1 (fåcking) måned tilbage!!!

Vil du have en billig, aktiv og uforglemmelig sommerferie?

Så læs lige med her. Fordi det kan nemlig sagtens lade sig gøre, selvom du måske slet ikke har booket noget endnu!

Du skal være forberedt på, at komme til at gå i fantastiske omgivelser, komme helt tæt på naturen og opleve en ro, du ikke har prøvet før. Du skal også forberede dig på, at der ikke vil være en ”all-you-can-eat-buffet” eller farverige drinks indenfor rækkevidde dagen lang. Til gengæld vil der være SÅ meget andet.

Stadig interesseret?
Og klar til at prøve en helt ny form for ferie?
Godt! 

Du skal på vandreferie!
Og hør nu lige her, det er hverken svært, krævende, uoverskueligt, farligt eller uladsiggørligt.
Det du skal bruge er, modet og lysten til at prøve noget nyt, og så er du sådan set allerede på vej.

Men hvordan planlægger man så sådan en vandreferie?
Det er faktisk ganske nemt!
Du skal nemlig ikke planlægge særligt meget andet, en vide, hvor du gerne vil starte og hvor du gerne vil slutte, og så vejen til og fra de to steder.

Sidste sommer vandrede M og jeg i Norge, og det var den mest fantastiske tur! Jeg tager dig med gennem planlægningen, step by step, via dette link: Vandretur til Norge, planlagt på 2 timer
Og ja, det tog kun 2 timer at planlægge!

Er du helt nybegynder, så kan jeg bestemt også anbefale Sverige! Det var her jeg havde min allerførste vandreferie med M og det var helt kanon. Her er ruten markeret op, så du umuligt kan gå forkert, og ruten var bestemt heller ikke teknisk svær at gå. Du kan læse om hele den tur via linket her: Dagbog fra ”fuck-det-hele-ferie”.
Her tager jeg dig med hele ruten rundt, også hvor vi sov, som er markeret på et kort.

Jamen hvor skal jeg sove?
I et telt. Her sover man fantastisk, særligt efter en dejlig dag med masser af skridt i benene. Og det er drøn hyggeligt.

Må jeg da slå telt op over alt?
Ja, faktisk! Altså i Sverige og Norge i hvert fald. Her hedder det ”alle mands land” og det betyder, at du må slå telt op, hvor du vil, med mindre der er skiltet med andet. Så du kan jo placere dit lille bærbare hotel til den vildeste udsigt, hver eneste dag, helt uden ekstra betaling.

Hvad med mad og drikke?
Du kan jo slæbe lige det med, du gerne vil. Husk dog, at der kun er dig til at slæbe på det! Så pak let. Jeg kan bestemt anbefale at man tager til fx Friluftsland og køber forskellige frysetørrede madposer. De koster mellem 50-80kr pr pose, men så det er jo sådan set noget billigere end at tage på restaurant 3 gange om dagen når man er på ferie. Derudover smager maden dejligt og du skal kun bruge vand for at have et lille festmåltid. Og vandet kan du jo bare tanke i alle de store søer, som i kommer forbi. Det er det reneste og klareste vand – og ja man må gerne drikke det!

Hvordan får jeg ladt min mobil?
Du køber en powerbank. En rigtig god en. fordi husk du jo selv skal slæbe, og de kan godt være tunge. Harald Nyborg har en rigtig god en, der kan lade telefonen mange gange, den får du lige et link til her. Og ellers findes der også solcelle-drevet powerbanks!

Hvor skal jeg gå på toilet?
I skoven. Bag et træ. Det kan du godt. Og det er faktisk rigtig rart at sidde midt i naturen og gøre det absolut mest naturlige i hele verden, nemlig at tisse og pølle. Så husk at pakke toiletpapir!

Hvor skal jeg gå i bad?
Det gør du bare i søerne. Der er søer over alt. Og derfor er det rigtig godt at købe et kort over det område du vil gå, så man altid kan se, hvor den næste sø er. Og jeg vil foreslå, at du bader nøgen! Det er den vildeste befrielse at smide klunset midt i naturen og bare hoppe rundt i en stor smuk sø, omgivet af træer og natur, heller splitterravende nøgen.

Hvad med soveposer og telt? Det har jeg ikke…
Nej, og det kan godt være en dyr post. Men jeg er sikker på, at der er nogen i din omgangskreds, der helt sikkert ligger inde med noget, så ta’ da at lån det! Og ellers, hvis du skal ud og investere i dit eget, fordi du tænker, at det her med vandreferie og ture ud i det fri, er noget du med garanti vil gøre igen, (er du ikke sikker lige nu, så bliver du det efter du har været på din første tur, i promise) så skal du købe det rigtige udstyr fra start! Det kan godt være det er dyrt og der findes et rigtig billigt alternativ af et telt i fx Thansen, men det bare slet ikke sjovt, hvis i bliver fanget i fx regnvejr, og teltet ikke kan holde vandet ude. Det er på samme måde heller ikke sjovt at stå med soveposer der ikke kan holde en varm eller andet. Når du kigger efter fx telt og sovepose, så husk at kigge på vægten også – der er jo kun dig til at slæbe det! Mit bedste råd er at gå ned i fx Friluftsland og få en rigtig god snak med en ansat der. Så kan du få svaret på alle de spørgsmål du har om forskelligt udstyr, og være tryg og velinformeret i udstyret før du køber noget.

Hvad skal jeg pakke?
Se det er et interessant spørgsmål, og selvfølgelig lidt svært at svare på, når jeg ikke ved hvor mange dage du skal være væk. Men jeg vil rigtig gerne give et bud, så det kommer på bloggen en af de næste par dage.

MEN! Et spørgsmål du glemmer at stille dig selv er, hvad kan denne ferie give mig?
Lige nu går spørgsmålene på, hvad det kræver af dig, før du er klar og udrustet til at tage denne tur, men hvad giver den dig egentligt i den anden ende? Er den det værd? JA.

En vandretur i den smukkeste natur giver dig nemlig noget, du ikke har prøvet før. Den giver dig en form for ro, der ikke findes andre steder. Og her snakker jeg ikke bare om den ro der er i naturen, fordi du næsten ikke møder andre i de dage du er væk. Jeg snakker om den ro du vil opleve ved ikke at skulle tage stilling til noget, gøre noget eller betale noget. Det eneste du skal, er at gå og nyde udsigten. Og når du bliver sulten, så sætter du dig ned og spiser mad. Og når du er tørstig, så tanker du det klareste og lækreste vand fra søerne eller de små vandfald. Og når du ikke orker at gå mere, så slår du lejer. Det er så simpelt, og det giver dig så meget. Og jeg lover dig, at når du har været afsted på din første tur, så vil du huske tilbage på det her du lige har læst, og give mig ret. Fordi det er det en vandreferie gør, den giver dig virkelig ferie, hele vejen igennem. Så kom nu afsted! Det kan du sagtens!

Jeg håber virkelig meget, at dette post har fået dig til at overveje at tage på vandreferie – jeg mener det når jeg siger, at du virkelig ikke vil fortryde det!

Smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1 (fåcking) måned tilbage!!!