Den svenske vildmark, etape 2

Den svenske vildmark, etape 3

17 august: Camping-kærester, dagstur og masser af regn!

Har du ikke fået læst de to tidligere indlæg, så find Etape 1 her, og Etape 2 her.

Dagen startede utroligt smukt med morgenkaffe i soveposen og denne udsigt! Helt fredeligt og smukt, efter en nat med 9 timers søvn. Så skønt!
Men som man også kan se, så er skyerne mørke ude i horisonten, og det er i den grad i gang med at trække op til regn!

Vores plan for dagen var at egentligt at snuppe et bad, få pakket teltet sammen så afsted med rygsækkende på til næste punkt. Men efter et kig i vejrudsigten blev vi enige om lige at se vejret an. For lige nu var det sådan set ganske fint, men ifølge prognoserne skulle regnen væltet ned fra formiddag til sen aften. Ikke ligefrem et vejr man gider at vandre i hele dagen..
Så vi blev enig om, at nu kunne vi i første omgang lige snuppe et bad og noget morgenmad, og så se på vejrudsigten igen.

Som jeg skrev i etape 2, så var der jo en lille fin kiosk på campingpladsen, hvor man kunne bestille morgenbrød. Her havde M og jeg bestilt kanel-bullar, som vi var fordi og hente efter vi havde snuppet et bad. Også sad vi ellers ude på bænken ved siden af teltet og nød udsigten og morgenmaden, da det stille begyndte at regne…

Vi kravlede i teltet tog igen en status på YR-app’en, som tilmed havde ændret sig til det værre, og resten af dagen bød på flere millimeter regn i timen, dog med et kort ophold i eftermiddagstimerne. Så det var ikke svært at blive enige om, at tage en ekstra overnatning her på campingpladsen.
Vi hev kortet frem igen og fik endnu engang planlagt en ny rute.

Den oprindelige plan var, at vi skulle gå det loop som Kinnekulleleden er, og altså gå tilbage til bilen, som holdte på togstoppestedet ved Blomberg (se kortet i indlægget her). Det kunne nu ikke lade sig gøre, da vi jo ikke ville gå den ellers planlagte etape i dag grundet regnvejret. Derfor blev vi faktisk helt nød til at droppe at lave loop’et tilbage til bilen, og planlagde i stedet, at nu hvor vi holdte totalt fri/ferie dag i dag, at vi så i morgen ville gå op til en mindre by ”Hällekis”, hvor  fra vi så ville tage toget tilbage til bilen. Det skulle nemt kunne lade sig gøre. Men på det tidspunkt havde vi ikke tænkt over, at det var en søndag vi ville med toget, og derfor ændrede det her sig endnu engang.. Men det kommer i Etpae 4!

Vi aftalte at holde en totalt hyggedag i teltet, med masser af snacks og hver vores bog til lyden af regnen piskene på teltet. Det var virkelig SÅ hyggeligt! Og så aftalte vi, at når der nu blev ophold i regnen ved eftermiddagstid, så ville vi på en lille gåtur.

Campingpladsen lå ikke langt fra et gammelt stenbrud, hvor der skulle være utroligt smukt, så det var jo oplagt at turen skulle gå herhen. Tilmed havde vi også set, at der i nærheden skulle ligge en hyggelig lille café der skulle lave nogle lækre kager – så hér ville dagens gåtur helt sikkert også komme forbi!

Timerne i teltet gik alt for hurtigt, og hold nu op hvor jeg bare nød at slappe fuldstændig af. Lyden af regnen mod teltdugen er bare så pokkers afslappende at lytte til!

Da regnen omkring kl 15 endelig holdte en pause fik vi sko og regnjakker på, og satte kurs mod stenbruddet. Kun 15 minutters vandring gennem skoven fra campingpladsen lå det. De store klippestykker omkransede en turkis sø, hvor man kunne se, at der var et rigt liv af fisk.

 

Der var lavet en sti, så man nede fra bunden kunne gå op af kanten og hele søen rundt og så ned igen. Det var en smuk lille tur, hvor vi undervejs slog os ned på en klippesidde og bare nød udsigten.

 

Lang stierne var sten stablet ovenpå hinanden som små fine skulpturer, og jeg skulle selvfølgelig

også lave en!

På vejen tilbage til campingpladsen mødte vi både dåhjorte og egern, og slog vi vejen forbi den hyggelige café vi havde opstøvet på nettet.

Her var den skønneste atmosfærer og nogle rigtig lækre kager. Jeg tror ikke, at man som sådan kunne købe måltider som fx frokost eller noget, men mere bare kage, kaffe og te. Og det passede os fint, fordi vi var virkelig kagesultne!

Da vi kom tilbage til campingpladsen gik vi ind forbi kiosken og købte et par kolde øl, og så nåede vi lige præcis i teltet inden næste rengskyl kom.

Om aften klarede det igen op, og jeg fik taget dette smukke billede af vores nye fine telt. Teltet har M og jeg sparret op til i over 2 år, og med hjælp fra Friluftsland er det nu endelig vores! Vi har været så heldige, at de har ville sponsorerer det til os, så vi kan havde det med på alle vores eventyrer.

Teltet er fra fra Fjällräven og modellen hedder ”Absikoe Dome 2”. Det er et selvstående telt som kun vejer ca. 3 kg. Det er meget hurtigt at slå op og nemt at pakke sammen igen. Det har apsis i begge sider – det betyder, at der er to ind/ud-gange, hvor begge steder er der et lille fortelt, så vi kan have hver vores tasker ved hver vores side. Så når jeg fx sover til højre, så har jeg min taske lige uden for, i læ for regn og nem at komme til. Det betyder også, at vi ikke skal kravle over hinanden for at komme ind/ud eller andet. At have de to apsiser er virkelig lækkert!

Men jeg vil gerne lavet et helt blogpost kun om telte, hvor jeg uddyber vores valg lidt mere og giver et bud på et par andre telte, som også er super gode!

Endnu en gang tak fordi du læser med! Jeg synes det er så fedt at dele vores lille ferie med dig!
Stort smil fra C.

Ingen kommentarer endnu

Skriv endelig en kommantar, jeg svarer på alle!

Kommentér gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den svenske vildmark, etape 2