Genial turkammerat

Min far har fået en medalje for tapperhed og heltemod

I dag var en helt særlig dag. En dag vi aldrig glemmer. Et øjeblik fyldt med tårer, men for en gang skyld af glæde. Fordi min far blev nemlig tildelt en særlig medalje for hans tapperhed og heltemod.
Og jeg er ved at revne af stolthed!! 

Jeg havde bildt min far ind, at ham og jeg skulle ned og hygge på en café i Frederikshavn sammen med en god fælles jagtven vi har, Bent. Bent ringede dog forinden og lagde endnu en lille løgn ind om, at vi lige blev nød til at runde kommunen før cafébesøget, da der skulle underskrives nogle papirer omkring noget jagt som jagtforeningen havde budt ind på. Min far anede på intet tidspunkt uråd, heller ikke da vi stod i den ellers tomme kommunebygning lidt over 16.00.

Efter et par minutter blev vi hentet af borgmesterens sekretær, som med det samme var med på løgnehistorien om jagtpapirerne der skulle underskrives. Det er først da vi træder ind i byrådssalen, som er fyldt med kendte familiære ansigter, og min far bliver budt velkommen af borgmester Birgit Hansen, at han begynder at stille spørgsmål…

Men her kom svarene ganske fornemt af Per Østergaard, medlem af Ordnen af Saint John, og jeg citerer:
”Erik, du er blevet tildelt denne medalje, The Order of Saint John of Jerusalem, som er det engelsk navn for det vi kender Malteserordenen, som har været i Danmark siden 1100tallet, hvor det var hospitalsordningen. Det var dem som lavede de første hospitaler i Danmark og drev dem frem til reformationen.

Mens tårerne begyndte trille fra min meget rørte far forsatte Per Østergaard, medlem af Ordnen af Saint John, og jeg citerer igen:
”Derfor lå det vores stormester Vore Kongelige Højhed Prins Karl Wladimir af Jugoslavien meget på sinde, at da han hørte historien om dig, og hvad du havde udrettet, er du blevet tildelt denne særlige fortjeneste medalje.
Den er blevet tildelt for din tapperhed og dit heltemod i dit forsøg på at redde de to fiskere.
Dette er ikke en medalje som bliver uddelt særligt ofte, og kan kun blive uddelt én gang om året her i Danmark, men det er 4 år siden den sidst er blevet tildelt nogle.”

Denne smukke tale fik min far til at fælde mange taknemmelig tårer, og det var tydeligt at se, at han var dybt rørt og ovenud stolt af ordene der blev sagt.

Herefter blev ordet givet videre til Birgit Hansen, borgmester af Frederikshavn kommune, og jeg citerer:
”Kære Erik, velkommen i byrådssalen. Du er indstillet til at skal modtage Malteserordenen, og der er ingen tvivl om at du er en helt. En helt sætter sit liv på spil for at redde andre, og det er det i falckredderer gør. Uanset hvad, så vil du altid være redder – det er det du er! Men du er også så meget andet, husk det. Du er en fighter, det har du altid været”

Jeg har aldrig set min far stå så ret og stolt! Og mens jeg selv forsøgte at få et hvert sekund foreviget med kameraet, samtidig med jeg skulle hører alle ord der blev sagt og holde en hel spand af tårer tilbage, så forsatte Birgit Hansen, borgmester af Frederikshavn kommune, sin rørende tale, og jeg citerer igen:
Der er ingen som siger at livet er let, men for pokker hvor har du, i og din familie, kæmpet, og i kæmper stadig – stor respekt for det. Det er fuldt fortjent at du tildeles denne medalje, og jeg er kun glad og beæret over at jeg har fået lov til at medvirke og lægge hus til det her i kommunen. Stort tillykke, det er dig vel ondt.

Jeg aner ikke, hvem der har indstillet min far, og jeg kan heller ikke få det oplyst, kun at der er flere som har indstillet ham. Men hvis i læser med, så vil jeg, på min far og hele familiens vegne, gerne sige af hele hjertet tusind tak. Denne medalje, og denne anerkendelses værdi kan ikke beskrives med ord. 2018 har været et meget hårdt år for min far og vores lille familie. Vi har kæmpet os igennem 2 store operationer, som har haft mange konsekvenser for os, tabt retssagen igen, og mistet et højtelsket og nærtstående familiemedlem til kræft. Vi har skulle kæmpe mange uforudsete kampe i år, og der har været mange hårde, opslidende og urimelige dage. Men at afslutte 2018 med en medalje som denne giver ny energi, nyt mod og troen på, at der også vil komme solskin og medvind på vores cykelsti. Men vigtigst af alt, så giver det en far som stråler igen. Han er simpelthen så taknemmelig og rørt – og det er jeg i den grad også.

Af hele hjertet, virkelig tusind tak.
Et stort og meget stolt smil fra C.

Hvis du vil læse mere om kampen for min far, så læs evt disse indlæg:
Min verden er væltet
Min verden er væltet. Igen.
En uventet operation
Endelig er far udskrevet, men Afrika er aflyst
Fars operation udsat, så for første gang i mange år glæder jeg mig til min fødselsdag

4 kommentarer

 • Chr. H. Brix

  Stort tillykke – det er så velfortjent. Det tror jeg alle i “lokalområdet” er helt enige i!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Kæmpe stort til lykke til din far.

  Jeg har kun læst sporadisk med på din blog, men han lyder til at være et særligt fint menneske.

  Glædelig jul!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Mange tusinde tak Kristina!
   Du må også have en dejlig jul.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Genial turkammerat