Min far har fået en medalje for tapperhed og heltemod

Mit mest brugte stykke friluftstøj

En lille fortælling om mit mest brugte stykke friluftstøj, hvorfor det er så mega godt og måske en julegave idé til dig, som selv er, eller kender en der er ny eller erfaren friluftsmand/kvinde!

Der findes rigtig meget lækkert friluftstøj på markedet, og meget af det er også i dne dyre prisklasse. Derfor er det perfekt at ønske sig som gave, hvor flere fx har mulighed for at gå sammen om en gave til dig, eller du kan ønske dig et tilskud dertil, og på den måde få lidt hjælp til at sparre op til det. Men hvad skal man så ønske sig? Eller sparre op til?

Jeg ved i hvert fald godt, hvad der er mest brugt i mit skab, og det er mine Fjallraven KEB bukser. Jeg bruger dem både i hverdagen, når jeg bare går derhjemme. Jeg bruger dem når jeg har praktiske gøremål som fx bilvask, havearbejde eller andet. Og så har jeg dem altid på når jeg er på friluftsture. Og rejser jeg på friluftsture i sommeren, hvor der er for varmt gå i lange bukser, så har jeg stadig 1 par lange med til at tage på, når solen går ned og der bliver køligt, eller hvis mængden af insekter bliver for ekstrem – og her er det også altid KEB buksnerne jeg har med.

Men hvorfor?
KEB-modellen, som både fås til damer og herrer, er et par højudviklet og meget tekniske trekkeingbukser. De er primært lavet i to typer materialer:

 • Strecht-stof som gør bukserne utrolig behagelige at have på. Stretch-stoffet gør også, at det er nemt at bevæge sig i bukserne, særligt gennem mere teknisk terræn, hvor man fx skal tage store skridt. Jeg har også klatret i træer i mine KEB bukser, helt uden problemer. Stretch-stoffet gør det også mere behageligt at sidde i forskellige arbejdsstillinger, som fx hvis man skal sidde på hug i haven eller ved bålet osv.
 • G-1000 som nok er Fjallravens ”kendetegn”. Stoffet blev lanceret i 1968 og er siden hen blev udviklet meget og findes nu både i en Air, Silent, Heavy Duty og Lite udgave. Fælles for dem alle er at G-1000 er enormt slidstærkt. Åndbart, vindafvisende og beskytter mod UV-stråler. Tilmed kan du vokse alt G-1000 stof med deres egen udviklet Greenland Wax, så stoffet bliver endnu mere slidstærkt, vandafvisende, vindafvisende og holdbart. Voksen er nem at kører på stoffet og ”smeltes” herefter ind i stoffet med fx en hårtørre.

Læs evt også: 1 stk friuftsgrej som jeg vil anbefale til nye friluftsfolk!

KEB bukserne har forstærkede område med G-1000, hvor man ofte slider meget på bukserne, som fx ved knæerne og på indersiden af anklerne. De er 2lårlommer og 2 håndlommer. I den ene af lårlommerne er en mindre lomme indeni, hvor man passende kan have sin mobiltelefon eller fx sit dankort eller andet.
KEB bukserne har justerbars strop ved anklerne, så bukserne kan strammes ind så de slutter tæt, uanset om går i store støvler med ankelstøtte eller en lavere sportssko. Tilmed er der en krog i benafslutningen, så bukserne kan fastgøres til vandrestøvlerne.
Der er lynlåse både ved lår og underben så der kan skabes ventilation i bukserne når man går i varmer omgivelser.

Der er ingen tvivl om, at disse teknisk avancerede bukser er lavet til vandring. Deres pasform er helt perfekt og buksner fås både med forskellige benlængder og forskellige pasform; Curved eller Regular. Curved er perfekt til os kvinder med lidt former, så man kan få bukser der passer til ens lår og talje.

Mit første par KEB bukser købte jeg for 5 år siden og jeg har brugt dem afsindigt meget lige siden. Både i hverdagen, da de er pokkers behagelige at have på. men også til praktiske ting når jeg har haft noget havearbejde, skulle vaske bil eller på anden måde lave praktisk ting, hvor jeg skulle have et par bukser på der både kunne holde til at blive rigtig beskidt og brugt, uden at gå i stykker af det. Jeg har klatret i træer med bukserne på, vandret mange kilometer i dem og brugt dem i alverdens sammenhænge, bl.a. jagt såvel som fødselsdage og skolegang. (jeg tænker det nok ses ret tydeligt på min instagram: caroline_schack, da det nok er de bukser som jeg har mest på, på alle mine billeder)

Så hvis du ikke helt ved, hvad du skal ønske dig i julegave, så er her mit absolut bedste bud til en gave du i den grad bliver glad for og får brugt rigtig meget! Måske du ikke er helt overbevidst, men så synes jeg bare du skal hoppe ned og prøve dem af i din nærmeste Friluftslands butik, eller anden friluftsbutik nær dig.

Som sagt findes de jo i både forskellige benlængder og pasformer, så det kan være en god idé at komme ned og få lidt vejledning til, hvad der passer til dig.
Selv er jeg 176cm høj og vejer 65kg. Jeg kan sagtens passe en Strl ”38 curved”, men jeg synes selv at de bliver lidt for stramme. Og jeg bryder mig bestemt ikke om, at mit friluftstøj sidder stramt. Derfor har jeg valgt dem i Strl ”40 Regular”. De er godt nok lidt for store i livet til mig, men jeg bruger bare bælte, så det gør ikke så meget. Til gengæld passer de helt perfekt, hvis jeg skal have et par lange underbukser på indenunder. Men ja, det er jo en smagssag. Jeg har 2 par, det ene par er i farven “550 Black-Grey” og “662-625 – Deep Forest-Laurel Green

Der er også inspiration til friluftsgaderoben i dette indlæg: Genial turkammerat

Jeg håber indlægget her var til hjælp og inspiration,
Stort smil fra C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

 • Åh jeg knuselsker altså også bare mine! Virkelig god anbefaling 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Stine, SKØNT at hører vi er enige! Og ja, selvom prisen er høj, så er de altså bare pengene værd!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min far har fået en medalje for tapperhed og heltemod