Har M og dig haft snakken?

Genial turkammerat

Sponsoreret af Friluftsland

I starten af efteråret indgik jeg en aftale med Friluftsland om at teste Patagonias Nano Puff Hoody. I den forbindelse fik jeg derfor en jakke sponsoreret af dem, og jeg har brugt den meget flittigt, så jeg kunne komme med en ærlig og brugbar anmeldelse til jer!

Nano Puff Hoody er en fiberjakke som både er let, varm og komprimerbar. Helt generelt, så er en fiberjakke en rigtig god idé at have som friluftsmenneske, da sådan en både kan både kan bruges som varm mellem beklædning på kolde vandreture, overtræksjakke ved pauser hvor man har svedt meget på gåturen men skal sidde stille for at spise, eller om aftenen når solen går ned og temperaturen falder, så er fiberjakken også en ideel lejerjakke.
Fiberjakkerne kommer i mange forskellige former, farver, kvaliteter og prisklasser. Det kan være lidt af en jungle, men min egen erfaring er, at kvalitet og pris ofte går hånd i hånd.

Nano Puff Hoody (hoddy fordi den har hætte, men fås også som jakke uden hætte) er en klassiker, og jeg tror ikke der findes mange steder i verdenen, hvor Nano Puff Hoody ikke har været. Rigtig mange friluftsfolk, nu inklusiv mig selv, har netop denne model fordi den er gennemtestet og lever fuldt op til de krav der bliver stillet, også i meget barske vejrforhold.

For de lidt mere nørdede, så er jakken lavet i primaloft gold eco-fiberisolering, hvilket er fremstillet af 55% genanvendt polyster og et let ydermateriale i 20 denier polyster, som er 100% genanvendt. Dette giver tilsammen en virkelig varm jakke som beskytter utroligt meget mod vinden også.

Som sagt, så er den jeg har Hoody-udgaven, men den fås også uden hætte. Dog vil jeg anbefale hætten da den især i meget kolde omgivelser isolerer hovedet, hvorfra man ellers kan miste rigtig meget varme. Hætten giver mulighed for at lukke totalt af og holde på varmen omkring hovedet og hals, og den kan sagtens bruges under fx skihjelm eller klatrehjelm.

Endeligt vil jeg gerne slå et slag for Nano Puffs pasform. Nu er jeg jo kvinde, og jeg sætter pris på at den er syet feminint, så den ikke får mig til at se ”kasseformet” ud. Den sidder pænt til, helt uden at sidde stramt, hvilket gør det muligt at bruge den som yderbeklædning eller som varmt mellemlag under en skaljakke.

Som jeg skrev i overskriften, så kan jeg altså efter min test konkludere at Nano Puff Hoody er en genial turkammerat hele året rundt. Jeg vidste godt, at jeg manglede en fiberjakke i mit liv, men efter at have haft den her til test i et par måneder, så har jeg helt ærligt svært ved at forestille mig, hvordan jeg kunne leve uden. Jeg har godt nok brugt den meget, både til små dagsture i Danmark, vandring i Finland med -10 grader, men faktisk også i min hverdag, hvor jeg bare lige har skulle løbe i Netto efter et par småting.
Jeg har testet den som yderbeklædning, hvorfra jeg kan konkludere at den er varm og meget mere vindtæt end jeg havde regnet med. Dog er den lidt følsom overfor velcro, hvor jeg desværre har været så uheldig at lave et lille hul da der har været noget velcro fra min rygsæk der har gnedet sig op af den. Det var dog ikke værre, end at jeg gik end i Friluftland med den, som nu har sendt den ind. Det er dejligt med et sted der yder rigtig god service.

Jeg har testet jakken som mellembeklædning under en skaljakke i iskolde Finland, og den er fantastisk. Virkelig varm og helt perfekt til at have på. Den vejer ca 300g, og den fylder heller ikke noget, så når jeg fik det for varmt når jeg vandrede, så var det nemt lige at tage den af og smide den i rygsækken – den kan faktisk foldes sammen i sin egen inderlomme og dermed fylder den virkelig ingenting. Den har nogle rigtig gode lommer, både på yder og indersiden. Huen er tilmed også helt fantastisk, da den slutter tæt om hals og hoved når der er bidende koldt udenfor.

Nu ser jeg frem til foråret og sommeren, hvor jeg forsat vil teste den på ture, hvor den helt sikkert er perfekt til pauser på vandreturen og aftner i lejeren, og med sikkerhed også, hvis vejret pludseligt ændrer sig til kulde og blæst.
Og ja, så vil den nok også forsat være jakken jeg lige griber ud efter i min hverdag, når jeg skal en tur ned i byen eller forbi brugsen.

Nogle vil mene, at når man køber tøj fra Patagonia, så går pris og kvalitet hånd i hånd, men at man også får lov til at betale lidt for mærket. Og ja det er vel nok også rigtigt, men Patagonia er et mærke der er værd at støtte! Som nævnt tidligere i den lidt mere nørdede gennemgang af jakken, så bruger de rigtig meget genanvendt polyester materiale og deres bomuld er 100% organisk. Patagonia arbejder nemlig hårdt med forsat at reducere indvirkningen på miljøet, samtidig med at deres produkter sætter nye standarder for kvalitet og ydeevne. Hvert år donere Patagonia en procentdel af deres salg til forskellige projekter og miljøgrupper verdenen over. Så ja, jeg synes det giver ret god mening at vælge Patagonia.

Hvis ikke du helt ved, hvad du skal ønske dig til jul endnu, så synes jeg, at er en fiberjakke være en rigtig god idé!

Smil fra C.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har M og dig haft snakken?