Jeg har sat mig et stort mål! Og til September indfrier jeg det!

Bukser og shorts til friluftslivet

For et par dage siden smed jeg en pakkeliste op her på bloggen, som er til fri afbenyttelse, hvis du skal på en lille ferie i det fri! Det kan også være, at du bare skal ud over have en enkelt overnatning, hvor pakkelisten også kan være til hjælp og en god guideline. Du finde den lige her: Pakkeliste til en ferie i det fri!

I dag skal det handle lidt mere specifikt omkring shorts og bukser, som jeg kan anbefale til friluftslivet.

Ét par der kan det hele, året rundt:
Fjallräven har lavet et par rigtig fede vandrebukser, hvor buksebenet kan lynes af og bruges som shorts. De er både en model til mænd HER og en model til kvinder HER.

Bukserne her kan bruges til det hele, og er en rigtig god investering, hvis du gerne vil have et par holdbare bukser/shorts med gode og brugbare detaljer. Heriblandt kan nævnes de snit der giver formede knæ og bagdel, hvilket giver en kanon pasform og bevægelsesfrihed. Derudover er der 8 lommer, som er ideelle til kort, kompas, mobiltelefon og andet. Nogle af lommerne  er forsynet med knap og lynlås, som sikre at du ikke taber dine værdigenstande. De er lavet i G-1000 Silent, som er en blødere udgave er Fjallrävens kendte G-1000 stof. Dette stof kan voksbehandles, hvis man ønsker at få dem mere vand- og vindresistente til efteråret og vinteren.
Alt i alt et par super fede friluftsbukser med mulighed for at lave om til shorts. Helt perfekte til lange vandreture, hvor man gerne vil dække mange behov med et stykke tøj. De er praktiske, slidstærke og holdbare. Kvindemodellen i strl M vejer 460g.

Selv har jeg lige bestilt disse hjem:
Fjallräven Abisko LT Trekking Zip-off. Også et par bukser, der kan laves om til shorts. Men i modsætningen til dem i lige har læst om, så er disse ikke velegnet til vinterhalvåret. Dog er disse bukser i et slidstærkt tynd materiale, som er meget lette og ventileret.

De går perfekt til alt slags friluftsliv og vandring i sommerhalvåret, og disse buksers snit til shorts sidder på midten af låret, hvor de førnævnte sidder lige over knæet. Så der er altså også mere sol at hente til stængerne med denne model. I rygsækken vil dette par veje 430g.

De par bukser jeg har mest kært:
Mine all-time favorite. Dem jeg bruger allermest, men hvor det stadig væk ikke er lykkes mig at slide et par op. Mine Fjallräven KEB bukser.

Et par super solide, meget slidstærke, funktionelle og virkelig komfortable friluftsbukser. Der er slidstærkt G1000-stof på udsatte områder som fx bagdelen, forlår, knæ og underben, og ved hoftebøjning samt mellem benene er der stærktbart softshell-materile. Der er to store lårlommer som både kan rumme kort, kompas, mobiltelefon, kort og andet, hvor der også er tryk-knap og lynlås, så man ikke mister noget. Der er tilmed mulighed for at indsætte knæbeskyttere eller samt lyne op i bukse siderne for udluftning. I de områder, hvor der er G-1000 stof kan man vokse bukserne, så de bliver endnu mere slidstærke, vand- og vindresistente. Andre lækre små, men super gode detaljer er, at der er mulighed for at spænde bukserne ind ved anklen, sætte seler i, og så der er en støvlekrog, så man kan sætte bukserne fast i støvlerne og dermed sikre, at de lukker ned omkring anklerne.
Endeligt skal det nævnes, at bukserne kommer i to modeller. En Regular og en Curved, så du for den ideelle pasform, uanset kropstype! Selv bruger jeg strl 40 Regular, da jeg ikke bryder mig om de sidder tæt når jeg skal vandre. Denne model er også lavet til mænd, find dem HER.

Et par shorts til sommervejret:
Patagonia, som nok er branchens førende indenfor udviklingen af friluftstøj med omtanke om miljøet, har lavet et par rigtig lækre shorts.

De har en god længde, og lavet i et elastisk materiale, som også er slidstærkt, åndbart og hurtigttørrende. Helt perfekte til sommervarmen og støvede vandrestier.
Du kan læse mere om dem HER. Og har en sølle vægt på 142g i rygsækken.

Et stort solskinssmil fra C.

 

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har sat mig et stort mål! Og til September indfrier jeg det!