelthen så meget spændene lige i tiden.

Men i første omgang skal det altså handle om den jul vi har holdt i år, som har været markant anderledes. I år var vi jo kun os 4, og tilmed har vi valgt at droppe det store gave-race.
Jeg kom til at foreslå, at vi jo kunne lege ”nisse” for hinanden, og dermed trække et navn, og så skulle man kun købe en gave til den ene person, og ikke der andre. Dermed vil alle kun få én gave. Den idé var familien vilde med, min søster kom så med det twist, at gaven kun måtte koste 50kr!

Da jeg fik det af vide synes jeg selv, at det nu pludselig var verdens dårligste idé. Fordi hvad pokker kan man købe for 50kr i dagens Danmark? En pose slik og en halv liter sodavand?..
Jeg indrømmer gerne, at jeg blev liiidt mut omkring det. Men nu var det jo sådan det var, og så måtte jeg jo ligge hjerne i blød.

Jeg fik min søster som nisse, og selvom det aldrig bliver det samme gave-race når man jo kun skal købe 1 gave, så var det altså noget af en udfordring! Men tilmed var det virkelig sjovt. Det er længe siden jeg har lagt så meget energi i at finde den perfekte gave, og jeg hyggede mig virkelig med det. Tilmed var spændingen omkring juletræet i går på det højeste, fordi alle jo var nysgerrige på at se, både hvem der havde været nisse for hvem, og hvad de forskellige havde fundet på.

Selv havde jeg købt den fineste skjorte i Røde Kors til 40 kr., og løsvægt te i Søsterne Grene for 12kr for 100gr. Jaja, jeg gik 2 kr. over budget, men det går vist lige. Min søster blev vildt glad for gaven og skjorten passer perfekt.

Min mor havde været nisse for mig, og hun havde lavet noget hjemmelavet krydder-salt, med tørrede krydderurter og hvidløg. Det dufter fantastisk, og så er det pakket ind i den fineste gamle glasskål med låg fra Holmegaard. Min søster havde været nisse for min far, og havde lavet en snaps med æble og kanel, som var hældt på en glasflakse med hjemmelavede etiketter. Min far havde jo så været nisse for min mor, og hun fik en invitation på en hjemmelavet middag. Så vi alle havde været virkelig kreative, og det var en ren fornøjelse at åbne gaverne og se, hvad vi hver i sær havde fundet på! Selvom 50kr jo ikke er særligt meget, så var det særligt dét som gjorde udfordringen ekstra sjov!

Derudover fik jeg også et par andre gaver. Af M’s mor fik jeg det fineste sæt tøj fra PrePair. Både bukser og bluse i lækkert blødt sort stof med små svaler broderet på. Jeg har linket til dem herunder. Bluse HER // Busker HER.

Og af M fik jeg en gave der gik lige i hjertet og gav tårer i øjnene, både hos mig og min mor. I et stort rødt hjerte af metal lå en lille fin smykkeæske, og der indeni lå den smukkeste guldkæde. Guldkæden havde to vedhæng, et med et verdenskort, og et med en guldplade, hvor der på den ene side står ”Du er min verden”, og på den anden side står ”Lad os se det hele sammen”. Den gave betyder simpelthen så meget for mig, særligt nu, hvor han står og skal udsendes. Det kan du læse mere om her M skal udsendes. Jeg synes efterhånden jeg er ved finde mig selv i de dage her før hans afrejse, men det er svært. Det har jeg bl.a. skrevet lidt om her Har M og dig haft snakken? og her Dét mest skræmmende ved at M skal udsendes.

Tilmed lavede vi også andre små ændringer, som at spise den store julemiddag men vente med desserten efter vi havde danset om træet og åbnet pakket. Derudover lavede vi også en lille ændring i forhold til julesangene om træet. Man måtter hver vælge 2 sange, men kun 1 vers af hver seng! Og i stedet for at gå rundt om træet, så dansede vi på stedet! Det var lidt nemmere for min far, og meget sjovere for os andre!

Så ja, selvom julen på mange måde har været anderledes i år, og til tider rigtig hård, fordi jeg igen bliver ramt af den afmagtelse og det savn jeg føler omkring min far i højtiderne, og nu også min mormor, ja så er jeg faktisk en glad lille julegris. Mine kinder er tykke, fordi de har fået rigelige mængder af julemad og slik! Tilmed er smilet stort, fordi jeg netop i de svære tider bliver gjort bevidst om, hvor vigtigt det er at leve livet hver dag. Og jeg minder konstant mig selv om, at værdsætter alt det jeg endnu har, i stedet for kun at savne det jeg har mistet. Og der er så mange fantastiske minder forbundet med min mormor og julen, som kun er til at smile af. Hun var en absolut fantastisk kvinde, der i elskede julen meget højt.

I morgen går turen til Lemvig, hvor den står på julefrokost og hygge med hele M’s søde familie. Den 27.dec sætter vi kursen mod KBH med et par fyldte kufferten, fordi tidligt søndag morgen, den 28. dec., rejser vi nemlig på endnu et eventyr! Og dét glæder jeg mig meget til at fortælle jer mere om!

Stort julesmil fra C.
PS husk at du på min instagram kan deltage i konkurrencen om den fine skal-jakke jeg går så meget i! Den er fra Haglöfs og der er hele to jakker på højkant, både en til kvinder og en til mænd. Jakken har en værdi af 2.400kr! Hop ind på min profil her og deltag: caroline_schack.

1 kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dét mest skræmmende ved at M skal udsendes