Bukser og shorts til friluftslivet

”Need to have” og ”Nice to have” på vandreturen

Man kan jo pakke alverdens ting i sin rygsæk, men man skal bare liiige huske, at man selv skal slæbe på den! For nylig har jeg givet et bud på en pakkeliste til 5 dage / 4 nætter i det fri. Men her kommer en lille liste over ting som er NEED to have, og ting som er NICE to have, når man er på vandretur.


… Hvor jeg stemmer for, at rødvin er NEED to have, så stemmer M for at snus er NEED to have. Så vi pakker begge dele! Dog er hans snus noget lettere at slæbe rundt med, end min rødvinsflaske.

Need to have:
Kort og kompas over det område du skal gå i. Det kan godt være, at du selv tænker, at du jo har mobil med, og derfra bare kan bruge google-maps, men du kan altså risikere, at der ikke er signal, at du løber tør for strøm eller mobilen går i stykker. Derfor skal du have et kort og kompas, så du kan finde til nærmeste store vej eller hus, hvis uheldet skulle være ude og du har brug for hjælp. Tilmed er kortet også meget relevant at kigge på, når du skal planlægge dagens rute, så du kan se om der er mange højdekurver, muligheder for at tanke vand eller andre ting på ruten.
Lommelygte + batteri, så du har mulighed for at arbejde og finde vej i mørke.
Beklædning passende til de dage du skal være væk i. Og uanset hvor varmt der er der, hvor du skal hen, så husk også at pakke en varm trøje og en regnjakke, hvis vejret skulle vende.
Mad, og gerne et måltid mere end forventet. Der kan opstå udfordringer der gør, at du bliver nød til at blive i terrænet en dag længere, og derfor er det vigtigt du pakker lidt ekstra mad. Liggeunderlag og sovepose! Ja det siger jo sig selv. Det skal man have med. Så kan vi diskutere om man skal tage telt med, hvis man påtænker at gå fra shelter til shelter. Dette er muligt, bl.a. I Sverige og Norge. Men når det så er sagt, så er det jo ikke sikkert, at når man kommer fra til det shelter man har påtænkt sig at sove i, at det så er ledigt! Derfor vil jeg anbefale at man har telt med, særligt hvis man rejser i højsæsonen, men det bestemmer man jo helt selv. En anden god grund til at have teltet med er, at der også er mange insekter i Sverige og Norge, og selvom et bål med røg kan fjerne det meste, så er det altså rart at gå i posen uden at blive sværmet til. Køkkengrej passende til det mad man har tænkt sig at spise. Selv nøjes jeg med en lang ske og en jetboil!
En god toiletaske pakket med de rigtige fornødenheder. Og her mener jeg ikke mascara, pudder og foundation. Her mener jeg vabelplaster, renseservietter, solcreme, læbepomade, alco-gel, en lille sæbe, tandbørste + tandpasta og toiletpapir.
Til sidst synes jeg, at det er en super god idé at have et par hundrede kroner med af den lokale valuta, samt små poser til at pakke vandtæt med.  M vil mene det også er need at have snus med, men altså… der tager han fuldstændig fejl 😉

Nice to have:
Ja det er jo ikke en overlevelsestur du skal på, men en ferie! Så der skal altså også være plads til hygge på turen! Vi pakker altid en lille plastflaske med Dr. Nielsen, det kan M rigtig godt lide at starte sin dag med! Vi har også altid en pose Jungle-vrål med. Det er vores ”vandre slik”. Der er både godt med salt og sukker på, og det er dejligt at gå og gumle lidt på dem når man vandrer. Chips er også en god idé, men det fylder lidt, hvorimod slikposer fylder mindre. En flaske vin kan du også sagtens slæbe med, men hæld det evt over på en plastflakse, så du ikke skal gå med den tunge glasflaske (taler af erfaring). Ellers er pap-vin også et godt forslag, hvor du tager posen ud af papkassen og slæber den med. Den er godt nok lidt tung i starten, men bliver jo lettere jo mere du drikker 😉 .. En god bog er virkelig godt at have med, så man kan ligge og slappe af med den når man går i lejer om eftermiddagen / aftenen. Men en bog kan også være tung, så tænk over det! M og jeg har givet hinanden en Kindle, altså en ”elektronisk bog”. Den fylder ingen ting, vejer ingen ting og kan holde strøm i laaang tid. Og den er nem at bruge! Vi køber bare de bøger vi godt kan lide på fx Saxo, og så sender man dem over til Kindle via en email adresse. Så enkelt! Det mest smarte ved Kindle er, at den har en kulfiberskærm, dvs. at øjnene ikke bliver provokeret af at læse på skærmen og får en oplevelsen af, at man ikke er træt. Forstår i hvad jeg mener? Der findes flere typer af Kindle, fra en helt billig (ca. 400kr) til en helt dyr model (ca 3500kr). Den model vi har købt hedder PaperWhite og koster 1000kr (begge købt i Power). Denne model har baggrundslys, hvilket jeg synes er uundværligt! Det betyder nemlig, at vi kan læse uden at skal bruge en læselampe eller andet lys, når der er mørkt. Tilmed er der plads til flere hundrede bøger på en Kindle, hvilket er super nice, når man ska være afsted i længere tid, og kan nå at læse mere end én bog.

Men nu hvor vi er ved bøgerne, så vil jeg gerne spørge dig, om du har en bog, eller måske en bogserie, som du kan anbefale?
Selv har jeg lige læst en krimiserien skrevet af Sara Blædel som handler om en politibetjent, Louise Rick, der løser flere forbrydelser i hver bog, men som også gennemgår en personlig rejse gennem bøgerne. Bogserien er på 9 bøger, og dem har jeg læst på knap et år, selvom jeg egentligt aldrig har læst ”for hyggen skyld” tidligere. Bøgerne er nemme at læse, detaljeret uden at være forvirrende, fangende og spændene fra første kapitel. Jeg er helt vilde med dem, og kan virkelig anbefale hele serien.

Har du nogle bøger du kan anbefale? Gerne krimibøger, de må dog ikke være for lange, kompliceret eller forvirrende, eller indeholder for mange fremmedord, da det så bliver alt for svært for mig at læse.

Jeg spørger også efter boganbefalinger på Facebook og Instagram, og tænker jeg samler alle anbefalinger i et blogpost her på siden, så du måske kan få mere inspiration til den næste bog du skal have med på ferie.

Har du lyst til at læse om vores smukke vandretur i norge sidste år, så får du den her i flere etaper: Etape 1 / Etape 2 / Etape 3 / Etape 4 / Etape 5 / Etape 6 / Etape 7
..Og hvordan vi planlagede hele turen kan du læse lige her:Vandretur til Norge, planlagt på 2 timer

Ha’ en dejlig fredag og en rigtig god weekend!
Smil fra C.

2 kommentarer

 • Mette

  Hej Caroline 😊
  Jeg læser rigtig meget og mange forskellige genrer, men hvis du kunne lide Sara Blædel, så kunne disse måske være noget: Julie Hastrup, Carin Gerhardsen, Camilla Läckberg, Inger Gammelgaard Madsen og Michael Katz Krefeld, det er lige de første, som popper frem for mig i hvert fald. Der er SÅ mange gode 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Schack

   Hej Mette,
   Tusind tak for den gode og brugbare kommentar! Hvor dejligt hører, jeg skal helt sikkert have gang i en af dem!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bukser og shorts til friluftslivet