Står slankekuren stille?

Retten med rejer

Som lovet kommer her opskriften på den ret med rejer, som jeg biksede sammen tirsdag aften. Den var både nem, lækker og meget velsmagende! Og så var den faktisk også sund, hvis man spørger mig. Men der er jo selvfølgelig dem der afskyr at “fløde” hører sig til sundhed, men jaja…

Retten blev bikset sammen på 15 min, og det er med skæretid af grøntsagerne! Så det kan hurtigt lade sig gøre at få en sund og velsmagende aftensmad.

Du skal bruge:
Til 2 portioner
1/4 blomkål
1/3 spidskål
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 porrer
1 lille rødløg
1 citron
250 ml madlavningsfløde (4%, køber mit i Rema 1000)
1 stor spsk creme fraiche 9%
2 tsk rød pesto (den pesto jeg brugte, var en hjemmelavet fra M’s mor, men jeg er sikker på en anden pesto bestemt også vil smage godt i retten!)
1 bundt frisk dild
130g fersk tigerrejer. Du kan uden tvivl også byttet rejerne ud med fx kylling, laks eller kalkun!
Bruger du fx kylling, fersk laks eller kalkun, så vil jeg forslå du putter dem på panden kort tid efter hvidløget. Bruger du rejser eller varmrøget laks, så vil jeg foreslå du tilsætter det til retten, når den til sidste skal stå og simre lidt.

Start med hvidløget og ha det fint. Kom det herefter på en varm pande og svits det. Tilsæt evt fersk kød. Skår gulerødderne i tynde strimler og tilsæt dem til panden. Del blomkålen i små buketter og tilsæt det til panden. Skær porrer, løg og spidskål fint og tilsæt det til panden. Når grøntsagerne er blevet vits, og gulerødderne er blevet en smule møder, dog stadig med bid i, så tilsættes fløde, pesto og cremefraiche. Rør det hele godt rundt i retten. Tilsæt nu rejer eller varmrøget laks, hvis det er det kød du ønsker til retten. Lad retten simre lidt og smag til med citronsaft og friskhakket dild. Selv brugte jeg saften fra 1/2 citron og 1/2 bundt frisk dild, men det er jo en smagssag. Husk også godt med salt og peber! Lad gerne retten simre i yderligere 5 minutter og pynt med friskhakket dild før servering.
Hvis du bruger rejser, så husk, at jo mere varme de får, jo mere faste bliver de i kødet. Hvordan du ønsker dem, er helt op til dig, bare hver opmærksom på dette.
En lille billedeserie med retten step by step, som også beviser meget godt, hvorfor jeg nok aldrig helt bliver madblogger…

Selv spiste jeg halvdelen til aftensmad, og gemte den anden halvdel til frokost til dagen efter. Den smager stadig rigtig godt efter en tur i microovnen.

I og med jeg til denne ret kun havde 1 pande i burg, så forestiller jeg mig, at det er en ret der også sagtens kan laves over bål! Så det kan være jeg snart skal eksperimentere med det!

Ha’ en dejlig torsdag!
Smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Står slankekuren stille?