Mit job i Forsvaret

En favorit: kålsalat med kylling

En lille lækker og let opskrift på en god salat, der både går perfekt som et måltid, hvor resterne let kan tages med på madpakken dagen efter, eller salaten kan laves alene som tilbehør til grillen.

Netop denne salat er en af mine favoritter, særligt hvis jeg lige skal have rettet kosten lidt ind og måske tabe et kilo eller 2 efter en måned af sporet. Salaten er både mættende, fyldt med gode råvarer og så er den lav på fedtindholdet.

Til 1 portion:
1 kyllingbrystfilet (andet nødt kan bestemt også bruges)
2 spsk kogte bulgur*
2 stokke grønkål
1/5 blomkål
1 appelsin (+ evt en halv pære)
1 lille håndfuld blåbær
2 tsk olivenolie
3 tsk æblecider eddike
3 tsk appelsinsaft
Salt og peber
*TIP: jeg koger altid 1.5-2dl bulgur af gangen, og så putter dem i en skål i køleskabet, så har jeg dem let til gængeligt til at tilføje til en salat eller en anden ret, der lige skal mætte lidt mere.

En pande varmen op og kyllingen steges ved jævn varme sammen med krydderier efter eget ønske. Samtidig med skylles grønkål og bladene skæres af stokken og hakkes. Blomkål rengøres også og skære i mindre stykker/buketter. Begge dele kommes op i en røreskål sammen med 2 spsk kogt bulgur. Der tilsættes 2 tsk olivenolie, 3 tsk æblecider eddike, 3 tsk appelsinsaft, salt og peber og røres godt rundt. (Skær appelsinen i både, så du kun bruge 1-2 både til at få saften) Herefter kommes blanding over i en serverings skål / tallerken, hvor salaten pyntes med appelsin skåret i tern, evt pære i skiver samt blåbær.
Når kyllingen er færdig skæres den evt i tern og kommes på salaten, eller ligges ved siden af.

Når jeg laver denne salat, så laver jeg en ordentlig portion og kommer den i en lufttæt bøtte samt steger 2-4 stykker kylling (eller laver dem i ovenne). Så er det nemt lige at lave en god frokost i løbet af dagen derhjemme, eller klargøre til en madpakke.

Skulle jeg få en sød tand i løbet af dagen, så har jeg skåret frugt med. Det er dejligt ente, når det er skyllet og skåret! Og skulle det gå helt galt, så har jeg også en proteinbar med. Den både mætter og smager sødt.

Dressingen der er lavet på olie, æblecider eddike og appelsinsaft går rigtig godt til mange salater, særligt hvis salaten fx er sødet med forskellige frugter. Her kan både appelsin, pære, æble, nektariner, melon og mango.

Skulle du nu få lyst til at lave denne lækre salat som tilbehør til aftenens grillmad, så lav lige lidt ekstra, så har du til en nem frokost imorgen.

God søndag,
Smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit job i Forsvaret