En ny skole, en ny klasse, en ny eksamen og et 12tal!

En hård nedtur blev til en kæmpe optur! Men vælger vi selv?

Efter jeg skrev på bloggen, at jeg havde dumpet min svendeprøve (læs mere her) fik jeg mange positive og rørende beskeder fra jer læsere, som virkelig roste mig for at være ærlige omkring det. Det er tydeligvis et tabu at dumpe, uanset om det er en eksamen, en køreprøve eller andet. Men når det så er sagt, så er det da tydeligvis også noget mange af os har prøvet! Selv har jeg både prøvet at dumpe min første køreprøve til motorcykel og nu også svendeprøven på ambulanceuddannelsen. Begge to nogle kedelige oplevelser. Men nu, her på mit 26. år, har jeg alligevel lært lidt om livet. Blandt andet at vi alle laver fejl, det er helt menneskeligt, og at en reeksamen ikke er det værste der kan ske! Tværtimod. For mig endte det hele jo vildt godt, men det kan du læse mere om i gårsdagens blogpost:  En ny skole, en ny klasse, en ny eksamen og et 12tal!.

Nogle vil mene, at alting sker af en årsag. At de store op og nedture i livet er skæbnebestemt. En tankegang jeg selv er fan af. Jeg tror ikke rigtig på Gud (no hard feelings Jesus), men jeg tror på, at vi som mennesker selv bestemmer. Ikke at vi bestemmer de situationer vi bliver sat i, men hvordan vi kommer videre fra dem. Hvordan vi lader os påvirke af dem, hvad vi lærer af dem, og ikke mindst, hvad vi lærer om os selv.

Da jeg dumpede min svendeprøve for knap 2 måneder siden var jeg sindssygt frustreret. Jeg havde lavet en dum fejl der kom til at koste mig min afsluttende eksamen. (Læs her) Jeg kunne på det tidspunkt ikke finde hoved og hale i mig selv, fordi jeg var fyldt op med ærgrelse og frustrationer over den situation jeg var blevet sat i. Men jeg blev også ved med at sige til mig selv, at det hele nok skulle blive okay igen, og at det bare var en reeksamen jeg skulle til. Og så holdte jeg fast i min tankegang om, at det godt kunne være, at jeg lige nu ingen mening kunne se i den situation jeg stod i, men at jeg på et eller andet tidspunkt ville kunne se tilbage og vide præcis, hvad jeg havde lært af den.

Da muligheden så bød sig for, at jeg kunne komme på en ny skole, greb jeg chancen. At skulle op til en reeksamen i en ny klasse kan få angsten frem i de fleste – inkl. mig selv. Men at man dertil vælger at starte på en helt ny skole, knap 400km væk hjemmefra, hvor man absolut ingen kender, lyder for nogle nok endnu mere angstprovokerende. Men for mig lød det som en helt ny start, og det havde jeg brug for! At få lov til at trykke på ”reset-knappen”.

Jeg mødte op på en ny skole og startede i en helt ny klasse, hvor jeg ikke kendte en eneste, hverken af eleverne eller lærerne. Men jeg havde valgt, at det her skulle være min friske start. Så jeg havde lovet mig selv, at jeg ville møde op med et positivt mindset, åbne arme og et stort smil. Og så havde jeg hjemmebagt kage med… Jeg var glad for at have fået muligheden for at starte forfra, så nu skulle den også udnyttes. Og dét tror jeg virkelig er noget jeg vil tage med mig fremover i livet. At udnytte den situation jeg bliver sat i. Uanset hvor røv nederen og pisse frustreret jeg er, så bliver jeg nød til lige at zoome ud og se på, hvordan jeg kan få noget positivt ud af det negative. Jeg vil huske at spørge mig selv ”Hvordan får jeg mest ud af det her lort?” (Fordi nogle gange så er det lort, og så må man godt skrive det som det er!) …

Som jeg skrev i går, så startede jeg min første skoledag i min nye klasse med at rejse mig op og sige ”Hej, jeg hedder Caroline, og jeg her er fordi jeg dumpede svendeprøven i Esbjerg” .. Ikke lige frem en prangende salgstale, men ærlig. Og min nye klasse tog imod mig præcis som jeg var, og er, og jeg blev på få dage en del af sammenholdet, og hele den lille familie de havde skabt over de sidste 2.5 år. Om det var fordi jeg havde min bedste hjemmebagte gulerodskage med, melder historien ikke noget om – men jeg har da fået af vide et par gange, at det var en meget god måde at fedte sig ind på 😉

Eksamensperioden kan for mange være rigtig svær, fordi der er så meget der skal læses op, repeteres, læres uden af og huskes. Alligevel fandt jeg mig selv i en situation, hvor der var masser af overskud, kram og grin hos menneskerne omkring mig. God energi og gode jokes. Intet mindre end fantastisk. Og det her Girl Squad har fået en hel særlig plads i mit hjerte. På bare få dage fik jeg 3 gode veninder, jeg både nåede at dele op og nedture med, stressede og frustrerende situationer, og så den absolut største glæde og festdag!

Jeg vil stadig gerne have været oplevelsen af at dumpe min svendeprøve foruden. Men jeg vil under ingen omstændigheder have været oplevelsen af Hillerødskolen og hele RED22 foruden. Det har været så positiv og god en oplevelse, der har bragt så mange herlige mennesker ind i mit liv!

Og det må være konklusionen på dagens indlæg: at vi ikke altid selv er herrer over de nedture vi får her i livet, men at vi helt sikkert selv er med til at skabe vores opture.

Endnu engang et stort og taknemmeligt smil fra C.

PS i morgen kommer bloggen til at handle om den nye kost- og træningsplan jeg er startet på!

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

 En ny skole, en ny klasse, en ny eksamen og et 12tal!