En anderledes men glædelig jul

Jeg slutter 2018 af med et arktisk eventyr

Mit år 2018 slutter med et arktisk eventyr. Jeg har nemlig pakket rygsækken med mit varmeste kluns og sat kursen mod den nordligste del af Norge. I år bytter jeg det festlige fyrværkeri ud med nordlyset, og tager på et fantastisk eventyr med verdens bedste M.

I skrivende stund er vi på vej fra Lemvig til KBH, med et stop i Holstebro for at pakke M’s rygsæk, og så et stop i Odense for at pakke min rygsæk, og så videre til KBH for at overnatte. I morgen meget tidligt, kl 06, skal vi være i lufthavnen, og herfra flyver vi til Oslo, og derfra videre til Tromsø!

Tromsø er den største by i Nordnorge, og bliver blandt nogle kaldt for hovedstaden i Arktis, men har siden 1840’erne haft kælenavnet ”Nordens Paris”.
Der er over 70.000 indbyggere i Tromsø kommune og byen er særlig kendt for oplevelsen af midnatssolen, nordlyset og ishavskatedralen.
Vi skal dog ikke bo i den elles så charmende arktiske by, men i stedet helt ude i skoven, langt væk fra alting. Argh langt væk er måske lidt en overdrivelse. Men vi har i hvert fald lejet en hytte i en meget lille landsby der hedder Svensby, som ligger helt ude i den rå natur meget tæt på vand og bjerge. På billederne ser det fantastisk smukt ud, og jeg håber virkelig de stemmer overens med virkeligheden. Hytten ligger 50km fra Tromsø og for at komme hertil skal man med en ligge færge i 20min. Men hytten ligger kun 20min kørsel fra en mindre by, Lyngen. Her skulle der være rig mulighed for at købe ind, får benzin på bilen og snakke med en turistinformation.

Vi har ikke planlagt så meget af vores tur, andet end at leje en bil og en hytte. Men vi har pakket fiskestængerne, da der skulle være rig mulighed for at fange en lille fisk! Og ja, så har vi selvfølgelig pakket de gode vandrestøvler og det varmeste tøj, så vi kan udforske den arktiske natur på egen hånd.
Det eneste vi har booket os ind på er ”Whale Watching”, da vi begge to har et brændende ønske om at se hvaler og spækhuggere. Det lille dagseventyr skal vi ud på nytårsaftensdag, og jeg kan sådan set slet ikke forestille mig en bedre måde at afslutte 2018 på! Jeg håber mit 2019 begynder med en levende himmel oplyst af nordlyset – det ville jo være helt magisk! Fingers crossed.

Billedet her er taget i sommers, hvor vi også var i Norge. Her vandrede vi i 9 dage, boede i telt og spiste mad fra pose. Det var den bedste ferie jeg nogensinde har været på! Selvom vi nogle af dagene gik nogle lange og krævende distancer, så havde vi et hav af sjove, smukke og uforglemmelige oplevelser. Vi var kun M og jeg, og vores rygsække, omgivet af den mest enestående natur! Du kan læse om vores tur i etaper her: Etape 1 / Etape 2 / Etape 3 / Etape 4 / Etape 5 / Etape 6 / Etape 7. Læs evt også indlægget: Vandretur til Norge, planlagt på 2 timer

Men altså denne gang skal vi hverken bo i telt eller have mad fra pose. Denne gang er det lidt mere “delux” udgaven med hytte og hjemmelavet mad i vores køkken, dog stadig omgivet af den smukkeste natur! Det bliver helt perfekt!
Vi flyver fra Danmark i morgen tidlig og er først hjemme igen den 03jan. Så alt i alt kan jeg se frem til 6 fantastiske dag med verdens bedste M og et hytteliv i Nordnorge. Og det er for mig opskriften på direkte lykke. Jeg glæder mig til endnu et eventyr med ham, og jeg glæder mig til at se den arktiske del af Norge.

Du kan som altid følge mit eventyr på min instagram: caroline_schack
Men bloggen hér vil også blive opdateret, bl.a. med rejseplan, hvordan vi har booket bil og hytte, hvad vi helt specifikt har pakket, hvad vi finder på at lave på rejsen samt tips, tricks og erfaringer til digog dit næste arktiske eventyr.

Stort eventyr-smil fra C.

1 kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En anderledes men glædelig jul