Hvorfor kostplan? Du er da ikke tyk?

Et indblik i kostplanen

Indeholder reklame.

Gårsdagens indlæg blev taget godt imod, selvom jeg lige skulle have sat en ting eller to på plads fra en start! Haha. Hvis ikke du har læst det endnu, så kan du læse det her: Hvorfor kostplan? Du er da ikke tyk?

Men i dag får i lige et indblik i selvekostplanen. Alle opskrifterne laver jeg selv! Men kostplanen giver mig retningslinjer for, hvad det skal indeholde af mængder på fx ris, grønt og kød. Så er resten op til mig oom at få skabt et lækkert måltid. Det kan for nogle være rigtig svært, og den nemme løsning er da også klart at fx tage 40g ris, 150 ærter og 200g kylling. Men det er jo bare mega kedeligt!
Hvis jeg selv skal sige det, med forbehold for janteloven, så er jeg ret kreativ i et køkken. Jeg elsker at lave mad, helst uden opskrifter, så jeg selv kan bestemme! Det synes jeg er fedt! Derfor passer netop denne kostplan rigtig godt til mig. Tilmed hader jeg madspild, så kostplaner, hvor man fx skal bruge 1/4 af et blomkål og ikke får brugt resten i et andet måltid, det kan jeg slet ikke have!

Men som lovet får i her et indblik i gårsdagens mad:

Morgenmad:
20g proteinpulver med vanilje smag (sponsoreret af MyProtein, og med koden CAROLINE får du -20%)
40g havregryn
140g æggehvider (købt på flaske i Lidl)
1/2 æble i tern
Stødt kanel
Jeg hælder det hele i en lille kasserolle og varme det op til grøden bliver fast. Det smager sååå godt! Helt klart bedst når æblerne også bliver varmet med, men er man ikke til det, så kan man også bare toppe grøden med æbler bagefter. Og så lige prikken over i’et: et drys stødt kanel (ingen sukker!)
Til morgenmaden får jeg 1 multivitamin pille og 1 fiskolie pille. (sponsoreret af MyProtein, og med koden CAROLINE får du -20%)

Frokost:
40g ris (vægt i rå)
180g kyllingfilet
1/2 appelsin
1/3 pære
1 lille gulerod
8-10 blåbær
Lidt salat mix
Karry og kryddersalt
Kyllingen skar jeg i mindre stykker og vendte det i karry på en tør pande. Salaten blev et mix af revet rulerrod, appelsin og pære i tern og blåbær på toppen. Jeg bruger generelt ofte frugter i min salat da det giver mere saft, smag og sødme, så den bliver mere lækker og ikke så kedelig. Og revet gulerod smager bare ti gange bedre end, hvis den fx er skåret i skiver. Risene lå jeg bare ved siden af. Men faktisk har jeg købt en rigtig god fedtfri salatdressing i Kvickly. Den hedder bare “Italiensk dressing / fedtfri” og er en oliedressing som bare smager super godt. Den er god til lige at give fx risene et lille pift.

På vej til træning fik jeg en proteinbar fra Barebells (sponsoreret af Barebells)
Og på vej hjem fra træning fik jeg en proteinshake med 1 scoop proteinpulver med smagen Strawberry Milkshake og 400ml koldt vand. (sponsoreret af MyProtein, og med koden CAROLINE får du -20%)

Aftensmad:
1 dåse tun i vand
2 tsk cremefraiche (max 9%)
2 tsk oliedressing (den jeg nævnte lige før)
1 tsk citronsaft
1 lille rødløg
2 cherrytomater
1/5 agurk
1 lille rød snackpeber
40g ris (i rå vægt)
Lidt salatmix
Frisk dild
Jeg lavede en let tunsalat med tun (drænet), 1 lille finhakket rødløg, frisk hakket dild, citronsaft, cremefraiche og oliedressing rørt godt sammen. Salaten havde en bund af ris, lidt salatblade, agurk i tern, tomater i små både, rød peber, tunsalat og toppet med frisk dild.

Kosten og træningen er selvfølgelig en meget vigtig del af at skubbe mig selv tilbage på et sundt spor. Men noget der helt sikkert er lige så vigtigt for mig, for at ramme det spor er, at få minimum 8 timer søvn hver nat og drikke 2-3L vand hver dag! De 8 timers søvn bliver helt sikkert en udfordring hver 4. dag, da jeg her er på døgnvagt på ambulancen og dermed ikke får den mængde søvn. Men det er fokus punkter og jeg forsøger at ramme de 8 timer alle de andre dage.

Jeg vil løbende dele opskrifter med jer her på bloggen, og jeg håber i finder inspiration i dem!
Ha’ en dejlig torsdag,
Smil fra C.

 

 

4 kommentarer

 • Trine

  Bliv endelig ved med at dele😃🙏 Det ser så lækkert ud og fedt du deler opskrifter 👌

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Tine, hvor skønt at hører! Og tusind tak for rosen, jeg skal nok forsætte med at dele 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Mhh, den grød ser lækker ud! Og ja, søvn er undervurderet og SÅ svært at få dækket behovet 😴Der er dog ikke noget, der tyder på, at man skal drikke en bestemt mængde vand – sålænge man ikke er tørstig 😉Se fx Anders Nedergaards’ post på Instagram: https://www.instagram.com/p/Bvy_rIBlRrV/?utm_source=ig_web_copy_link

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Karoline, den grød er mega lækker! Jeg blev helt overrasket over det, første gang jeg lavede den – og nu vil jeg hellere have den om morgenen end alt andet! Tilmed mætte den længe, så det er jo skønt!
   Altså jeg skriver jo kun hvad der fungere for mig, og hvad jeg vægter der er vigtigst for min egen sundhed – og for mig er det vigtigt at få 2-3L vand dagligt, da jeg sveder meget når jeg dyrker sport og generelt har et stort behov for væske. Hvis ikke jeg drikker minimum 2L om dagen, har jeg sådan en helt tømmermændsfornemmelse i kroppen næste dag jeg vågner!
   Ha’ en dejlig fredag!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor kostplan? Du er da ikke tyk?