M er rejst.

Jeg dumpede min svendeprøve

I tirsdags var jeg til min afsluttende eksamen på ambulanceuddannelsen, og det gik sgu ikke helt som planlagt. Jeg dumpede.

Trods min ellers store eksamensangst, gik det på dagen virkelig godt. Censorende fortalte mig, at jeg lå til 10 eller 12, men desværre lavede jeg bare en rigtig klummerfejl, der resulterede i at jeg dumpede.

For de af jer der er i faget, eller har kendskab til det, så havde jeg et hjertestop, hvor jeg lavede precharge, analyserede rytmen, konstaterede højt og tydeligt, at der var en ikke stødbar rytme og at vi derfor ikke skulle støde, men så i stedet for at trykke aflad, fik jeg trykket stød. Sådan noget lort. Et par nervøse fingrer og et hoved præget af eksamensangst.

Jeg er så brand ærgerlig over det, virkelig. Men jeg skammer mig ikke. Det er menneskeligt at fejle, og jeg bliver nød til at holde fokus på, at min faglige viden ellers lå til en høj karakter.
Men forfanden en mavepuster.

Til at starte med virkede det hele meget uoverskueligt. Tilbage på skolen, starte op i en ny klasse og ikke mindst at skulle op til en ny eksamen. Bare tanken om at jeg skal igennem hele den mølle, jeg gennemgår rent mentalt op til en eksamen, er lige til at blive dårlig over.

Men så igen… Det er jo bare en reeksamen? Ikke jordens undergang. Og jeg har gennem det sidste år været igennem nogle ting, der langt hen af vejen får det her til at virke som peanuts.

Men rent mentalt har alt det her eksamen race, oveni at M skulle afsted til sandkassen i et halvt år, alligevel fået lov til at fylde rigtig meget og tage det meste af min energi. Jeg har den seneste tid tilsidesat SÅ mange andre ting, bl.a. træningen, bloggen hér og min Instagram, hvor opdateringer har været meget få. Så derfor havde jeg sat mig op efter, at så snart jeg var på den anden side af eksamen, så ville mine batterier automatisk blive tanket op igen, og jeg ville vende tilbage til min hverdag og daglige rutiner. Men sådan bliver det altså ikke helt. Men tæt på. Det har jeg lovet mig selv.

Jeg vil vende tilbage til alt det jeg godt kan lide. Træningen, bloggen, madlavningen, friluftslivet – og jeg vil have jer med. Så nu er jeg altså tilbage. Jeg har rettet mig ud efter den mavepuster livet leverede i tirsdags og ser frem til alt det, der skal ske her i løbet af foråret. Jeg har tusindvis af planer, og faktisk også lidt af en vild nyhed rundt om hjørnet! Det bliver brand godt.

Og når jeg nu lige tager øjebliks-brillerne af og zoomer ud.. Så ja, det er super nederen, men det ændrer jo faktisk ikke på det helt store. På tirsdag møder jeg igen ind på drømmejobbet, jeg har de skønneste kollegaer omkring mig, min søde familie har hygget om mig hele weekenden og om 14 dage skal jeg flytte! Mere info kommer! Og så nailer jeg den nye eksamen i april!

Det er jo helt menneskeligt at lave en fejl, og der er sikkert mange af jer som læser med, der også har prøvet at dumpe en eksamen, eller en køreprøve, eller hvad ved jeg. Og så går man op til en ny eksamen/prøve, hvor man kommer på den anden side, og så er det lige som dét. Og nu gælder det så mig. Jeg skal ud og kører lidt praktik igen, så på skole igen og så til en ny eksamen i april.

Skål for livet, der ikke handler om udfordringerne du møder, men måden du håndtere dem på.

Smil fra C.

6 kommentarer

 • Maja

  Synes det er så ekstremt sejt du tør fortælle dette. Det er 7 år siden jeg dumpede et enkelt semester på mit studie og jeg finder det stadig flovt. Selv om dette også blot skyldtes en misforståelse og jeg siden hen har bestået alt med bravour og har fundet fantastisk arbejde og ved jeg er god til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er du sej, at du deler. Gennem mine 5,5 år på dyrlægestudiet dumpende jeg to eksaminer og var sygemeldt til én og havde derfor reeksaminer. I det store billede betyder det ingenting, men i øjeblikket var det ikke sjovt. Jeg krydser til april 😊 //Rebekka – beksemad.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Hej Caroline! Sikke et fint indlæg – du er rockersej 😁 Der er INGEN skam i at dumpe, og der er ingen skade sket udover et par ekstra måneders læsning 😅 Pøj pøj med det! Jeg krydser fingre for, det går helt smooth næste gang ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi kristensen

  Sødeste Caroline, kender selv til eksamensangst, og som du selv siger så er det bare en mega dum fejl.. du kan dine ting til fingerspidserne og du er så mega sej! Og du er virkelig så inspirerende🙏🏼 Tager virkelig hatten af for dig alt det du hår igennem ikke bare med en eller to ting..

  Jeg dumpede f.eks. Min køreprøve for.. puha snart 12 år siden. Det værste var ikke at jeg dumpede men at keg dumpede i det kvarter jeg var vokset op og kendte ud og ind.. troede jeg! Men hey op på hesten, du er noget af det stærkeste jeg har fulgt og jeg sender dig en kæmpe krammer til dig mens jeg vil sige til dig, you Will nail it, eller hva man siger 😁💪🏼

  Tak for dig og din ærlighed🙏🏼❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er så vigtigt, at du deler dette, skønne Caroline ❤️ Kæmpe knus og kram til dig, du er så pisse sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Belinda

  Årh nej! Det jeg ked af at høre – op på hesten igen <3
  Hva skal du så skal du så tage prøven igen eller hvordan?
  BTW du fantastisk at følge! Tak for dig – tak for at have fået mig til at elske naturen lidt mere, mig som altid har hadet den 😂❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

M er rejst.